reklama

Ciąża po 40

Alex super mały skrzacik, wygląda ekstra!

Myślałam że już będa jakieś wieści od Gosi... martwi mnie czemu napisała że się boją i jakoś pełna niepokoju i niecierpliwości czekam na informacje

Majuska to Ty masz takie mieszkanie jak ja we Wrocławiu - dwa pokoje były i potem dopiero przerobiliśmy na 3 z kuchnią otwartą w dużym pokoju żeby mieć swoją sypialnie i pokój Filipa:) Tam rzeczywiście żadna niania niepotrzebna. I nie martw się wyjazdem męża, poradzisz sobie bardzo dobrze a o tylko trzy dni i zobaczysz że egzamin zdasz koncertowo :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Barbara, ale misiaczek slodziuchny! Ja tez chce!
Anka_d, mamy i taka i taka nianie. Bo dostalismy od znajomych Fisher Price normalna (kumpel pracuje na skipie i sciagnal z tasmy nowa, w oryginalnym blistrze jeszcze), a potem kupilismy za 10 funtow taka z podgladem na car boocie. Jak dziala zwykla to wiem bo widzialam u kolezanki - wygodne. Ta z podgladem ma kabel miedzy kamerka a monitorem, wiec trzeba sie liczyc z zasiegiem i platajacym sie po domu dodatkowym przewodem, ale przekaz obrazu i dzwieku jest fajniutki.
No, to Gosia walczy! I bedzie nastepny wrzaskun w watku.:-D
Alexandra, fajny skrzacik! Jaki meski juz!

A my wczoraj oblecielismytroche markety i zapodalismy pierwsza partie pampkow, taka na starcik, wkladki dla mnie, tylko laktacyjnych nie wyczailam, ale wiem gdzie je widzialam wiec kupie i powoli zaczynam myslec o pakowaniu torby.

Kłaczek czyli Ty masz nianię przewodową, dokładnie taką samą buduje Robert. Te na allegro były bezprzewodowe z zasięgiem około 15 -20 m. Wolę kabelek w domu niż kończące się baterie i czytałam że bezprzewodowe często łapią zakłócenia na monitorze.
Poza tym musisz sobie zdać sprawę, że teraz Ewa w kolejce, potem Ty i potem ja... co oznacza że za chwilę zamiast Ciąży po40tce zrobi nam się Mama po 40tce :-D

Anka, te z monitorem, z podgladem, mam przewodowa. Podsluch jest radiowy. Wiesz... Jak zobaczylam ze monitorek z kamerka moze kosztowac 10 funtow to po prostu stwierdzilam ze bierzemy. To nowka chyba bo oryginalne pudelko, instrukcja i kabel nawet nie byl odkrecony z tej fabrycznej opaski. Czesto tu spotykam na gieldach rzeczy nowe - laktator, mata z palakami, wlasnie ten "podglad"... I mozna kupic za 1/4 ceny sklepowej, czasem za mniej. Stad moja milosc do car bootow.

Kłaczek wiem, wiem zakumałam :-D Na allegro nie widziałam przewodowych, te bez kabelka kosztują od 400 do 1000 zł czyli są tańsze i są droższe i pewnie zalezy to od czułości kamery i producenta:)
Nasza niania robiona jest z kamery cofania od samochodu i telewizora o przekątnej siedem cali :-D Koszt materiałów około 60 zł :)) oczywiście kamerkę i TV już po prostu mamy ze złomu elektronicznego za darmo.

witajcie sobotnio,

Gosia - trzymam kciuki!!!

Alex - tu tak samo (w polskim kościele) ale Irlandzcy księża są bardziej na luzie, tzn. nie wypytują i nie sprawdzają czy chrzestni mogą byc chrzestnymi, żadnych karteczek, spowiedzi, itp. - ale u mnie to by i tak nie przeszło, bo chcrzić musi polski ksiądz, tylko się zastanawiałam jak to jest ze starszym rodzeństwem czy może być chrzestnymi... ale już dziewczyny mi napisały,

Ja mam żywą "nianię" - jak tylko Alinka zaczynała się kręcić, albo kwiliła, to zaraz nasza sunia do niej biegła na górę, więc wiedzieliśmy, że trzeba iść do dziecka, bo juz nie spi.
Teraz chyba też to sie sprawdzi. Zresztą zobaczymy - jeśli będą jakieś promocje w okresie świątecznym, to może sie skuszę.

Katrina, ja biore pod uwage taka "nianie" w postaci Hino, ktora pieknie reaguje na "dziwne" zjawiska. Przy niej nie mam prawa plakac bo histerii dostaje, a zdarzylo sie juz, ze przybiegla do salonu i z darciem ryja wyprowadzala mnie na pietro, gdzie czuc bylo wyrazny zapach dymu - w poblizu byl pozar i dym dostal sie do domu. Niemniej jednak, sprzecik tez mamy bo dla kociarni to pierwsze dziecko w domu.

U nas jest Tabris, ale nikt nie wie jak się sprawdzi w roli "niani" bo w zyciu nie widział maleńkiego dziecka a te obce jeżdżace w wózkach zwyczajnie obszczekuje i atakuje kółka. Wszystko co ma koła jest wrogiem począwszy od taczki a skończywszy na samochodzie:) Lepiej się zabezpieczyć nianią elektroniczną niż liczyć na humory naszego psiska:)

Dalej nie wiadomo co z Gosią? Jakoś bardzo się martwię... a wybrała sobie termin okrutny gdy Basia szaleje w kuchni przed chrzcinami i nie ma czasu na nic :-D

reklama
Anko przestań się martwić o Gosię ... MUSI BYĆ dobrze :-) Zaraz wpadnie TU Basia i napisze wieści z frontu porodowego :-D
Młody kwękoli ale w miarę lajtowo ...
Odkryłam nowy wątek ... foty przy porodzie :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry