reklama

Ciąża po 40

reklama
Jak tam u Ani???? dojechała już????/U nas pada:eek:Karenka pamiętasz może jaka pogoda była na śląsku na Barbary.Zawsze zwracałam uwagę i raczej się sprawdzało porzekadło o wodzie i lodzie:tak:W tym roku nie zwróciłam uwagi .Adam zapowiedział się na święta bo dzwoniłam z życzeniami z okazji pół roczku dla Boryska.Się spodziewałam z jednej strony chcę ich zobaczyć z drugiej mam obawy aby nie doszło znów do jakiś nieporozumień.Ale tym razem jak mi na nerwy zaczną działać grzecznie i bez kłótni postaram się wyraźnie powiedzieć ,że mam ich dość:tak:.To dzisiejsza Amelka:-DZobacz załącznik 523665

Załączniki

• 100_1299.jpg
    100_1299.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
wielka cisza ... m. zabrał bestie do swej matki a ja słucham CISZY !!!
Ania już z Robertem - nie ma jeszcze netu no i nie są w docelowym miejscu - mają się wprowadzać jutro, ale jest wszystko OK.
Zoyka moja matka kiedys myła okna gdy było - 10 na dworze, tam małe miki że potem miała zapalenie płuc i umierała do Trzech Króli ale okna czyste były. Po tej akcji jakoś jej przeszedł przymus porządkowania światecznego - owszem w środku chałupy szał ale chociaż okien nie szoruje :-D Ja mam porządki świąteczne w ... jeszcze z okazji remontu na górze i strat u nas mają nam panowie malować kuchnie i przedpokój także sama koncepcja porządków bierze w łeb. No i czekamy cierpliwie na łóżko ... no i mam znów 1/2 kanapy rzeczy do prasowania - gdyż ponieważ Kubuli wyciągam koleny rozmiar ubranek...
A Kubuś łazi i zbiera każdy paproszek podając mi ... muszę od matki wziąć stary odkurzacz - on taki malusi był w sam raz dla dziecka :-D
Majuska u nas czwórki sie przebiły - teraz czas na trójki a potem liczę na nieco spokoju...
Ollena dla siebie bym nabyła czarne ale ty sobie kup te oczojebne: fuchsia/see blue.
Ja obojętne co ugotuje jest cudnie, nawet jest cudnie jak każe mu pierogi pod drodze kupić :-D Jeśli gotuję na kilka dni to rzeczy typu: żerberka z kapustą (żebra obsmażam i wrzucam na to kapuchę kiszoną i się to dusi i dusi i dusi ), gróchówka, fasolówka, naleśniki, krokiety itp.
Kłaczek Kuba wchodzi na kanapę i siada przed lapkiem sobie pisząc :baffled: Dziś w wielkiej ciszy wylał na siebie całą miskę wody. Oczywiście wie że nie wolno bo gdy tylko sie wyłoniłąm to dziecko dosiadło auto i próbowało się oddalić :-D ale ślady na podłodze mówiły wszystko.
I muszę na fotelu przechpwywać rzeczy do prasowania gdyż bestia sie wspina i oczywiście wie że nie wolno tego robić - także jak widzisz Flo wszystko przed Tobą.

Anka pisala ze nie beda mieli netu.
U mnie juz na fotelu lezy zabezpieczenie w postaci wielkiej poduchy, na sofie pod oknem zaczelam ja siadywac, wiec wlazi kolo mnie, a jak go lapie, to z wrzaskiem rzuca mi sie na rece. Uwaza to za swietna zabawe.

Azula ucałowania dla 7 miesięcznej Amelki. Jak ona już pięknie siedzi :)

A synek przyjeżdża bo synowej się nic robić na święta nie chce i przyjeżdżają na darmową wyżerkę Azula :-D

Misia dzięki za wieści.
Od kiedy mam dziecko też uwielbiam ciszę. Kiedy coś musiało grac, nawet w nocy. Teraz każda chwila ciszy jest bezcenną.
No jak można nie mieć netu w dzisiejszych czasach internetu będąc w UK.
Kłaczku na pewno przejrzą na oczy i net wykombinują.

Ile kosztuje internet miesiecznie w UK ?

Edit: Właśnie mm rozmawia z siostra z UK. I ona dostała list w którym poinformowano ,ze będzie zima stulecia w UK i ma być przygotowana na smsa z informacją czy posyłać dziecko do szkoły.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka, to zalezy od dostawcy, od warunkow terenowych itd. U nas np. mozemy miec tylko net z telefonu bo inni dostawcy musieliby dzierzawic kable od BT, a my za to slono placic. Ja mam telefon w "3" i za 500minut, pierdylion sms'ow i nielimitowany net place 12 funtow miesiecznie, z tym ze jest to oferta specjalna - Rajmund mial juz telefon u nich i zaproponowali mu ze jesli kupi drugi numer to na takich warunkach. W miescie wybor jest wiekszy, wiec pewnie cos sobie szybko wybiora.
Zoyka, bo Ty polnoc zupelna Polski... Masz w sklepach wyroby OSM Wloszczowa?

Co do zarcia przez miesiac kebabow i temu podobnych to mm jak najbardziej.Zre tak caly miesiac jak mnie nie ma, przez pierwsze kilka dni nie odzywa sie nt obiadow a ja sie nie wysilam i nie mam czasu a przy klotni wygarnia ze mu nie pasi. Ale zapowiedzialam, ze bede mu oznajmiac wczesniej co jest na obiad i niech idzie do fast fooda.

Fajnie, ze Ania dojechala..

Zoyka co do brokulow to powiem J. ze same brokuly z miesem to bardzo dietetycznie, z ziemniakami to pelne danie.

A ja przesadzilam... odkad przyjechalam tu to nic mi nie dolegalo juz jesli chodzi o zoladek to sobie podjadalam..ciasteczka, kielbasa swojska przyszla z PL wiec co chwile skubie, smazone mieso itd. No to mam.. bol w klacie, bol zoladka i mdlosci... Nie ma dobrego, dieta powraca od jutra i nie ma bata :(

Azula
Amelka sliczna! Przytyla cos?
Mia nie siedzi nadal:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry