reklama

Ciąża po 40

Majuska a od jakiej wagi jest ten Wasz fotelik? No i ja do dzis nie wiem.. najpierw fotel i pasy a pozniej dziecko czy najpierw dziecko a pozniej pasy (samochodowe)?
Mia spokojnie sie miesci w Chicco ale chcemy kupic 2 foteliki na Gwiazdke zeby byl i sobie lezal.

A swieze ryby powinny byc w Tesco..nie ma? Ostatnio w Auchan widzielismy swieze.

Zoyka biore to pod uwage i dlatego sie boje..

reklama
Ollena fotelik najpierw montujesz w aucie, czyli opasujesz pasami, dopiero potem bachora i na bachorze te mały pasy juz bezpośrednio przy ramionach, łatwo sie to robi w Maxi Cosi, fotelik możesz wozić sobie wciąz wpięty, nie za każdym razem go wyciągać i wkładać. MC TOBI jest od 9-18 kg, od 9 miesiąca do 4 lat.

Nie chce mi sie jeździć do Tesco tylko po ryby, mam kawałek i jazda po sklepie to tez szmat czasu, poza tym, nie wierzę, że w takim molochu jest świeżo ;)

No u nas jest swiezo, nie wiem jak tam.

CO do fotelika to obydwa wozimy, nie wypinamy, bo po co. Tylko w tym Patryka intrukcja pokazuje, ze jak dziecko osiaga jakas tam wage to juz najpierw fotel, pozniej dziecko, pasy fotelikowe i samochodowe..
Ja chce juz Mii kupic 9-36. Patrykowi 15-36.

witajcie

Ollena - jak masz lichutkie włosy, to się wstrzymaj, rozjasnianie bardzo osłabia, a jak masz ciemniejsze włosy, to odrosty trzeba robić co miesiąc, więc się zastanów czy Cię stać na ładną perukę.
Sama rozjaśniam od x lat. Swoje miałam kiedyś ciemno blond, teraz juz ciemniejsze i to sporo, ale dość gęste. Tyle, że proste, więc odrosty widać bardzo szybko.

Aniu - czekamy, po tej stronie... drogi!!!! Niech moc będzie z Wami!!!!

A za mną od wczoraj chodzą krewetki.... Zoykuś nie ma sąsiadka i skorupiaków????
Żartuję, jak juz mnie skręci, to się przejdę w tę paskudną pogodę do sklepu.

Anka, to ja czekam!
Zoyka, juz mi przeszlo... Zostaw ja sobie.
Ollena, deserek bo to akurat mialam w sloiczku - nie mam juz praktycznie gotowego jedzenia, karmienie mlodego kanapka w srodku nocy zakrawalo na paranoje, serek juz jadl, a wydaje mi sie ze 400g to dosc jak na dobe, natomiast kaszka jest pokarmem wysokiego ryzyka. Zdarza sie niezwykle rzadko, ze Karol zje kaszke z miski, przewaznie nia pluje. Kaszka z butelki pluje zawsze. Deserek, rodzaj budynie waniliowo-czekoladowego, wchodzi mu zawsze i w tej chwili to jedyny sloik jaki kupuje, bedacy takim kolem ratunkowym jak trzeba juz, a nie mam nic gotowego. Typu wracamy z zakupow z glodnym dzieckiem, wiec mozna przytkac go na chwile sloikiem, a za godzinke zje normalny posilek.

Podoba mi sie tutejszy system doreczania przesylek... Bylismy na zakupach, a okazalo sie ze byl kurier z paczka. Awizo pod drzwiami, a w nim adnotacja ze przesylka jest tam gdzie drobne drewno. Czyli w skrzyni z drewnem na podpalke. Fajnie! Nie ma adresata, wiec kurier idzie "w obejscie" i looka gdzie by tu bezpiecznie schowac przesylke. Dobre to bo nie musze w razie czego latac gdzies zeby odebrac paczke.

Ostatnia edycja:
reklama
Katrina masz w sklepie świeże krewetki ? Mmmm ..uwielbiam.. z czosnkiem, na masełku i z pietruszką oraz odrobina peperoncino :)

klaczek i podobno nie ma listów poleconych i zostawiają nawet et ważne na wycieraczce ?

Ciekawe którędy Ania jedzie. Na pewno przez Niemcy.

My dzisiaj mamy gości na wódeczkę. MM miał być za 2 godziny i mieliśmy jechać po zakupy żebym zdążyła jakieś mięsko upiec. O 15 po moim piątym telefonie walnął,ze ojej..ona taki dzisiaj rozchwytywany i am urwanie głowy ale jak chce to rzuci wszystko i przyjedzie. No jak się nie wku..ć. Zaiwaniałam sama do Lidla. Temp - 9 (rano było minus 20) i wiatr lodowaty. Brrr ... wczoraj tez sie bujałam autobusem bo MM zalatany. Skasowałam bilet ulgowy bo mnie zmyliła cyfra 5 ( u nas bilet 2,5). Byłam pewna ze to część karnetu czteroprzejazdowego i zostały dwa bilety po 2,5.

No i spotkalam kanarzycę... Tak mnei prostaczki wkurzyły ze zdzwoniłam po patrol policyjny a one mi z mandatem zwiały. No wsiadły do autobusu który podjechał. Juz napisałam do gazety..no jaja. Nie chce mis ie opisywać,a le jazda była na całego. J oczywiście na pierwszym froncie bo po niego zadzwoniłam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry