reklama

Ciąża po 40

Zoyka ale Kuba chodzi do żłoba a w weekend wolę sie przespać w tym czasie, poczytać spokojnie niż obrabiać sie z robotą kóra i tak nie ucieknie :-D
Opisz serniczek KONIECZNIE !!!! Widziałam już ten przepis kiedyś i się czaję na niego :-)

reklama
Zoyka Wy ja usypiacie w bujaczku a ja robie wszystko zeby Mia usypiala sama. Do niedawna byl smoczek i pieluszka w lozeczku, teraz nie chce tak usypiac, bawi sie zanim padnie. Do dzis ;-)

Ollena niezły Ci się model trafił, no ale co zrobisz, trzeba kochać:-D...wiem, że wysiadasz chwilami psychicznie, ale im prędzej się pogodzisz z tym, że Mijka taka właśnie jest tym chyba lepiej dla Ciebie, powtarzaj sobie w kółko, że napewno z tego wyrośnie;-) pomimo, że Paćka mi dała czasem popalić , to jednak nie sięga Twojej księżniczce do pięt:-)

Zoyka nieźle Ci Julka śpi, trzy drzemki w tym wieku, ho, ho, pozazdrościć, ja bym odpuściła juz ta po południu na rzecz wcześniejszego kładzenia spać i świętego spokoju wieczorem. Moja śpi podobnie jak misiowy Kubuś, wstaje ok. 7 rano i potem około 12 zasypia na 2-3 godziny, super oddech można złapać, zrobic obiad itp. wieczorem idzie nyny o 20 i bardzo sporadycznie sie budzi w nocy, więc nie narzekam teraz wcale na mojego bachorka. Wogóle zrobila sie taka kochana, przytulaśna, mam wrażenie, że z każdym dniam coraz bardziej kumata jest, rozumie dużo rzeczy, ale gadac kompletnie jej sie nie chce, najchętniej idzie jej wykrzykiwanie słowa :"nie"

Misia ja myślę, że produkty znanych marek, reklamowanych to czasem nawet warte są tylko kilka % swojej ceny, weź np. taka coca-colę, butla kosztuje jakieś 4-5 zł chyba, ile tak na prawdę kosztuje ten płyn w niej??? grosze:-)... ale trzeba opłacić miliony osób zatrudnione w tym koncernie na całym świecie, powierzchnie magazynowe, transporty, no i to nadal nie daje tej kwoty...teraz wypada sie zastanowic ile milionów dolarów dostaje za udzielenie swojej twarzy taki np. sławny piłkarz czy jakas piękna Beyonce, no i ile kosztuje wyemitowanie takiej reklamy w TV ( wydruk w kolorowyej gazecie ) , w TV to są sekudy, a kosztują setki tysięcy zł, czy innej waluty, myślisz , że Bekhamowie mają tyle kasy bo Gillete im zapłaciło ze swoich, ależ skąd, każdy z nas im płaci kupując golarke tej marki;-)

Chiba usnęłam usypiając Julkę.
Serniczek chłodzi się w lodówce.

Majuska, Olena - Julka ładnie śpi ? Moim zdaniem tragicznie. Jednak spala tal właśnie od zawsze. Teraz jest o tyle lepiej ze jedna z tych trzech drzemek potrafi trwać godzinkę. Wolałabym jedną a 3 godzinną drzemkę niż 3 krótkie. A dlatego,ze przed samą drzemką jest marudna do granic możliwości i wtedy działa mi na nerwy.Zanim uśnie jęczy i smęczy.

Olena przepis wygląda smakowicie. Czaję się jeszcze nad tiramisu bo je uwielbiam, ale szukam przepisu doskonałego.

Poza tym dla mnie fotografia kulinarna to mistrzostwo świata.
Zobaczcie to :
Zobacz załącznik 526709
http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_czekoladowe_lesne_runo/przepis.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie narzekajcie z tymi drzemkami - Maks ma stały rytm od jakiegoś czasu. Po pierwsze śpi na spacerze. Potrafi zasnąć natychmiast po zapakowaniu do wózka i przespać 2 godziny, pod warunkiem że się spaceruje i że jest na zewnątrz. Kołysanie w wózku i wożenie po domu - odpada. Z reguły jest tak, że wstaje około 7 ( ostatnimi dniami niestety wcześniej) i jakoś koło 10 robi się śpiący. Potem w ciągu dnia zalicza jedną, góra 2 drzemki - króciutkie, maksimum pół godziny, a przeważnie krócej. I w domu zasypia wyłącznie przy cycu...
Kiedyś sypiał noszony w chuście - teraz nie ma mowy. Chustę nadal uwielbia, ale już w niej nie śpi - rozgląda się i próbuje sięgać łapami do wszystkiego.Spać chodzi między 20 a 21 ( ale zdarzają się ekstremalne wieczory z szaleństwami do 23). No i w nocy 1 lub dwie pobudki na przytulenie do cyca...

W temacie ubranek - w tej chwili używamy właściwie wyłącznie Cartersa i OshKosh - parę szmat kupionych w jakichś Smykach czy HM- ach okazało się dosłownie szmatami... Mamy koszulkę z koparą z Cartersa ( ukochaną) i koszulkę z dinozaurem ze Smyka. Technologia nadruku niby ta sama, ale kopara niezniszczalna, a dinozaur po dwóch praniach się łuszczy. Pamiętam też cudo z 5-10-15 bluza, która rozlazła mi się w rękach po paru praniach. Rozumiem, że ciuszki dla dzieci nie muszą być wiecznotrwałe, ale bez jaj, żeby płacić kilkadziesiąt złotych za jakiś zetlały badziew. Na szczęście moja siostra zapewnia nam dostawy ciuszków.
Zoyka - koniecznie napisz, jak wyszedł sernik! Moja mama jest pies na chałwę, więc jak dobry rzeczywiście to będę musiała zrobić.

Doczytałam,ze przy zamówieniu za 100 dolarów i więcej wysyłka 20 dol.

Olena, Flo - a jak rozmiary ? Jula ma teraz 10 miesięcy, gdy dojdzie paczka będzie miała 11 meisiecy. Brac na 12 czy an 18 miesięcy.

Zoyka brałabym na 18 miesięcy, czasem to jest kwestia 2, 3 cm, nie widac na dziecku różnicy, a dłużej ponosi, Paćka ma z różnych firm ciuchy na 12 miesięcy, to juz ledwo wkłada;-)

Flo ja mam taki 4ro pak body z cartersa, które uwielbiam i Paćka non stop w tym chodzi, tłuke to w pralce i nie chce się za Chiny sprac, a dostała tez z Cocodrillo bodziaka w jasnożóltym kolorze, rzadziej jej go ubieram bo ma jakies chore zatrzaski i jest w tej chwili szaro-żółty, a jak wiadomo Cocodrillaki sie cenią i to bardzo:no::no:

Kobietki!
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, radości, usmiechów, zdrowych pociech i kochanych mężów :-D Żebyśmy wszystkie znalazły swój cel w życiu i umiały doszukiwać się szczęścia w każdym drobiazgu :-D

2013 nalezy tylko do NAS :)))

Witajcie.
W ten ostatni dzień roku życzę Wam:
Stary Rok odchodzi wielkimi krokami,
niech więc złe chwile zostaną za nami.
Niech Nowy Rok przyniesie dużo zdrowia,
radości a przede wszystkim morze miłości!
(.•´`*.✬⋰
*.*✬⋰´¨) SZCZĘŚLIWEGO
.•´,•*´¨)¸.•*¨)✬NOWEGO ROKU
¸.•´¸✬⋰.•*´¨)✬I SZAMPAŃSKIEJ
*.*✬¸•´¸✬⋰.•*´¨)✬ZABAWY
.•´,•*´¨)¸.•*¨)
*¸.•´*)¸.•*´¨) .•´*,•*´¨)
(¸.•´ (¸.•` * ¸.•´*.•´,•*´¨)
......\~~~~~/.....\~~~~~/
.......\~~~~/.......\~~~~/
........\~~~/.........\~~~/
.........\~~/...........\~~/
..........\~/.............\~/
...........||...............||
......./****\........../ ****\
###################

My dziś kameralnie -czyli ja ,R. ,dziewczynki świętujemy naszą małą rocznicę .
Zmykam do garów ugotować coś extra

reklama
hełoł o poranku :-D
robie smalec ze skwarkami i jaja faszerowane :-D zaraz jedziemy do rossmana bo oczywiście nie miałam czasu przez weekend a dzis nie miałam co dac Kubuli do żłoba.
Zoyka - ja też bym kupiła 18-24 miesiace bo miałam bodizaki z cartersa na 12 miesiecy i Kuba chodził w nich tylko jak miał 9-12 miesięcy.
Ja jeszcze lubię nexta ale nie wszystko - śpiochy, bodziaki ok, no jeszcze koszulki ale reszta nie do końca - są za szerokie. Ceny ciuchó dla dzieci, butów są w naszym kraju takie PRO rodzinne ... aż strach co by było gdyby rząd nie prowadził tak PRO rodzinnej polityki :-D i cały czas mnie zastanawia dlaczego inne kraje nie wpisują w programy wyborcze prorodzinnej polityli tylko ją zwyczajnie i cicho uprawiają ???
A Azula gdzie ? A Marzena ? No bo u Ani to z netem różnie bywa ... wiec wybaczamy.
Kuba technikę zasypiania ma prostą - piżamka, śpiworek - łózeczko. Żadnego huśtania, żadnego cycania. Na spacerze różnie - gdy był mały to faktycznie zasypiał a teraz ... woli obserwować świat.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry