reklama

Ciąża po 40

U nas też dziś temat zabezpieczeń szafkowych - po tym jak Maks wypatroszył szafkę z garami. Mój mąż klnąc straszliwie zamontował blokady szafek i szuflad nabyte w Ikei. No i teraz klniemy wszyscy - te blokady są doskonale kretyńskie! co prawda dziecko szuflady nie wyciągnie, ale na tyle żeby sobie solidnie przyciąć paluszki to otworzy. Do każdej blokady są 4 śrubki do montażu. Przemnożywszy to przez ilość szuflad i drzwiczek szafkowych ( 21) otrzymujemy liczbę iście piekielną . A, wkręca się toto ręcznie, bo wkrętarką się nie podejdzie . Szlag mnie trafi, muszę coś wykombinować, bo Maksa ciągnie do kubła z kompostem...
Andzike - oj, spodobała się najwyraźniej Kacperkowi sąsiadeczka!

Mój synek jest wspaniały, nie je po nocach wcale! Odkąd wprowadziłam szlaban na nocne cycowanie nie ma jedzenia i picia w nocy, śpi cięgiem. Zresztą od dawna już nie je i nie pije z butelki. Na kolację gęsta kaszka z jakimś owocem i do rana jest spokój. Za to na obiad potrafi zjeść tyle, że mi oczy wyłażą . Dziś pochłonął 2 miseczki pomidorowej z ryżem. Uwielbia pomidorową i to taką intensywną, z mnóstwem ziół, z czarnuszką i świeżą bazylią.

reklama
Ollena czyli, bo ja taka mało kumata 6 miarek MM, i 5 miarek kaszki? W PL to wiem, że są takie bez mleka, a tu to nie mogę znaleźć :baffled: Dlatego moje dziecie je kaszki łyżeczką, no bo wiadomo samej kaszki z mm rzadkiej nie podam, bo sama woda by była. Za chiny nie mogę sobie przypomnieć jak to z chłopakami starszymi było, pamiętam tylko mleko R, GR i zwykłe z budyniem robiłam, ale to były mleka bebiko do gotowania (swoją drogą pyszne było, sama dopijałam resztę) No a Kaci miał w poważaniu takie wynalazki.

misia zgadzam sie, slyszalam ze nie wolno laczyc kaszki mlecznej z mlekiem. Jak mam mleczno jakas tam to kupuje z mysla, ze bede robic sama do butli lub do miski.

Majuska reczniki to dobre rolety na poczatek! Mi tez by sie przydaly w pokoju w PL bo mam zlote zaluzje, ktore o 4 rano piekne slonce wpuszczaja :/ Sama musze sie kilka dni przyzwyczajac zeby umiec spac rano ale dzieci nie umieja..

Ja daję mm i kaszkę z mm tego samego producenta i za dużo az tak tego mleka nie ma niebawem na zupełnie bezmleczne sie przerzucimy dlatego krowie po mału wprowadzam dla mnie przy naszej obecnej sytuacji mm wychodzi niestety drogo staram sie w dzień tylko 2 butle dawać ,a tak to serki,jogurty banany ,jabłka i inne takie bardziej dorosłe jedzonko próbowałam picie noca dawać ale to dawało na pół godziny efekt bo się znów głodna budziła.Flo fajnie masz ,że lubi Maksiu obiadki bo Amelka zjada tak niewiele pół bulionówki zupki czy drugiego doje potem bananem czy deserkiem owocowym .Ja i tak się cieszę ,że zaczęła lepiej jeść

axa zrob gesta ta kaszke mleczna i wtedy moze jesc lyzeczka.
Ja daje do butli 5-6mm i 2-3 kaszki. 5 i 5 byloby max geste.
Nie wiem czy w IE maja kaszki bezmleczne, ja polskie kupuje.

Flo wez tez taka kwestie pod uwage, ze Wy nie jecie miesa. Ja widze, ze jak Mia zje zupe bez miesa to za godzine jest glodna, zje wiecej na raz a jak je obiad miesny to jest syta na duzo dluzej :-)
No i Mia za zupami nie przepada, chyba ze miesnymi, gestymi. Tak to woli drugie dania, jutro beda krewetki z warzywami zaraz po bezmiesnej pomidorowce :-)

Azula nie wiem jaka jest roznica w cenie z tymi kaszkami mlecznymi bezmecznymi. Mi tej kaszki bezmlecznej duzo nie idzie przy 3 butlach na dobe to jest ok. 6 miarek.

Daję mm + kaszkę mleczną. Wychodzę z założenia ze dziecko w wieku Julki powinno jeść 3X250 ml mleka na dobę a je 210+150+180, wiec jesli dodam do mm 3 miarki mlecznej manny to nie ma to znaczenia.

Jarek chory i jęczy cały wieczór. Ugotowałam rosołek .

Majuska - super to ale chyba moja musi jeszcze podrosnąć .

Andzike - genialnie powychodzili na zdjęciach ! :)

Fajne te manny i owsianki sa, pyszne ;-) Ja je robie same, na gesto do miski albo rzadsze do butli.

Zoyka chyba nie ma czegos takiego, ze dziecko POWINNO. Niektore dzieci w ogole bojkotuja mleko, kolezanki corka w wieku 4 miesiecy przestala chciec mm i musieli sie nakombinowac.
Wg mnie dziecko je i pije tyle ile chce i tyle mu potrzeba w danej chwili. Ja zauwazylam, ze Mia woli nasze jedzenie niz mleko.

reklama
Moja też chyba jeszcze by ten ryż raczej żarła, ale myslę, że jak się dobrze ociepli, czyli za jakies 2-3 miesiące to można będzie Paćce sporządzić taką zabawkę do zabawy na ogródku :)))) sama to chętnie pomiącholę i pomiksuję:-D

Ja kupuje kaszki mleczno-coś tam i tylko z wodą mineralną bełtam, rano do sniadanka robie Paćce mleko Bebiko3 210ml wody + 7 miarek, jak na opakowaniu, nic innego nie kombinuję.

Andzike, no, no, ale kawaler:-D..a sąsiadce cosik sie ulało chyba na sukieneczkę :-D, ale będą mieć pamiątkę dzieciaki:-D

Flo moja Paćka to zupy uwielbia, potrafi i ze 4 chochelki zjeść:-D dziś jej nagotowałam na cały weekend pieczrkowej z lanymi kluseczkami, bo w tygodniu w żłobie je. A co to ta czarnuszka? bo ja jestem troche debilem kulinarnym ( intensywne życie zawodowe przez wiele lat ograniczało moje działania kuchenne) Drugie dania u nas to przeważnie sa rozrzucane kłębiącym się pod krzesełkiem futrom, no chyba, że sa to pierogi ruskie:-D

Tatuś dziś zakupił gdzies dziecku okazyjnie duzy wór klocków Megablocks za 10 zł ( koleżanki z pracy mu zareklamowały jakis dziecinny Pchli Targ w jakims centrum handlowym ) , Paćka zachwycona, ona wogóle jest klockowo-układankowa, po mamuni:-D

Axa no to szerokości i przyczepności, zamelduj sie po dotarciu na miejsce !!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry