reklama

Ciąża po 40

Misia ale czad z tym kotem to odjazd najlepszy, a Młody jakie ma chude nózki no facet prawdziwy widać:) nie wierzę że ON daje tak czadu:):)nie wygląda nic a nic - słodziak taki

Majuska ja tam też nie lubie brać leków, żadnych ale wybieram mniejsze zło w tym przypadku
jak mi gin zaserwowała przed amniopunkcja pierwsza dawkę to byłam mega zdziwiona a jak z najstarsza córa leżałam w szpitalu to mnie ciągle relanium faszerowali:crazy: więc jak lekarze tacy pewni.....ale fakt lepiej nic nie brać

reklama
Misiu, Młody super słodki :) Przefacecik :)
Gosiu, takich podkładów zużyłam prawie cztery paczki, z tym, że na dobrą sprawę mogłam mniej bo już tak bardzo potem nie krwawiłam. Ale po cc mniej się krwawi, po sn bardziej. W każdym razie jedna paczka to za mało raczej.
Mała płacze, ale potem napiszę więcej - co mi położna laktacyjna poradziła, Pomaga :)

Tak właśnie to maleństwo daje nam popalić. Nie dalej jak wczoraj... a płuca to on ma ... rano też nie odespałam bo najpierw Bazylia dopominała się uwagi a potem Młody zaczął kwękolić przez sen ...
Gosiu miałam 2 paczki "szpitalne" i te były zdecydowanie lepsze a potem dokupiłam jeszcze belle. Ja po CC krwawiłam dość obficie i długo :-( także 4 paczki jak nic zużyłam. A kupiłaś już te seksowne inaczej majty siateczkowe ??
Obiecałam sobie, że je spalę razem z biustonoszami do karmienia, które okazały sie porażką - lepsze są sportkowe które kiedyś kupiła w tchibo ... dorzucę jeszcze koszulki do karmienia ... oj będzie się ślicznie paliło :-)

Ostatnia edycja:
Misia kochana nareszcie widzimy synka cudenko kochane niech zdrowo sie chowa
Basiu dojdziesz do normz wszystko opanujesz pomalutku

Corka byla dzisiaj u lekarza jest w 8 tygodniu ciazy termin na 1 czerwiec czuje sie bardzo dobrze tak ze nie dlugo bede babcia ciesze sie niesamowicie

Nie wiem czy to Cię pocieszy misiu, ale jak młody teraz daje czadu, to potem będzie grzeczny i ułożony:-D..u mnie tak było, córa jako niemowlak idealna, książkowa, miała swoje "5 minut " w wieku lat 14-15 stu:szok::-D
Ja mam zestaw majtek siatkowych, podkłady "międzynożne" podobno szpital daje, więc nie biorę ze sobą, a nie wiem czy sprawdzają się te na łóżko bo też mam. Do karmienia nie mam typowych biustonoszy, bo mnie te wewnętrzne "dziury" w cycki uwierały i zakupiłam takie topy sportowe z Gatty bezszwowe, oj zobaczymy co to będzie :))))
Idę do wyrka...pooglądam jeszcze serial "Przepis na życie" ..chociaż mnie wkurza trochę ( jak można pracować prawie do końca w ciąży na kuchni np.:no: )
Może dzisiejsza noc będzie łaskawsza:eek:

Czesc dziewczyny,

nawet nie bede probowac odrobic prawie trzytygodniowych zaleglosci. Oblecialam troche po lebkach zeby zobaczyc czy cos waznego sie wydarzylo. No i sie wydarzylo.

Basiu - nie pamietam czy juz ci gratulowalam, ale jak nie, to gratulacje dla nie tak znowu swiezo upieczonej mamy! Trzy pierwsze tygodnie dla mnie byly najgorsze, juz masz prawie za soba. Mam nadzieje ze ci mala nie daje za bardzo w kosc

Iwoneczka - rowniez gratuluje! Juz chyba jestes w domu z Roza.

Misia, Marzenka - sliczne macie bobasy. Marzenka, twoja mala juz taka duza, jak ten czas leci, dopiero co szykowalas sie do szpitala.

Majuska - a co moj kot robi na twoim brzuchu???

Misia, ten facet nie wyglada na takiego co by dawal popalic - okaz slodyczy anielskiej po prostu. Oczywiscie fotka z kotem wymiata, ale tez ta na ktorej lezy sobie w czerwono lamowanych spioszkach i patrzy tak przytomnie... fajna! Slodziutki maluszek...

reklama
Mała śpi. Na razie ;)
Otóż Gosiu pani doradca laktacyjna pokazała mi jak wkładać brodawkę do buzi dziecka, bo mała są wsysała i to bardzo bolało a jak włoży się od razu głęboko, to omija się tą wrażliwą strefę. A poza tym podejrzewa u mnie grzybicę brodawki - bo mała prawdopodobnie ma pleśniawkę i mogła mnie zarazić. A ta połozna z NFZ ogladała buzię małej i nic nie zauważyła:wściekła/y: Tylko że mi się rzucił w oczy biały "serkowaty" nalot na języczku i zapytałam o to. A ta grzybica może potęgować nieprzyjemne odczucia na brodawce. No i po wizycie u pediatry, jeżeli się potwierdzi - to oprócz małej ja też powinnam się przeleczyć.
Misiu, ja przed spacerkami, w poprzednim tygodniu małą wietrzyłam przez kilka dni, tak, że jest zahartowana mam nadzieję.
No Ewuś, dałaś mi nadzieję ;)
Mam nadzieję Marzenko, skoro inny dają radę to czemu nie ja :)

Życzę kolorowych snów

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry