reklama

Ciąża po 40

Zoyka - tantum verde w psikaczu, na gardło. A jeśli chodzi o gorączkę - dobrze zrobiłaś. Nam lekarka zaleciła zbijanie gorączki dopiero jak jest większa niż 38. Ale skoro jest temperatura to jak to się utrzyma do jutra - lepiej niech Julkę zobaczy lekarz.

reklama
Zoyka, Flo ma rację - do 38st to stan podgorączkowy, organizm walczy, zbijać trzeba powyżej.
Na kaszel pediatra poleciła na syrop Drosetux, na zbicie gorączki Pedicetamol.

Wiem,że dobrze zrobiłam. Tylko daję sie wbić w poczucie winy. Bez sensu.Czytałam dużo o gorączce u dzieci i pytałam o to Pediatry jak jeszcze Julka była młodsza. MM od razu zawsze leci po ibuprom . Wyżera mi zawsze cały bo ciągle boli go głowa. A ja biorę tylko jak już naprawdę mnie boli.

Mam nurfen i czopki ibufenu jakby co. Teraz MM ja uśpił. Ona w ogóle dzisiaj dużo spi.
To nasz pierwszy raz. Jak dotąd Julka miała tylko tygodniowy katarek i lekki stan podgorączkowy ok 37. Pow 38 jeszcze nigdy nie miała.Pewnie nocka z głowy.
Pewnie się pokłócimy o termometr. Mamy tylko elektroniczny a chciałam taki co się przystawia do czoła . Boje się ze moze źle wskazywać ten nasz.

Zoyka nie daj się wkręcać ,a że zachorowała no i tak super ,że jak dotąd zdrowa była.Mi lekarka teraz przy ząbkowaniu (bo Amelia zdrowa) kazała co 6 godzin czopek podawać ale nie wiem czy to o sama goraczkę chodziło czy o stan zapalny dziąseł:crazy:.Jutro jak by nadal gorączkowała to idź do lekarza :tak:A o ile ten termometr sie może mylić o 0.5 stopnia.Ja też mam elektroniczny i rtęciowy i oba wskazywały to samo

Hełoł :-)
Zoyka, tantum verde w psikaczu na ból gardła. Nurofen jest z ibuprofenem więc jak będziesz leciała to kup od razu jakiś preparat z paracetamolem. Można dawać na zmianę co 4 godziny przy wysokiem temperaturze. Kuba ma tendencje do takiej ok. 39 i więcej i tak mi polecił pediatria. Z syropów - Kubul pił flegaminę, ale ddo 16 bbo wszelkie syropry wykrztusnie należy podawać do 16/17.
Ollena po auqmentinie Mia nie powinna juz gorączkować, Kuba brał Ceclor i faktycznie po 5 dobach NIC sie nie zmieniło więc ja zmieniałam lekarza a ten zmienił antybiotyk. Sądze, że skoro Mia ma temperaturę to powinnaś iśc do lekarza no i zrobić po pierwsze badanie moczu. To jest polski standard - temperatura nalezy wykluczyć zapalenie dróg moczowych, a krew mogą jej zrobić z palca.
Flo kto Ci mówił o nawilżaczu ? Pytałam kilku pediatrów bo blok, bo centralne bo chcieliśmy kupić i KAŻDY ale to KAZDY powiedziała że ŻADNYCH nawilżaczy powietrza, a już nie daj boże jakieś nawilżania mokrymi ręcznikami na kaloryferach jak dawniej się robiło. Wietrzyć pokój, temperatura ma być do 21 stop. i już. Rozmawiałam z pediatrami, neonatologami i szpitalnymi i przychodnianymi.
a zupełnie inne bajki - co wkładasz oprócz kremu ?
Aniu_D(e) Wandzia jest urocza, te fotki są sprzed mieciąca ponad więc nie wyobrażam sibie jak się zmieniła teraz.
Majuska nie wypowidaałam sie o marsie ale dzisiejszy poranek ... cóz w pęczek i w kosmos...
Asia skóre CI złoić !!!zaglądaj tu cześciej i odpoczywaj.

zoyka wspolczuje! Ja zbijam wczesniej temp, np dzis w nocy bo dziecko przy tep placze, meczy sie i spac nie moze. Dalam w nocy Ibum i od razu zaczelo spadac i Mia zasnela. Ja sie mecze jak goraczka rosnie to po co dziecko ma sie meczyc..

misia Mia nie powinna JUZ goraczkowa po augmentinie? Mia w ogole przy zap. ucha nie goraczkowala ona dopiero dzis zaczela wiec albo zlapala jakis wirus w trakcie albo znowu ucho (oby nieeeee!!!!!!!). Pozyjemy zobaczymy, mowia zeby 3 dni poczekac i jak goraczka trwa 3 dni to do lekarza. Ja poczekam jeszcze do jutra i zobaczymy. Patryk mial tak czesto..jeden dzien goraczka i tyle, zero innych objawow. Po jednym dniu przeszlo. Organizm zwalczyl cos goraczka i tyle. Oby tu bylo to samo.

Byłam w Aptece i dokupiłam paracetamol w czopkach. Nurofen jest jednak lepszy bo zbija gorączkę, uśmierza ból ale działa tez p/zapalnie a paracetamol tylko zbija gorączkę i uśmierza bol ale działania anty bakteryjnego nie ma. Jedynie gdy dziecko am wymioty to on nie podrażnia śluzówki gdy podaje się go doustnie. Tak mnie pouczyła pani aptekarka.

ale pomór na BB.Jest tu jakieś nie gorączkujące i nie kaszlące dziecko ?:tak:

Azula no chodzi mi gdy jest tylko goraczka bez innych objawow.

Mia strasznie marudna, nie miala wysokiej goraczki, bo w granicach 37,2 ale bardzo marudna. Spala duzo w dzien, teraz tez juz wykapalam i lezy w lozeczku, moze juz spi, nie wiem. Oby noc byla ok, Zoyka u Was tez!

reklama
Kłaczek - nigdzie nam dzieci w Pl nie meldowano, bo do wpisania irlandzkiego czy brytyjskiego aktu urodzenia w polskich księgach w USC nie ma takiej potrzeby. To tylko do nadania numeru PESEL jest potrzebne. Mało tego nasz akt ślubu (pobieraliśmy sie tutaj) tez jest wpisany we Wrocku w USC - bez tego nie mogłabym wyrobić paszportu z nowym nazwiskiem i też nam zameldowanie w Polsce do tego nie było potrzebne i też to załatwiała moja mama.

Zoyka - aż sie boję...... żeby nie zapeszyć, ale moje póki co.... puk, puk w niemalowane.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry