reklama

Ciąża po 40

Witam drogie Panie,
jestem licencjonowana położną i prowadzę badania na temat efektywności edukacji przedporodowej. Jest to bardzo ważny temat, ale niestety bardzo rzadko poruszany przez personel medyczny i stosunkowo niewiele jest danych na ten temat. W związku z tym bardzo proszę o pomoc i wypełnianie ankiet, ponieważ bardzo możliwe ze zdobyte dane pomogą dokonać bardzo ważnych zmian i ukazać braki w edukacji przedporodowej.

Ankieta - Ocena efektywności edukacji przedporodowej

reklama
Marzena! Trzymamy kciuki caly czas! Wygrasz z ta glizda!

Moje dziecie dostalo dzis nowa ksiazeczke, tym razem o kotkach. Otwarlo i 'cici...cici...' - rozpoznal i nazwal.:szok: Rysunki, nie zdjecia.

Witajcie.
Malfilka ,super ,że wszystko ok ,,że mały mężczyzna rośnie.
Marzenko ,jeszcze raz dużo dużo zdrówka.
u nas zimnica ,wiejetak aż się człowiek budzi.
Miłego dnia

Witajcie kochane cioteczki:-)Zoyka dzięki za sms-a:-DJuż wyjaśniam.Otóż zrezygnowaliśmy z neostrady na rzecz netii .Neostrada szybko zaraz po wyp[owiedzeniu przezz netię usługi wyłączyła net(bezprawnie i nie udostępniła łącza bo ma 14 dni na to.Sprzęt netii sobie czekał i dopiero dziś mam internet.W czasie świąt u siostry zaraziliśmy się grypą skutki odczuwamy do nadal w postaci kaszlu .Do tego kiedyś weszłam na stronę z jakimś goownem i mi zeżarło całą kasę z komórki bo nawet chciałam posłać sms-a.Nie wiem czy nadrobię tyle stron :no:Chcę wam wszystkim wszystkiego dobrego życzyć z okazji nowego roku:tak::-D

Mia ma cos z uchem, cala noc nieprzespana, zaraz do dr...

EDIT. Zapalenie ucha i pierwszy w zyciu antybiotyk :( biedna bardzo jest, nawet sie nie da odlozyc :( spi teraz i oby jak najdluzej bo nie spala cala noc bidulka i tylko 'mama' i 'mama'..

Ostatnia edycja:
HEJKA

Dzisiaj to mam tyle energi ze mogla bym góry przenosic , ile rzeczy ja juz zrobiłam chyba zaleglosci za cały rok , obiad sie gotuje mała zdazyła usnac na drzemke , córka pojechala sprawy pozałatwiac a ja siup do kompa sjesta

Ollena ​ jak czyscisz uszy dziecku pytam z ciekawosci , ja nigdy nie uzywałam i uzywac nie bede zadnych patyczków po nich dzieja sie wlasnie takie dziwne sprawy z uszkami

http://www.fakt.pl/Nie-pchaj-patykow-w-ucho,artykuly,80142,1.html

tutaj ciekawy artykół to dla wszystkich mamuniek tak na przyszłosc

Ostatnia edycja:
Marzenko wiem, ze patyczki sa be, powoduja uczulenia i wpychanie wydzieliny glebiej. Ostatnio Patryk mial korek z woskowiny w uchu, musial miec odtykane u laryngologa. Mii baaaardzo rzadko czyszcze patyczkami, jak juz musze.

Ollena wogóle nie powinno sie czyscic nie ma ze musze , ja na palec daje pieluche tetrowa i gdzie siegne tam czyszcze nie inaczej , tak robiłam z moimi starszymi córkami nigdy nas nie dopadło zadne ucho ani zapalenie nic kompletnie
Szkoda tylko dziecka bo to okropny ból bidulka musi tak cierpiec

tak tez bedziemy robic... wczoraj jej wyczyscilam patyczkiem bo wyszlo jej z tego ucha mnostwo zoltej wydzieliny (nie mylic z woskowina) i juz wtedy ja bolalo. Dzis tez wydzielina ale bol jeszcze wiekszy bo nawet policzka nie da sobie dotknac obok tego ucha.
:(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry