reklama

Ciąża po 40

Misia,Azula - sushi nie musi byc z rybą, nie musi byc z surowa rybą. Może być z wędzonym łososiem,często jest z serkiem i awokado, z serkiem i ogorkiem itd. UWIELBIAM.

Czytam i na najbliższych zakupach poszukam produktów.

reklama
Zoyka ale ja uwielbiam z rybą !! jadłam z serem, awokado, paluszkami krabowymi, rybą "zywą" i wędzoną ... + marynowany imbir + wino śliwkowe na lodzie ... o tak mogę jadać codziennie :-D

a ja uwielbiam każde , z imbirem i sosem sojowym. W moim meiscie był bar sushi ale juz nie ma. Miasto 100 tys a nigdzie nie można zjesc sushi!

Hallo Kobity!
Kaci w szpitalu, już mu lepiej, tylko z mówieniem ma kłopoty, znaczy tak cienko mówi, i M się śmieje, czy aby na pewno "te" kulki mu wycieli:cool2:
Ja z Adi dziś na pierwszym szczepieniu. 6w1 i pneumokoki. Młoda waży 6 kg i ma 62 cm, wszystko na 50 centylu, więc przepisowe dziecko. Jest bardzo towarzyska (w porównaniu do Kaca, który wisiał non stop na cycu, i nawet dziadki nie mogli wziąć go na ręce) śmiała się do lekarza (wcale nie dlatego że fajniutki), i wcale nie płakała "strong women" jak powiedział pan doktor ( dogaduje się po angielsku, bo absolutnie nie szprecham na razie, na szczęście Niemcy mają opanowany angielski) Wszystko mi się tu W DE podoba, oprócz tego, że dzieci zdrowe razem z chorymi są przyjmowane! Było stado chruchlających, kichających, a jeden obok Ady zwymiotował:szok:
Anka no nie bądź taka jak faceci z tą "mocą urzędową" na wstawienie zdjęć malutkiej:-p
Azula Flo Gratuluję zębów!!!! Mojemu Kackowi w zeszłym tygodniu wyszedł też pierwszy stały ząbek:-D W Święta zgubił pierwszego mleczaka:-D

Ostatnia edycja:
Biedrona właśnie jadła, ogromnym sukcesem jest to że nie konsumowała o 22.00 i ciekawe czy obudzi się około 4. Przestawiłam ją na tutejsze mleko i odnoszę wrażenie że jest bardziej syte i mała je zdecydowanie rzadziej w nocy. Trzeba jednak jeszcze chwilkę by zmiany udokumentowac :)
W ramach eksperymentu pełzającej biedronce podłożyłam ręce pod biodra i lekko ją uniosłam na czworaki żeby ładnie raczkowała a nie posuwała się do przodu podciągając na jednej ręce i odpychają nogami. Moje dziecko zapieprza jak mały samochodzik raczkując! Ona jest po prostu leniwa i nie chce się trzymać pupska w górze skoro może szorować brzuchem po podłodze :szok: woli się czołgać w ramach rannego żołnierza pod zasiekami niż godnie biegać na kolanach. Egzemplarz lenia pyzatego mi się trafił :-Dale kapciuszki spełniają swoją rolę bo nabrała prędkości w poruszaniu się wykorzystując ABS w podeszwach celem złapania lepszego kontaktu z podłożem.

Axa nie jestem "mocą urzędową" :no: tylko w tym dziwnym kraju i mieście jestem równo miesiąc i żyję ciągle w kartonach i paczkach. Od trzech dni proszę chłopa o skręcenie szafy ubraniowej dla nas żeby ostatnie dwa pudła w końcu rozwalić i poszukać tego nieszczęsnego kabelka od telefonu. Zdjęcia mam w fonie i nie mam jak ich wrzucić na kompa a aparatu fotograficznego jeszcze się nie dorobiliśmy. Na dodatek mój telefon już krzyczy że ma pełną pamięc i muszę coś z tym zrobić.
Marzena zdrowiecie szybko obydwie z Klaudusią
Misia przysięgam, że nie mam czasu się podrapać... wczoraj kłóciłam się pół dnia o pomalowanie kuchni i efekt był taki że mam dwie ściany pomalowane a trzy nie :-)

Dzieki dziewczyny!
Misia oby Kubie tez przeszlo!

Azula Zinnat to to samo co Augmentin tylko pod inna nazwa. Zero sensacji po wzieciu pierwszej dawki wiec mysle, ze bedzie ok:)

Zoyka sushi kocham!!!!!!! nigdy nie robilam, mm zawsze mowil ze umie i zrobi ale na tym sie konczylo. Pierwsze sushi jadlam w NY w bardzo milej atmosferze :) Szkoda, ze to to takie drogie bo bym codziennie jadla :)

Aniu tylek Wandzi podnioslas? to moze ja tez temu leniwcowi podniose bo szok, ilez mozna lezec ;-)

Marzenka zdrowiejcie! Kiedy zaczynasz ta francowata chemie i ile dawek?

Witam się z kawą :tak:
Anka_d, Ollena - rehabilitantka mówiła, że Kacpra opierać tak jak do czworaków, ale na udzie - żeby jeszcze nie obciążać kręgosłupa, ale żeby poznawał taką pozycję :-)
Misia, Marzena - dużo zdrówka dla dzieciaków
Axarai - dobrze, że z Kacim coraz lepiej :-) głos mu jeszcze wróci ;-)

Jeszcze a propos sushi to w ciąży jadłam pyszne... czekoladowe :-D zamiast nori cienko rozwałkowana czekolada, w środku truskawka, melon albo brzoskwinia z jakąś masą budyniową polane sosem czekoladowym lub waniliowym. Prezentacja jak sushi. Miodzio, naprawdę miodzio :)

A moi sąsiedzi wylądowali dziś na porodówce :-) czekam na wieści jak Felicja będzie na świecie :-)

Dopijam kawę i biorę się za obdzwanianie domków na wakacje - mój wczoraj siedział dwie godziny i szukał pasujących nam obiektów, a o to wcale nie łatwo ... Właściciele muszą akceptować psy (bo wyjedziemy z minimum pięcioma...:szok:), teren musi być solidnie ogrodzony (dwa psy są mocno wędrujące...), musi mieć bezpośrednie dojście do jeziora (odpowiednio głębokiego...) pomost, łódkę, no i oczywiście domek musi spełniać konkretne standardy ;-) dlatego zaczynamy szukać w styczniu :happy:

reklama
Zoyka ale czy to jeszcze sushi nazwać można pewnie pyszne z wędzoną rybą ale raczej już nie sushi:no:To samo to na słodko :tak:Ollena Ania fakt przez kolanko lub na wałku tak u nas robiła rehabilitantka i zwracała uwagę by rączki opierały się o podłoże i były otwarte.Misia ja przy to bie to leszcz masz wyrafinowany gust kulinarny ja się zupełnie nie znam na tych wykwintnych potrawach:no:.Axa zdrówka dla Kacka głosik cieniuśki ale wróci niebawem:tak::-D.Marzenko i wy z niunią zdrowiejcie:tak:U nas senny koszmar wróżki -zebuszki trwał i dziś noca po kilkunastu płaczących pobudkach o 4 rano zrobiła koopę i była rozpalona dałam paracetamol i udało się jeszcze do 8 pospać .Obudziła się wesoła jak skowronek bez gorączki:-D. Borysek wczoraj 7 miesięcy skończył 100_1333.jpg100_1335.jpg A A-misia nasza gąsienica córuś dziś 8 miesięcy:-)100_1390.jpg100_1393.jpg100_1385.jpg100_1386.jpg100_1384.jpgZobacz załącznik 531331Zobacz załącznik 531332Jak to leci:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry