• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Kłaczku no ja niestety też nie mam nerwów by prawko robić tu na górnym śląsku ruch w zasadzie ogronmy wszędzie bo nie wiedzieć kiedy jedno miasto się kończy ,a drugie zaczyna nie mam refleksu bo co z tego ,że ja bym jechała ostrożnie jak kto inny szaleje???.No i tak jak piszesz dwa auta (koszty) .W zasadzie większość rzeczy jest na miejscu albo można kupić przez neta z dostawa pod drzwi ,a na wypady typu basen,zoo,wesołe miasteczko to raczej rodzinnie raze autem z M:tak:no i jak piszesz sa jeszcze busy :-)

reklama
No, dokladnie. U nas jezdza w tygodniu autobusy, ale bilety w obie strony to 4,30 - no zal dupe sciska i nie zawsze jest luz zeby sobie wydac na bilecik dla przyjemnosci. Autem taniej, ale utrzymanie auta to poza paliwem ubezpieczenie, road tax, ew. naprawy... Bez sensu jesli chodzi tylko o moj komfort bo zakupy zalatwiamy razem. Gdyby jeszcze ten moj chlop nie poganial tak na zakupach, zebym sobie mogla polazic spokojnie, ale to poza jego mozliwosciami chyba.;-)

cześć,

klaczku widziałam filmik na FB i tak sobie myślę ze to frajda dla dziecka takie różniaste zabawy. Tego Julka nie ma, choć w przedszkolu będzie kiedyś miała.

Rozpatrujemy z M jednak żłobek. Tak sobie rozmawialiśmy o mojej matce i chyba M ma rację. Jej nie nagnę i sie nie dogadam. Teraz Babcia miała zabieg na zaćmę i matka lata tam codziennie zakraplać oczy Babci.
Jutro chce z nią ostatni raz pogadać. Ustaliłam sama ze sobą ze potrzebuję 6 godzin dziennie od poniedziałku do czwartku.

Co do żłobków. Misia , Majuska - czym się kierować przy wyborze ? Przed blokiem z jednej strony mam żłobek a z drugiej przedszkole , heh. Jednak to publiczne i raczej nie rozpatruję.

300 m ode mnie jest żłobek prywatny wpisany na stronę urzędu miasta ale czytałam na gazeta.pl ze personel ciągle się zmienia.

http://www.żłobek-słupsk.pl/
Na drugim końcu miasta ( 5 km) jest żłobek który by mi odpowiadał. Osoby którego go prowadzą i wzbudzają moje zaufanie choć ich nie znam ( oglądałam zdjęcia na stronie żłobka). daleko kurczę.

SŁONECZKO - Żłobek Słoneczko Słupsk

Strach przed oddaneim Julki do żłobka jest we mnie i ciężko się go pozbyć.

Zoyka, ten co dziecko w kondomie woda sie bawi? To playgroup - dla Karola to okazja do spotkania inych dzieci, pobawienia sie innymi zabawkami i wlasnie takich zabaw. Fajna sprawa.

Hejka wieczorne!
Troszke późno, ale na schłodzony Żywiec zapraszam, dla Katriny pyszniasty drineczek z parasolką!!!

Zoyka , ale czego Ty sie właściwie boisz? Że Julka tam będzie rozpaczać, że sie zapłacze, łobesra i nikt jej nie wymyje, nie dojedzona będzie??? popatrz sobie że tam te salki sa oszklone, można sobie dzieciaki podpatrywac z zewnątrz i nie ma bata, że tam sie cos złego dzieje,. Po tym jaka akcję miała misia z niańką, to bym się strasznie denerwowała co obce babsko robi z moim dzieckiem w moim domu....w żłobie wiem, że nie ma prawa nikt na nią krzyknąć, przekląć, nie przewinąć....Przygotuj sie na to, że Julka na początku na pewno będzie płakać, ale te babki potrafią dzieciaka zająć, zabawić, to jest kwestia tylko kilku pierwszych dni, największym minusem żłoba jest chorowanie, ale teraz idzie taka pora roku, że powinno tego być mniej :-)

A u nas piękne przedpołudnie zamieniło się w szarobure i deszczowe popołudnie, chyba mi to bagno pod chałupa nigdy nie wyschnie....:no:

Majuska - tak właśnie tego się boję ze ktoś jej nie przewinie albo źle to zrobi, że będzie tęskniła, że ktoś ja zignoruje gdy będzie płakała, ze ja będą szarpać jak będzie płakała, ze ktoś coś będzie chciał na siłę.

klaczku
- tak. ten.

Zoyka uwierz, że Paćka jest w żłobie lepiej i częściej przewijana niż w domu i ledwo sie czyms pochlapie to ja przebierają:-D Zrobisz jak uważasz, ale ja sobie bardzo cenię posiadanie dla Paćki żłoba. Czy Ty wogole masz jakis inny pomysł??

reklama
Majuska:
1. Matka (2 klatki dalej ale ciągłe fochy, grymasy, zresztą sytuację znacie).
2. Niania - pod warunkiem ze Julka będzie u niej w domu bo ja pracuję w domu i niania z Julką u nas odpada
3. żłobek
4. Oddział dzienny nerwic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry