reklama

Ciąża po 40

Ollena-fotki szalonej Miśki Misia1.jpgSpotkanie na szczycie.jpgMisia3.jpg

reklama
Witam jeszcze jedną nową kobitkę na przesławne A:-).Co do kaszek to jak sa z mm to np ja robię tak 3 miarki kaszki z mm + 2 miarki samejmm na 150 ml wody ,a smoczek to sobie sama wyciełam jakoś tak mi te ich smoczki nie spasiły ,a ja to miałam w nawyku po chłopakach ,że smoczek się "robiło samemu" ja też mam z cncpola flachy 3 szklane w tym jedną małą i jedną plastik bez bpa tak na nich pisze:tak::tak:.Aga jak się nazywa to włochate cudo???:-DNo i dajcie na wstrzymanie ledwo co z dziecięciem pospacerowałam ,a tu tyle do czytania:szok:

W moim osiedlowym minimarkecie były tylko smoczki do butelek Canpola, nabyłam dwa do kaszki, zobaczymy czy młodemu przypasują :) dziś pierwszy raz chcę uśpić go bez cycka, trzymajcie kciuki :-)

Andzike ,a ja się cieszę ,że rakkiem Amisia za cyca mi się złapała co prawda na 2 minutki ale jednak jakieś przeciwciała w mleczku popłynęły.Wydaje mi się,że może być trudno bez cycusia .Daj flachę i zobaczysz czy się uda jak nie to jak się mówi nie od razu Kraków zbudowano.Myślę ,że po paru razach uda się:tak::-D ,a może i po jednym czego Ci z całego serca życzę:tak:

Ale Was duzo!

Majuska ja ten w KRK znalazlam od razu ale ja bylam pewna, ze to w Rzesz. Ja za Chiny ludowe nie mam jak tego w Krk zrobic:( bardzo mi z tego powodu przykro.

Aga sliczna sunia, piekne one sa :-)) Mala tez slodka!

Ze smoczkami robilam jak Azula ale szybko sie robily 'rozjechane' czyli dziura na palec wiec kupilam z Aventu te do kaszek i jest baaardzo zadowolona.

Melduję się :)
U nas zaczął się remont kuchni. w chacie syfffff na maksa- wszędzie pył.. Siedzę więc zamknięta w sypialni i mam czas na kompa:-). czytam jednym okiem- bo drugie nagrzewne jest właśnie okładem z podpaski bella (:-):-)najlepszy niekapiący okład świata). Za pomocą nagrzewania usiłuję pozbyć się gradówki z oka, która przyplątała mi się w zeszłym tygodniu. Jeżeli te zabiegi nie dadzą rady wygonić gradówy z oka, czeka mnie zabieg wycięcia jej z powieki:baffled:. Niestety prywatnie bo na NFZ terminy na wrzesień....
wszystkie Wasze dieciaczki rewelacyjne!! trochę Wam zazdroszczę, że macie już za sobą te pierwsze miesiące, które mnie czekają,,
Czy wiecie na kiedy Asia ma termin??

Ollena czemu Ci się rozjechały?????U nas nic takiego się nie stało tzn smoczuś już zaczyna być taki mało świeży i czas by już go wymienić tzn mam kilka smoków na różne różności na soczek na mm na mało gęstą kaszkę na bardzo gęstą (i ten jakiś taki właśnie wydaje się zużyty)Malfi oby Ci to z oka zeszło dobrze ,że się odezwałaś ,a asi już dawno nie było

Azula to spróbuję tak jak piszesz. Tu w DE nie mogę namierzyć kaszki bez mleka, preferują karmienie gęstą kachą, łyżeczką chyba. A ja bym chciała właśnie na wieczór taką kaszkę do picia. We wtorek młoda ma szczepienie, a później zaczynam z rozszerzaniem dietki. Ja moich chłopaków długo karmiłam cycem, Adi od początku jest na mm, i wiem, że nic nie wiem z tym rozszerzaniem u takiego malucha.

Dziewczyny, strasznie sie czaję od jakiegoś czasu, ale może i mnie przygarniecie do siebie???:biggrin2:, dobrze się tu w Was czuje, klimaty zdecydowanie moje,
Mam 36 lat, przychówek w postacie małej Olki-córki jak widać w suwaczku a i psinka się znajdzie-golden retriever-sunia 10 lat no i szanowny pan małż-ktory obecnie gdera że mu ostatnia kroplke wina spiłam:-D

Warunkiem wstapienia do tego klubu jest posiadanie zwierza, ale moze to by tez maz - podciagnie sie jakos. :-D

Majuska, bo ja w ogole to przylazlam z Ciazy Po Poronieniu, a teraz tam z kolei rzadko zagladam bo wszystkiego nie ogarniam, pisac metoda "kopiuj-wklej" to mi wstyd.
Angelka, dawaj, dawaj! Fajnie Cie widziec! Klaczek nie zniknal, klaczek jest kobieta pracujaca - full time mummy and selfemployed i jak to jedno z drugim oskladac, to nie ma kiedy zaladowac.
Anka, a wsadz jej palec do buzi i pomacaj. Jak wyjmiesz caly, to raczej nie ma zebow...;-) Ja Karolowa "czworke" na macanego biore - jeszcze nie wylazla, ale jest tuz tuz. Zobaczyc to on sobie nie da, wiec co go bede meczyc? Konto bankowe bez NIN zalatwisz - ja pierwsze co zalatwialam to konto, zeby miec potwierdzenie adresu i dopiero potem NIN. A do czekania to sie przyzwyczaj. Natomiast do lekarza nie masz co isc - powie Ci ze to normalne i "don't worry". Benefity moze Robert wziac na siebie, potem mozna je przepisac na Ciebie. Nie wiem czy tak od strzala dostaniesz HB... Niektore benefity wymagaja okreslonego stazu w UK, ale ChB na bank Wam sie nalezy, z tym ze lepiej zeby bylo na Ciebie skoro nie pracujesz bo jesli pobierasz ChB, to ten czas liczy Ci sie do emerytury o ile wiem.
Andzike, ja po prostu lekko rozcinalam smoczki. Karol jadal kaszke z butli gesta, tak zeby tylko do smoczka zeszla, wiec rozszerzalam otworek po prostu nozyczkami. Czytam i czytam i co to za szczur od herbaty.. Kochana, to sie nazywa pampers, albo topielec! (Szczur tez mi sie podoba)
Axarai, jesli kaszka ma byc pitna, dawalabym bezmleczna, na mleko jakiego uzywasz. Po prostu jak zrobisz na rzadko kaszke z mlekiem, bedzie pomyjowata bo on ajest przeznaczona na dosc gesta konsystencje.

Jestesmy po wazeniu - moje dziecko (UWAGA, UWAGA) SCHUDLO!! Chlopina zjechal mi z wagi prawie 30dag w ciagu poltora miesiaca. I niech mi ktos powie, ze on tlusty, jak zeberka czuc pod skora... Co prawda na siatce centylowej dalej jest nad najwyzsza linia, ale chyba wszedl w ten okres poniemowlecy i zrzuca tluszczyk. Robi sie chlopczyk z mojej kluseczki. :-D

reklama
Azula, wiadomo, że go całkowicie od cycka nie odstawię, ale powoli zaczynamy się odzwyczajać. Ja też bardzo sobie cenię tą formę karmienia :-)
Dziś Kacpra spróbuje uśpić tata, jak się nie uda to będę za ścianą z cyckiem :-)

Malfi, a ja Ci w sumie zazdroszczę, że jeszcze masz wszystko przed sobą :-) dziś znajomym urodził się synek, jak zobaczyłam zdjęcie to się wzruszyłam - takie maleństwo, dopiero co Kacper taki był, a teraz to już kawal chłopa :-D

kłaczek - określenia pampers na to nie słyszałam, ale topielec jak najbardziej :-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry