reklama

Ciąża po 40

Gosiu, a ja wsiąkłam na YouTube - karmiłam małą i jedną ręką coraz to nowe filmiki oglądałam :-D
Aniu, jasne, że oczywiście, że możesz zamówić, a jaki chcesz kolor? Czarna, czy może różowa? Grafit mam też i chyba zieleń. Czerwony też jest i biały i ecru. Przed zrobieniem mogę wysłać zdjęcie koloru, Tobie Gosiu też.
Aniu, a mój P jest zagorzałym kibicem Wisły ;) jak przyszedł do domu to drugą część meczu oglądał - Ty chyba nie jesteś zadowolona z wyniku ;)
Mała śpi, ja może wezmę kąpiel - dawniej uwielbiałam prysznic, mogłam pod nim stać i stać, a po porodzie polubiłam siedzenie w wannie :)

Na jutro mam w planie upiec tort i zrobić sałatkę jarzynową - uroki chrzcin w domu. Ale i tak dobrze, że rodzice nieocenieni znowu pomogą.

Kolorowych snów i do jutra, papa.

reklama
A Młody dał koncert ... Dalej ma te swoje napinki, bąki puszcza, kupę jak zacznie to robi ... problem w tym, że zacząć nie może :-( Mleko ma dla kolkowców i dzieci z zaparciem ... ja ponieważ go podkarmiam już nie moge patrzeć na herbatki koperkowe i miętowe i NIC to nie daje :-( a mnie się chce wyć z tej bezsilności ... przecież nie będzie jechał non stop na czopkach glicerynowych :-( a miało po 3 miesiącu być lepiej :-(
Mówiłam Pediatrze i dała nam nowe 2 rodzaje kropli :-(

Witam cieplutko :-D
Basiu zapomniałam, że Ty z Krakowa i wczoraj byłysmy wrogami :)))) Pewnie że nie jestem zadowolona z wyniku, w tabeli Śląskowi to nie zagrozi ale przydałyby się punkty bo Legia wisi nam na karku i dyszy żadzą wygrania całych rozgrywek :-D Poza tym karny to nie bramka zdobyta w grze więc jakby mniej mnie szarpie po uczuciach kibica :-D
Mówicie że maluszki reagują na czarny to jak mogę sobie powybrzydzać to poproszę granatową albo czarną muchę. Jak dla mnie możesz spokojnie produkować nawet po świętach gdy znajdziesz chwileczkę, bo mucha będzie potrzebna gdzieś od kwietnia :)))
Zawsze podziwiałam kobiety potrafiące coś zrobić, Ty i Kłaczek bijecie rekordy i to jest taaakie fajne :-D Ja mogę zrobić drewniane klocki albo konstrukcję obrotową dla muchy żeby się ładnie bujała :)

Wczoraj gdzieś przypadkiem zaczepiłam się w wątku odnośnie elektronicznych niań, macie takie? Dyskusja trwała co lepsze: sam głośniczek czy niania z podglądem video... Oczywiście weszłam sobie później na allegro i popatrzyłam na ceny, z nóg mnie nie zwaliły bo rzeczywiście jest to pewien wydatek ale i rozpiętość cenowa ogromna i można wybrać niemal wszystko. Myśmy się nastawili na nianię video, bo mamy bardzo grube ścianki działowe w domu (ponad 80 cm grubości) i zaden dźwięk nie wydostaje się z pokoju, więc gdybym była np w kuchni to nie ma szans usłyszęc płacz dziecka z sypialni. Rob już projektuje nianię z podglądem i tym się będzie różniła od tych kupnych że będzie stacjonarna, tzn nie można ze sobą nosić monitorka przy pasku. Wynika to z bardzo dużego zużycia baterii i kłopotów z przepuszczalnością sygnału przez mury. Nianie na "fale" są dobre do bloków. Myślę, że powieszenie ekranu w saloniku zupełnie wystarczy bo i tak większość dnia spędza się właśnie tam.
Stąd tez moja ciekawośc czy zaopatrzyłyście się w podobne urządzenie i czy zdaje ono egzamin podczas normalnego codziennego życia...

Zapraszam na kawkę poranną i wstawać śpiochy :-D

Dziewczyny ważna wiadomość, Gosi o drugiej w nocy odeszły wody o czwartej mi pisała, że jest w szpitalu i się boja. Kurczę a moje dziecko spało w nocy od 3.30 do ósmej i dopiero jak ją nakarmiłam to po ósmej sprawdziłam telefon. No nie spodziewałam się takich wiadomości.

Gosiu trzymamy kciuki, już wiesz :)
I czekamy na dobre wiadomości.

Więcej, już od siebie, napiszę potem, bo teraz lecę do dziecka :)

O kurcze a ja się zastanawiałam czemu Gosia nie przyszła rano na kawę, zawsze meldowała się tuż po mnie... sądziłam że z racji bytności męża po prostu nie ma czasu...
Gosiu trzymamy kciuki! Czekamy na dobre wieści od Ciebie :-D

Witajcie mamuski
Cóz to za wiesci nasza strachliwa mamuska pojechala rodzic , trzymaj sie dzielnie i szybko dawaj nam znac co u was

Moja córcia to anołek spała cała noc teraz zaczyna juz troche medozic bo pora nastepnej drzemki musze leciec do niej i chycic sie za jakas robote , kawka juz wypita dawno

uffff dobrze, że Małgoś lyste sprawdziła
;-) Basiu jak będziesz miała wieści od Gosi do wrzucaj tutaj :-) Pewno juz akcja w toku albo już po akcji ... i we wtorek się Gosia zamelduje na kawce ... tym razem zbożowej ;-)
A ja idę na zakupy ... mam ochotę zrobić pasztet drobiowy ... zobaczymy co z tego wyjdzie :-)
mamy monitor bezdechu + niańkę - przez mury 40-60 cm sygnał przechodzi. Jak kupowaliśmy to była w promocji i gdyby mój m. nie był taki w gorącej wodzie skąpany to ... mielibyśmy do tego wagę ... a tak to oberwaliśmy pojemnikiem na pieluchy :-( z którego nie korzystamy.
Na allegro ceny były wyższe niż w regularnym sklepie netowym.
Rozmawiałam z pediatrą i ... przedawkowanie witaminy D jest gorsze od niedoboru...
Można przliczać - zwółąszcza przy łączonym karmieniiu jak u mnie i ddodawać kroplę dwie ... jest taki preparat: Vita Bio ...
a Młody teraz sobie leży :-) i zaciesza do karuzeli :-D

Ostatnia edycja:
Łał..ale wieści , Gosiu wszystko będzie dobrze, dzidzia jest donoszona i na pewno zdrowa, a Ty dasz radę, nie musisz siedzieć i czekać całymi dniami na symptomy zbliżającego się porodu i się denerwować tylko już pewnie malutką tulisz :)))) Trzymamy tu wszystkie kciuki!!!!
Nie pomogę w wyborze niani, bo mam całe 46 m mieszkania i wszystko słyszę bez żadnej elektroniki :)))))
Basiu Twoja niunia też przesłodka i powiem Ci, że bardzo urosła i spoważniała :))) Powodzonka w przygotowaniach do chrzcin.

A ja się troszkę stresuję, bo mój mąż jedzie w poniedziałek już do pracy i to od razu na trzydniową delegację, wróci dopiero w czwartek:crazy: Czy ja to wszystko ogarnę sama, chłopina moja taka pomocna była.....

witam sobotnio,

gosiu - trzymam kciuki,wszystko bedzie cacy:tak::tak:czekam na wiesci!!!

basiu - sliczna corcia!!!

katrina - nie wiem jak u was,ale u nas podstawa sa 3 sakramenty (w polskim kosciele) ,w niemieckim biora sobie to wszystko bardziej loko:o)))

majuska- dasz rade!!!

...ciasteczka upieczone,wieczorem smigamy na festyn charytatywny na rzecz wschodniej europy...robiac dobry uczynek jako doooooooooooooobra kobieta upieklam 200 ciasteczek...bylam pracowita,co???:szok:...a jutro sama nie moge uwierzyc mihja 20 lat mojego pobytu "na obczyznie":szok::szok::szok:

buziaki dla wszystkich mamus/brzucholkow

...prawie swiateczny olo...

467.jpg

reklama
Alex ależ z Olcia świąteczny i poważny młody mężczyzna :-)
Zamówiłam tą witaminę i ... szlag mnie trafia - byłam wczoraj w aptece ... i pytałam to pani mi polecała witaminę D w kroplach ale na receptę ... a jest też preparat bez recepty ... pomijam że ściągnęła mi należnośc 2x z karty co sprawdziłam w banku :-(
Idę w końcu na te zakupy bo się zebrać nie mogę :-( od razu odwiedzę aptekę i zrobię rozpierduchę ... a co :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry