reklama

Ciąża po 40

...biegnę siku bo zanim ona doraczkuję ja już skończę .

Szczesciara. Wiesz jak to jest dokonywac defekacji z dziecieciem uwieszonym u kolan i usilujacym zamknac klape sedesu na Twoich plecach?

Majuska pojde, tylko teraz Rajmund ma noce i nie mam jak isc - trzeba sie zarejestrowac rano i dadza jakis termin w ciagu dnia - czyli 2 kursy do miasta lub jeden z dluzszym posiedzeniem w przychodni. Z dzieckiem trudno bedzie to obskoczyc, a Rajmund po nocy musi sie wyspac.
Zoyka sliczne to ubranko! Proste i eleganckie.
Anka, wiem - dojrzalam juz do wizyty u lekarza bo bol jest nieznosny. Spac nie daje.

Mlody w nocy znow pokazal co umie - 6 pobudek bo sie pic chcialo. Plus bolaca reka i mam dosc dnia od rana.
Udalo mi sie wczoraj zrobic w konia Rajmunda - napisalam mu "eska" ze kupuje laptopa dziecku, odpowiedz swiadczyla o ciezkim szoku, cos bylo czy mnie nie poje...o przypadkiem i ze przeciez maly jeszcze za maly... :-D Zrylam sie jak norka, wyjasniajac ze nie mozna dziecka ograniczac w rozowju, a fakt ze tylko on w domu nie ma lapka, moze sie odbic na jego psychice. Lapek kupiony.
V | eBay
Wypasiony sprzecior! ;-)

reklama
Dzień dobry :)

U nas pięknie. Błękitne niebo, białe drzewa, nieprzejezdne drogi :)

Julka spała w swoim łóżeczku do 5 a potem z nami. I tak długo przetrwała jak na nią. To chyba zasługa jaska mojego, którego poświęciłam i jej włożyłam do łóżeczka.

kłaczku - wiem jak to jest z tym sikaniem z dzieckiem u boku. Haha... doświadczyłam nie raz. ;-)

Wiecie o czym zapomniałam na Chrzest ? O fotografie. Moja klientka jest fotografem dziecięcym i robi plenery ale chce 300 zł za 50 zdjęć. I się zastanawiam.

to jej stronka Kids & family fotografia dziecięca

Zoyka to jest cena za imprezę, niestety wszędzie tak jest z fotografem. Może lepiej dać swój aparat jakiemuś gościowi z chrzcin żeby cykał foty? Może nie będą tak artystyczne ale tańsze :-D
Wanda pospała teraz 45 minut i już buszuje. Ulubiona zabawka: ścisk stolarski :-)

No właśnie to nie wchodzi w Grę Aniu. Bedzie nas 7 osób i chcę aby wszyscy byli na zdjęciu. Będą tylko moi Rodzice, Chrzestna, Babcia, My , Moja chrzestna i Julka.

Ulubione zabawki Julki : kable , piloty, telefony.

Mysle ze pomysl Anki jest dobry - profesjonalny fotograf liczy jak za zboze, to jakas masakra.

Moje dziecko (oswiadczam z duma) zezarlo dzis gruszke. Wiem, to smieszne, ale on zawsze jadl wszystko po kesie wkladane do buzi, w wyjatkiem kromki chleba czy ciastek - kanapki kroje w kawalki i wkladam do buzi bo dran maly nie odgryza, podobnie ze wszystkim innym, a dzis po prostu zjadl gruszke odgryzajac sobie po kesie. Fakt, mieciutka klapsa, ale wreszcie mi chlopak zaczyna odgryzac.
No i przyszla przesylka z ksiazkami dla naszego synka. Zupelnie niezrozumiale zapewne, ale zaczelam mu kompletowac serie "Koszmarnego Karolka" - niech ma chlopak poczytajki, jak juz mu sie Brzechwa, Tuwim itp. przejedza.

witajcie

Aniu - cieszę się, że przesyłka wreszcie dotarła do Ciebie. Mam nadzieję, że Wam się podobają.

Zoyka - no my bedziemy mieli "profesional photography", bo chrzestni Kubuli nimi są. Co prawda w Kościele byłby z tym trochę problem, bo chrzestni powinni byc na fotkach, ale i to udało nam się rozwiązać, bo... koleżanka, która przyleci tez na te imprezkę, jest zapaloną fotografką i na pewno przywiezie swój sprzęt.

Z Alinki chrzcin mamy zdjęć 5 (słownie pięć), z tego 2 to zdjęcia tortu!!!!

Kłaczek - masz rację, Karolek nie może popaść w kompleksy, ze nie ma sprzętu takiego jak inni.

Ollena - Nika potrafi za zabawką wskoczyć do wanny (niezaleznie od tego czy jest w niej woda czy nie).

Dziewczyny, mamy c.d mikolajek (przyszla przesylka z zestawem zabawek) i chcialam sie podzielic bo to moze nie tylko Karol dostal bzika. W zestawie byla taka krowka:
Google Image Result for http://allepomocnik-hosting.gcsoft.pl/users/anonymous_s2/2012-04/2012-04-03_10%3B40%3B55/IMG_2436.JPG
to z Vtech. Na tej obreczy sa przyciski, krowka gada, gra muzyczke, porykuje. Karol szybciutko polapal co sie przyciska, co obraca, siedzi i bawi sie jakby chlopaka nie bylo, tanczy sobie do muzyczki - zabawka jest zdecydowanie pod dziecko, przyjemna, mila w dotyku, gada po angielsku, ale sympatycznie. Pisze o tym, bo moze Wam gdzies wpadnie, a okazuje sie calkiem fajnym nabytkiem. Mamy duzo gadajacych, grajacych i jezdzacych zabawek, a krowka okazala sie fajniejsza nawet od muzycznego stolika, ktory ma duzo wiecej opcji.

No dziś mikołajki od chrzestnego Amelianka dostała zapas obiadków i deserków na co najmnie 2 tygodnie pod choinkę ma dostać saneczki.Jutro chrzestna pewnie przyjdzie bo dziś pracuje.A od babci dostała misia pandę.Ja kupiłam taki przenośny domek Fisher Price z konikami i bardzo jej się spodobał.Borysowi kupiłam pchacz też gra i migota ale to raczej pod choinkę jak przyjadą ,a jak nie to chyba paczkę zrobię i wyślę ,a i w drodze z gimnastyki (dziś miała ćwiczenia) kupiłam jej takiego różowego piszczącego pieska też jej się strasznie spodobał:-)Mam nadzieję ,że każdy dzieciak coś dostał np piesek 3 zł kosztował ,a stajnia FP to już kiedtyś kupiona i czekała na okazję:tak:

U nas mikołajki minęły spokojnie. Chłopcy dostaną jutro po wielkiej czekoladzie bo dzisiaj nie jechałam nigdzie z powodu śniegu i letnich opon :baffled: Wandulka ode mnie dostała taką smieszną kulę z pokrzywionych patyków na których przesuwają się klocki a w środku jest rurka z kuleczkami. Wszystko grzechocze, rusza się i toczy. Chyba się jej podoba :-D Ciekawe co dostanie od babci i dziadka, zobaczymy jutro :)) Od taty w prezencie dostała dzisiaj wstępną prawdopodobną datę przylotu do UK :-)
Dla mnie prezent od Roberta była taki sam... data :-D a dzisiaj mamy rocznicę ślubu... także zawsze w domu święto jest podwójne 6 grudnia. W tym roku smutne jako że osobno chociaż udało nam się porozmawiać chwilkę przez skype, bo poszedł do kolegi i skorzystał z komputera. Z tego cieszę się najbardziej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry