• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Cześć,

My spałyśmy do 9 ! To znaczy ja i Julka bo MM nie wiadomo kiedy zmył się do pracy.
Mnie zaskoczył z rana widok za oknem- biało! dość...

Wczoraj gdy wyszliśmy żeby udać się na spacer i Galerii okazało się ze jakiś gnój urwał nam lusterko zewnętrzne od strony pasażera.
Wkurzyłam się. Po co to komu ? Jeszcze kawałki plastiku leżały koło auta. Od rana Jarek jeździ po szrotach, komisach i szuka.

Też pośmiałam się z "Przepisu". Oglądałam siedząc na dywnanie z Julką na kolanie :)

reklama
Poranna kawa. Wnerw od rana. Okazuje sie ze do umiejscowienia aktu urodzenia Karola w Pl potrzebny jest... moj akt malzenstwa. Nie wazne ze ja rozwiedziona od lat okolo mnostwa, ale w akcie urodzenia mam jedno nazwisko, a w akcie urodzenia Karola dwa, wiec urzad musi wiedziec skad sie wzielo to drugie. Wiec moja rodzinke, czeka druga wycieczka do USC, znow kilka dni nim Mariusz dostanie list z odpisem i pieron wie kiedy sie zmuzdzy zeby znow isc do urzedu.... a czas leci. Terminy w Manchester na polowe czerwca najwczesniej ostatnio byly.

Majuska, dzieki. Niezle. Nie kaszle juz tak bardzo, tylko troche, goraczki nie ma wcale, gile za to do pasa, ale szaleje jak zawsze nasze dziecko. Ostatnio w worku z ziemniakami (papierowy) znalazlam spora kolekcje "dobra" - szczotke, buteleczke po witaminach, pileczke tenisowa... Za to scierke kuchenna namietnie przynosi do salonu i wiesza na wozku. Wczoraj pierwszy raz od dawna byl na polu - dziecko zachwycone gadalo, smialo sie jak maly wariat. Dzie jedziemy po spodnie, ktore kupilam dla malego na grupie FB - za 5 funtow 6 par portek, mix jeansow i dresow, wiec dokladnie to o co mi chodzi - a jesli pogoda pozwoli, bede chciala wyjsc z Karolem na spacerek pieszy. Niech polazi.

Zoyka jak Julka Przepis oglada to ja sie nie dziwie, ze do 9 spi! :-)
Mia spi 12h, od 18 do 6 rano i pasi mi to bardzo, uwielbiam ten moj dlugi wieczor sw spokoju, pewnie w PL bedzie chodzila spac troche pozniej i powiem szczerze, ze trudno bedzie sie przyzwyczaic ;-)

Klaczku dobrze, ze juz dobrze!

Poczytalam wege dzieciak troche i bede robic 2 obiady... jeden wege dla siebie a dla Marsa miesne :-)

klaczku ja z ciekawosci spytam jak to jest w UK. Czy Wy dostajecie jakies dodatki jako, ze Ty nie pracujesz i macie dziecko?

Ostatnia edycja:
Nie. Typowo dostajemy Child Benefit, czyli cos jak rodzinne, ktory otrzymuja wszyscy niezaleznie od dochodow i zatrudnienia. Procz tego mamy jeszcze Child Tax Credit, poniewaz zarobki Rajmunda nie osiagaja jakiejs tam granicy. Z tym ze tego ChTC mamy 17 funtow miesiecznie.

My tez mamy Child Benefit. Zarobki mm tez nie przekraczaja jakiejs granicy z tego powodu dostajemy 160 eu tygodniowo jako Family Income Supplement. Dodatkowo prawie caly rent placa. Dowiedz sie czy Wam tez nie przysluguje bo podobno w UK jest tak samo jak w IE.

Bry słoneczne :-) mam dość zimy, tęsknię za truskawkami i szparagami- ciekawe czy w tym roku będą w maju. Koleżanka z roboty wyczytała, że wiosna ma trwać TYDZIEŃ a potem upały ... jakieś to wszystko nienormalne :baffled: a gdzie zieleń budząca się wolniutko, konwalie majowe i jaśmin ? to ma tak zrobić pstryk i słoneczniki ??? Jakiś koszmar. Kozaki i hop w sandałki od razu ?? się tak nie bawie. :wściekła/y:

Jakby ktoś zrobił "pstryk" i słoneczniki, to bym się nie obraziła... Mam niedosyt po zeszłym roku, bo pojawiły się zaraz po urodzeniu Kacpra i trochę się cykałam jeść karmiąc - tzn jeść w normalnej dla mnie ilości - 2 dziennie :-D
Chociaż z drugiej strony, jeśli "pstryk" ma ominąć zielony świeży groszek to też się tak nie bawię... :baffled:

A niech bedzie upal wraz z postawieniem mojej stopy na ziemi polskiej! nie obrazilabym sie gdybym miala sie rozbierac z kurtek na krotki rekaw w samolocie :-)

Szparagi odkrylam ze 2 miesiace temu i jem srednio raz w tygodniu, pyszne! w PL w moim miescie niestety nie dostane zadnych.

U nas temp taka dzis jak u Was, z tym ze u Was ma byc z dnia na dzien cieplej, u nas non stop tak samo.

Anka gdzie jestes? bralas tabletke przeciwbolowa przed zalozeniem spirali? mam zamiar wziac ketonal przed wejsciem do gabinetu, tak radza niektore kobitki, ibuprom albo ketonal od razu, tymbardziej ze musze wrocic do domu na piechote. Umieralas pozniej czy raczej nie? Mialas juz pierwsza @?

witajcie

Ollena - dokładnie tak jak Majuśka pisała, będziemy dzień w dzień sexić, najlepiej 3 razy dziennie!!!!!!

A tak serio, to przy tych pigułkach, które biorę, nie mam uczucia sytości i cały czas podjadałabym, najchetniej słodycze. Tak sobie myślę, że skoro przy innych tak nie miałam, to pewnie przy Mirenie też mój "głód" powinien byc pod kontrolą. Zobaczymy. Póki co dziś byłam, żeby mi upuscili krwi, a za tydzień w środę do lekarki z wynikami.

reklama
Hej Dziewczyny! A ja ciągle zasmarkana na maksa... za katarem idzie kaszel..za kaszlem twardy brzuch i niezadowolenie potomka...
Teraz i tak jest lepiej, bo zaczęłam w miarę spać w nocy- przez całe Święta- porażka, brak snu, trzęsące się nogi, brak sił... no i cukier, który osiągał wyżyny..
Byłam w zeszłym tyg. na wizycie i pani dr "wycenia" na 2,5kg:)
Czytałam Was w miarę na bieżąco- przez cały czas była duchem z Wami!
Trzymajcie się dziewczyny

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry