• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciąża po 40

No przecież pisze ,że ja z moja dziennie wychodzę by miała wiele wrażeń raz tu raz tam .A żłobek czy pomaga z jednej strony tak z drugiej może tez szybciej uczyć tych nie chcianych zachowań.Myślę dopiero o przedszkolu(może miejsc się zwolni jak dzieci szybciej pójdą do szkoły )na żłobek nawet nie mam szans :rofl2:.A bystrzak Kuba ma to po mamie ,a nie ze żłoba :-)i też się możesz nie zgadzać :-D

reklama
Azula w 2015 roku - czterolatki musza mieć zapewnione miejsca w przedszkolach - tak MÓWI ustawa i łachy bez !! Także zaczynaj się rozglądać za miejscem i to masz ustawowo zagwarantowane bezpłatnie jesli dziecko przebywa w placówce poniżej 5 czy 6 godzin. Poszukam i wrzucę tutaj.

ech, opisałam się jak głupia, wzięło i zjadło...
To tylko Wam pokażę mycie okien u nas:
DSC_0819.jpgDSC_0823.jpg
A, nadmieniam że u nas okna są szczelnie i dokładnie zaplute, tak gdzieś do wysokości metra od ziemi....

Załączniki

• DSC_0819.jpg
    DSC_0819.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 86
  • DSC_0823.jpg
    DSC_0823.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 78
Misia przedszkole to mam o rzut beretem integracyjne ,chłopaki do niego chodziły .Nasze przedszkolaki zawsze wygrywają lub są w czołówce różnych konkursów wokalno-instrumentalnych :-)czyli coś dla mojej małej :tak:,a link wrzuć coś więcej się dowiem:-D
Z innej beczki dziecię dorwało kalosze pół dnia w tym chodziła rozebrałam ja do kąpania ,a ona uciekła wdziała je na nogi musiałam ja dość długo przekonywać ,że trzeba zdjąć i ,że buty nie uciekają.Po kąpaniu zażyczyła sobie ich znowu i poszła spać z gumiokami w objęciach:crazy:

Azula - ciesz się, że w objęciach a nie na nogach ;)
Majuska - ale tak z niczego? Wskakuj do łóżka, prześpij wqrva, jutro będzie piękny, optymistyczny i ze wszech miar pozytywny poniedziałek!

Witam się po kolejnym miłym dniu, przed kolejnym cieżkim dniem (i tu chyba nawet diler od Flo nie pomoże:no:)

Majuska - bardzo mi się podoba Szira w Twojej stylizacji, ale wiesz, ona ma loczki, więc musiałabym jej tą grzywkę codziennie wyciągać na prostownicy:-D więc chyba nie przejdzie ;-)
Co do karnego jeżyka to niegłupi pomysł, chyba też będę musiala coś takiego wprowadzić:sorry: nagrałam ostatnio film z "nietoperka" Kacpra (rzucanie się na podłogę i walenie w nia rękami i nogami:szok:) bo mama nie wierzyła mi, że on się potrafi tak zachowywać - u niej to zawsze super grzeczne dziecko:no: co ciekawe, Kacper głównie strzela fochy jak jesteśmy obydwoje z P. - jak jest sam, z którymś z nas to faktycznie jest grzeczny :tak:
misia - no to Kubuś nieźle dał Ci do wiwatu:sorry: i ani Wandzia też, może pełnia sie zbliża?

Spotkałam się dziś z przyjaciółkami - dziewięciomiesięczny Jasiek nadal nie wzbudza wielkiego zainteresowania Kacpra...;-)

wiecie co mnie najbardziej irytuje ?????
te spojrzenia kiedy dziecko ryczy !! no qrwa mac przecież nie stosuję wobec niego przemocy - mimo że mam ochotę łeb od kadłuba oderwać !! - ale nie !! nic z tych rzeczy.
Jestem złom i wyrodnom matkom :-p i jak dziec mi robi rzut to stopę podkładam pod łeb i niech leżakuje... tylko ile można tak stać i czekać??
Dziś np jakaś pani coś mruczała do kasjera nt. biednego obdzieranego ze skóry dziecka (pani nabyła dwie limonki i wódeczkę). A pan na kasie rzekł: że też go gardło nie boli. To mu powiedziałam, że jeszcze trochę darcia przed nim i się nie pomyliłam ok. 300 metrów darcia do domu + darcie w chałupie. Ziemniaczki się w tym czasie ugotowały.
Mam nadzieję, że mu przejdzie ten etap :-D wcześniej niż później bo zwariuje :-D

reklama
Hejeczka,
Wanda odkupila swoje wczorajsze winy spiac cala noc grzecznie bez przelazenia do mojego lozka. Wyspalam sie porzadnie :-D
Moje dziecko sie nie rzuca, nie macha raczkami... staje pionowo szytwna wypinajac brzuch i otwiera syrene serwujac mi wrzasko-piski :baffled: Dosc tolerancyjni Anglicy z usmiechem mijaja nas na ulicach zagadujac do koszmara. W domu trafia mnie nagly szlag i omijam szerokim lukiem albo wysylam na dywanik. Wrzask bywa nieuzasadniony, majacy konkretne podloze lub jest to wymuszacz i najgorzej ze wtedy nie mozna sie dogadac, bo dziecko gluchnie kompletnie.
Flo daj namiary na dillera prosze.... powinnam cos brac zawsze pod wieczor zeby dotrwac w zamiarze pokojowego zakonczenia dnia bez mordu i duszenia :-D
Pije kawe we wzglednym spokoju, bajki leca w TV :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry