• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

witam po bardzo dlugiej nieobecnosci.....niestety chorobska i problemy z ciaza mnie dopadly,w czwartek ide na amniopunkcje bo mam wysokie ryzyko wystapienia schorzen genetycznych 1:5 strasznie sie boje
pozdrawiam wszystkie mamusie i skladam spoznione zyczenia noworoczne

reklama
Ollena ale ja tez mam zycie dzieciowo-chlopowe i zadne inne do tej pory nie bylo. Tylko widzisz gdzies uslyszalam, gdzies zapytalam no i efektem tego od wtorku zaczynam kurs wolontariatu a w srode kurs angielskiego. W tym czasie Wanda ma zagwarantowane dwie godziny darmowej opieki. I to wszystko organizuja kobiece stwarzyszenia w UK, jestem przekonana ze w IE tez sa takie same tylko poszukac i isc sie ksztalcic, bawic z innymi babkami i szlifowac jezyk :-D Zobaczysz ze wtedy zycie nie bedzie sie obracalo wokol zupek, kupek i Marsa. Sprobuj!
La Luna bardzo Ci wspolczuje wiem co czujesz bo trzy lata temu moje ryzyko bylo niemal takie samo. Przytulam i trzymam kciuki. Widzialam ze NT jest wysokie :no: oby bylo dobrze....

No i po jasełkach bardzo ładne i z treścią:tak:Amelka o tyle o ile zainteresowana no dzwonki były oki i oklaski reszta no pod koniec miała ochotę już iść.
La luna mam nadzieję ,że wszystko jest w porządku trzymam kciuki.

hej,

la luna współczuję i trzymam kciuki żeby było dobrze.

Dzisiaj cały dzień siedziałam z JUlką w chałupie. Od wczoraj wieje mocno i leje deszcze. Nie ma jak wyjść. Wczoraj wieczorem mimo deszczu wyszłyśmy na trochę ale nie wiało tak jak w nocy .

I ja nie mam problemów z obcinaniem paznokci Julce. Nigdy nie robiłam z tego ceregieli. Brałam, przytrzymywałam i obcinałam pomimo protestów. Teraz co 2-3 dni po kąpieli jak biorę nożyczki to Julka sama wystawia paluszki.

Aniu - Wandzia fajowa i widać radochę :)

Dziewczyny z UK. Nie mają dzieci tam wszów ? Siostra mojego Marsa opowiadała teraz ze ma problem z wszami. W szkole panuje wszawica i raz w tygodniu córka jej wszy przynosi. Była u Dyrektorki ale usłyszałą ze nic nei można zrobić bo gdyby nie przyjęła dziecka ze wszami na lekcje to poczułoby się dyskryminowane.

To prawda w poprzedniej szkole dziewczyny mialy prawie non stop wszy, raz w tyg robilam im glowy szamponem przeciw wszom, tez bylam u dyrektora i tez uslyszalam ze nie moga z tym nic zrobic, jedynie dawac pisam ze wszy sa w szkole i prosza o przejzenie glow. W tej gdzie sa teraz przez 2 lata mialy moze ze 4 razy. Duzo zaley od dzielnicy w jakiej jest szkola i jakie dzieci tam uczeszczaja.

Melduję się wieczorem po przemiłym spotkaniu z przyjaciółkami, bez dzieci:-) było bosko, mam nadzieję, że uda nam się wyrywać częsciej :-)
anka - biedroneczka boska na tej krowie, wyobrażam sobie wracającą Ciebie z tym całym ekwipunkiem :-D
Ollena - Twoje dzieci rzadko chorują? :szok: no sorry, ale co jakiś czas piszesz, że są przeziębione i dajesz im jakieś leki ... :zawstydzona/y: Kacper był do tej pory chory trzy razy - dwa razy przeziębienie, raz zapalenie jamy ustnej...
azula - super,że jasełka się podobały :tak:
la luna - trzymam mocno kciuki... zaglądaj do nas częściej!
Flo, Zoyka - u nas też się pogoda zdecydować nie może, niby ciepło, a jak zawieje to głowę może urwać :no:

reklama
zaglądam jeszcze z wieczora
Anko - krowa jest świetna! Wyobrażam sobie, jak cudownie Ci się musiało targać takie krówsko i całą resztę, ale chyba warto - Biedrona wygląda na uszczęśliwioną.
La luna - bardzo współczuję, że musisz przechodzić przez coś takiego. Trzymam mocno kciuki!
Zaglądaj częściej, w kupie raźniej.
Andzike - no jak miło, że Ci się wyjście udało. Ech, człowiek zaczyna doceniać drobne przyjemności, które kiedyś uważał za normę, a teraz to coś ekstra. Ja się od miesięcy umawiam na kawę z przyjaciółką, i jakoś się nie mogę wygrajzdać.
Azula - jak się czuje siostra?
Ollena - no mi się też zdaje, że Twoje dzieci jakoś często niedomagają.

Zastanawiam się czy iść spać, czy obejrzeć Breaking Bad - wczoraj zaczęłam i zapowiada się nienajgorzej. Chyba jednak rozsądnie pójdę umyć zęby i do łóżka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry