• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Zoyka zlikwidowali juz dobranocke ;) a tak serio to niektore dzieci niepotrzebie nakrecaja i pobudzaja sie bajkami. Moze jej poprpstu czytaj przed snem? zaraz po kapieli do wyrka, flaszka i czytanie bajki. To wycisza a dzieci to uwielbiaja:)

reklama
Serio, zlikwidowali dobranocki??? :szok: Jak żyć? :-D

Dziś jest chyba trochę lepiej, wczoraj miałam tak podły humor, że warczałam na chłopaków o byle gó...o i oczywiście dziś mi źle z tego powodu :-( Muszę im to jakoś wynagrodzić :-)

Andzike trudno zyc bo przedtem byla dobranocka i koniec a teraz Patryk mowi czesto, ze 'jak nie ma dobranocki to wlaczam sobie inna bajke'(ktore sie nigdy nie koncza wiec trzeba dozowac;)

nie zlikwidowali. Julka w zasadzie ogląda tylko jeden kanał cbeebies. Tam od 19:30 jest co wieczór seria bajek na dobranockę. I o te lale jest jazda . Tam są Tubisie i ApsiDaisy czy jakoś tak.

Ollena zlikwidowali bo nie było oglądalności .Teraz bajki są wszędzie i sama możesz wybrać jaką dziecko bajke zobaczy.U nas najczęściej leci babyTV o wiele mniej mini mini (bardziej dla starszych dzieci tam to w sumie ogląda Tomka i Pepę ale też nie za długo )Co do czytania to u nas by nie przeszło zamiast spania byłoby rozpastwienie i zdziczenie.A np na Beby TV wieczorem leca bardzo spokojne wręcz usypiające bajki.

Azula my zawsze ogladalismy, chyba ze pozniej skrocili dobranocke do 10 min i puszczali *******y to wlaczalismy na cos innego. Ale na szczescie w weekendy puszczaja Smerfy i Disneya wiec jest ok.
Ja uwazam, ze oprocz Kubusia Puchatka czy Tom and Jerry to na innych programach nie ma niczego wzglednego.

Przeciez bajki widziane oczami dziecka sa zupelnie inaczej odbierane przez nas. Durna swinka Peppa wywoluje kaskady smiechu u maluchow - durna dla doroslych... sliczny Kubus Puchatek jest dla dzieci starszych bo maluchy nic z tego nie kumaja. Na mini mini leci i Peppa i Teczusie, Rycerz jakis tam - imienia nie pamietam i lokomotywa Tomek oraz wiele wiele innych. Rola rodzica jest dopasowanie bajki do wieku dziecka. Wanda lubi Barneya Dinozaura i ku mojej zgrozie Scooby Doo oraz Peppe.

reklama
Julka nie ogląda Kubusia Puchatka ,ale lubi jak się go czyta. Nie lubi tez świnki Peppy. Uwielbia Tubiscie, Pajączka I Tig, Andy i zwierzęta świata, Troskliwe misie, ApsyDaisy ..Disneya nei lubi, Smerfy ją nie interesują, Tom i Jerry tez nie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry