reklama

Ciąża po 40

Gosiu, ja jeszcze o tych pomidorkach. Bo nie wiem jak u Ciebie, ale u nas nawet jak malinowe czasem kupię to nie są takie dobre. Najlepsze są w lecie, w sierpniu, wiadomo ;) Ale tymi lidlowymi to byłam zaskoczona, bo cena niewysoka a smak nieporównywalny ;)
Ja rosołek mam od wczoraj ;) a na drugie to jeszcze nie wiem, ale zaraz się muszę zabierać do roboty.
Za bratową kciuki trzymam - niech szybko wraca do domu z dzidziusiem.

reklama
w lidlu kupuję na półwyspie jak jestem to też mam wrażenie że tam warzywa i owoce są bardzo smaczne, a zimą pomidory to właśnie też w lidlu kupuję ale latem nie próbowałam czy wiosną ale mi apetytu narobiłaś znowu oj nie wiem czy jutro nie pojadę:)
Basiu zapomniałam chyba ci napisać jak będziesz robiła badania tsh to nie możesz rano tej tabletki łykać:) przypomniało mi się:) ja jak idę rano krew pobrać to już wieczorem muszę je schować bo się tak przyzwyczaiłam do porannego łykania:) a bierzesz już jakieś witaminy bo mi moja nic nie mówiła jeszcze tylko sama kwas foliowy łykam

O dzięki Gosiu, to nie wiedziałam o tej tabletce. No i wynik byłby niedobry. Ja już rano żelazo na czczo łykam, a teraz mam komplet ;) A miałaś robione usg tarczycy? Bo ja mam skierowanie.
Tak, ja łykam femibion natal 2 i właśnie jakoś od 13 czy 14 tygodnia lekarka zaleciła łykać a wcześniej tylko kwas foliowy.
A w sprawie pomidorków, gdybyś się zdecydowała, to one są tak trochę większe od koktailowych (a może coctailowych ;)) i w takich kiściach. Pakowane po pół kilograma.

Ale spałam po połodniu jak sie tylko połozyłam to zaraz padłam to do mnie niepodobne takie wieczne spanie :tak:
Jesli chodzi o pomidory w ciazy zjadłam ich wiecej niz za całe moje zycie wchłaniam je kilogramami tak mi smakuja i to obojetnie jakie

robiłam usg tarczycy jeszcze przed ciążą i wszystko było ok ale nie martw się bo to jest taki standard jak poziom hormonów to i usg:)
a o te witaminki to podpytam już moją gin:)

Nie, nie Gosiu, nie martwię się, ja nie lubię zamartwiać się na zapas ;) Tak pytałam, z ciekawości - dopiero jak coś będzie nie tak to można się pomartwić trochę a potem przeciwdziałać przyczynie zmartwienia :-)
Popytaj o witaminki - na pewno się przydadzą :) Aha, i ja tam napisałam, że to femibion 2, ale do końca I trymestru bodajże brałam jedynkę. To tylko tak dla ścisłości :)
Marzenko, miłego odpoczywania :)

Witajcie mamuski wczoraj sie nie pozegnałam bo cos było nie tak z netem i nie mogłam otworzyc zadnej stronki , to poszłam szybko spac , dzisiaj wstałam o 6 i oko wyspane , o 8 ide do kontroli do lekarza , najwazniejsze ze wyniki sa dobre , opuchlizna schodzi i czuje sie bardzo dobrze

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry