Andzike
Fanka BB :)
Zoyka, kaszkę dawałam mu łyżeczką, jadł już normalnie parę razy, deserki i zupki też, od jakiegoś tygodnia codziennie jest na "nie" jak widzi miseczkę i łyżkę
najchętniej by wisiał na cycku, a to już pora, żeby się od cycka powoli oddalać
W poniedziałek miał gorączkę i zaczerwienione gardło, już jest ok, utłukliśmy zarazę w zarodku, więc biorę poprawkę na to, że po chorobie może nie mieć ochoty na jedzenie, mam nadzieję, że wróci do normy:-)
Poradźcie mi coś, bo ja cycowa i butelek nie ogarniam - mam butelkę z Aventu i na noc chciałabym Kacprowi podawać w niej kaszkę. Czy do kaszki mam kupić specjalny smoczek? bo przez ten, który mam to tylko woda przeleci... A chyba dziurawić nie ma co ...
Druga sprawa - na opakowaniu kaszki z Bobovity jest instrukcja jak ją zrobić, żeby miała konsystencję gęstą, do podawania łyżeczką. Idąc tokiem logicznego rozumowania - żeby była do picia, muszę ją zrobić rzadszą. A może nie? może są jakieś inne kaszki do rozpuszczania na rzadko?
Pytania głupie, wiem, zdarzało mi się narzekać na cycowanie, ale teraz stwierdzam, że cycek to łatwa sprawa... :-)
najchętniej by wisiał na cycku, a to już pora, żeby się od cycka powoli oddalać W poniedziałek miał gorączkę i zaczerwienione gardło, już jest ok, utłukliśmy zarazę w zarodku, więc biorę poprawkę na to, że po chorobie może nie mieć ochoty na jedzenie, mam nadzieję, że wróci do normy:-)
Poradźcie mi coś, bo ja cycowa i butelek nie ogarniam - mam butelkę z Aventu i na noc chciałabym Kacprowi podawać w niej kaszkę. Czy do kaszki mam kupić specjalny smoczek? bo przez ten, który mam to tylko woda przeleci... A chyba dziurawić nie ma co ...
Druga sprawa - na opakowaniu kaszki z Bobovity jest instrukcja jak ją zrobić, żeby miała konsystencję gęstą, do podawania łyżeczką. Idąc tokiem logicznego rozumowania - żeby była do picia, muszę ją zrobić rzadszą. A może nie? może są jakieś inne kaszki do rozpuszczania na rzadko?
Pytania głupie, wiem, zdarzało mi się narzekać na cycowanie, ale teraz stwierdzam, że cycek to łatwa sprawa... :-)