reklama

Ciąża po 40

reklama
No to moje dziecko nie jest takie zle jesli chodzi o jedzenie;-)
O 18 flacha ok 200 ml, raczej mniej, nigdy wiecej. Ostatnio je to na 4 raty bo nie chce naraz, ma lepsze rzeczy do roboty, nie ulezy przy mleku.
Ok 2 w nocy a ostatnio nawet ok 6 rano flacha 180ml. No i nie wazne czy o 2 czy o 6 zje to do ok 10 nie chce mleka, cos poskubie od Patryka, ode mnie i kilka doslownie lykow mleka ok 10.
Aha, mleko robie jak na pudle 6 miarek i 2-3 miarki kaszki.

Azula Ty nie za malo miarek mleka dajesz? No i to zoltko to tak codziennie mozna?

No własnie bo ja się zastanawiam, jak daje mleko u nas 5 miarek na 150 wody, to jak nasypię jeszcze kaszkę z mlekiem modyfikowanym, to nie za dużo tego mleka będzie?
Ollena, a Ty do tych 6 miarek sypiesz kaszkę też z mlekiem modyfikowanym, a ile miarek tej kaszki?

heloł wieczorne

któryś dzien z rzędu napiernicza mnie łeb:no:

No nieźle Aniu Wandzik szaleje, moja miała fazę na śmietnik, ale byłam zła macochą i kategorycznie oddzierałam stamtąd i mówiłam nie wolno i takie tam, , ona wracała , a ja znowu oddzierałam , ona sie darła, urządzała histerie, szlag mnie trafiał, ale walczyłam, tak było z tydzień może dwa i już tam nie łazi, nauczyła się za to, że jak ma jakiś śmiec to idzie do kosza wrzucić, a wszyscy jej bija brawo, wtedy jest bardzo zadowolona:-)
Też współczuję tych nocnych pobudek, dziękuje Bogu, że moja w miarę śpi, tylko jak jej cos dolega to nocą marudzi, ale na pewno nie z głodu, na noc wypija 250 kaszki, wcześniej jakiegoś kromalka wrzuci, lub jajko, itp.
Od trzech nocek mamy ręcznikowe rolety Made in Mój Stary i dziecko śpi do 7, 7.30 :-)
Ollena Paćka to już ma zestaw różnych szczoteczek od dawna, miałam tez juz w wieku kilku miesięcy dla niej taka silikonową nakładke n apalec, żeby dziąsła pomasować i przyzwyczajać do mycia zębów, a dziś nawet kupiłam jej do żłoba zestaw szczoteczka + pasta bo już półtoraroczniaki chodzą myć ząbki:-)

Wiecie, że o tych boćkach co Wam pisałam słyszałam dzis w radiu, podobno zakupiono dla nich jakies drobiowe podroby i są podkarmiane. A w Przemyślu jest taki słynny wet od dzikich zwierząt i między innymi bocianów, to mówił, że w tym dniu odebrał 70 telefonów w sprawie głodnych bocianów, z pytaniem jak można pomóc..jednak ludzie cokolwiek sie interesują:tak:

Widziałyście takie bajery ?

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.490196211040954.109748.426571357403440&type=1

Ostatnia edycja:
Ollena jak jest np kaszka ryżowa o smaku bananowym z mlekiem albo kaszka manna z mlekiem to jak dam 3 miarki mm i 4 tej kaszki z mlekiem to nawet ciut za dużo jest tego mleka i jest słodsze ale akurat Amelka takie lubi.A żółtko to gotuję w pół litrze tzn teraz robię pół na pół mm z mlekiem krowim aby dziecko już zaczęło się do krowiego przyzwyczajac po roku to raczej coraz więcej krowiego będzie ,a coraz mniej mm.Jedną flachę pije w jeden dzień druga czeka w lodówce na kolejny dzień i wychodzi po pół żółtka na dzień.Co do mycia zębvów to chyba czas zakupic jakąś szczoteczkę bo mała ma już 6 zębów na wierzchu ,a dwie dwójki w natarciu.PS majuska mam nadzieję ,że twój mars w końcu szarpnie sie na coś bardziej w stylu waszej chatki bardziej estetycznego choć z braku laku dobry kit i najważniejsze ,że mała dłużej śpi:tak::-D

Ostatnia edycja:
Axa, Azula ja nie dodaje kaszki mlecznej do mleka... tak nie wolno, po co? Domniemam rowniez, ze inne macie mleko mm a inne jest w kaszce, tak sie nie robi. Po to ta kaszka jest na mleku zeby juz nie musiec mleka dodawac.
Kaszka ryzowa lub inna, BEZ mleczna.
Jak robie mleczno jakas tam to juz bez mleka, sypie 5 miarek samej kaszki i jest ok.

Majuska te szczoteczki na palec to glupota wg mnie, kupie normalna dla niemowlaka i damy rade, z Patrykiem tez tak robilismy.

Andzike kacper klawy gosc i kumpele ma :-))) slodko wygladaja!

Ostatnia edycja:
reklama
hełoł ... sobie podarowałam zabezpieczenia - tylko narożniki i to nie wszystkie. Kilka już sobie oderwał :-D Szuflady go nie interesują -szafki namiętnie otwiera ale przede wszystkim jest fanem włączania sprzętów różnych ... telewizor, dekoder, lapek, pralka, zmywarka... ostatnio biega od lampy do lampy i włącza- wyłącza. Ollena - może dziewczyny Dziewczyn sa głodne i stąd te pobudki. Kubula nawet jeśli się obudzi w nocy i dostaje mleko to robi wyjca i koniec picia. Przed snem jada serek - Gucia, Danio, Bakusia - jedyny słuszny posiłek. Nie robie takich kaszek ale z tego co wiem - laski w pracy robiły i robią to już nie dodają mm bo to za dużo mleka w mleku, białka w białku. Koleżanka teraz się przerzuciła na jakiegoś waniliowego NANa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry