reklama

Ciąża po 40

klaczku no to wielkie niektore Twoje dzieci sie urodzily:-) ja sie modle zeby moje drugie nie przekroczylo 3,5kg, bo wtedy bedzie ciezko i pewnie nie obejdzie sie bez naciecia a ja sie tego bardzo boje:(

U nas wiatru o dziwo brak, tzn braku nigdy nie ma ale nie ma takiego zeby ruszal oknami. Byl taki poprzedniej nocy+deszcz, ale tak to cisza.

Ja stanika do karmienia nie kupuje narazie, kupie jak faktycznie bede karmic bo po co na wszelki wypadek? pozniej moze sie okazac ze wskocze w normalne bo karmic nie bede i nie ma sensu wyrzucac kasy w bloto.

reklama
U mnie się ten top sprawdza najlepiej, nigdzie nie uciska, wygodny, szybko schnie, biustonosze do karmienia mierzyłam z trzech firm i mi nie pasowały, uwierały w cycki ;-)
http://www.ceneo.pl/1963648?se=3D0RuE-99xPq2LeBP9lGRT_H4ZjbMHZt&gclid=CKqH7ZaUtq0CFUQMfAodtl1Fng
Ollena ja rodziłam dzidzię 4,5 kg, od razu położnej powiedziałam, żeby się nie ociągałą tylko niech tnie, nacięła idealnie, wogóle nie poczułam, doopsko potem mnie nie bolało, od pierwszego dnia normalnie siadałam, teraz zagojone idealnie :)

Majuska, to masz kochana corenke. Grzeczna dzidzia. O, fajny topik! Tylko jak to sie moze sprawdzac przy miseczce E?
Zoyka, ja mam 2 typowe do karmienia i jestem zla na nie - kicha kompletna. Chodzilo mi o miekkie i bawelniane i takie sa, ale byly szyte zbyt gruba igla i material podczas szycia ulegl uszkodzeniu, w efekcie przy szwach robia sie dziury. Kicha. Natomiast kupilam a Asdzie zwykle, sportowe, miekkie staniki - szerokie ramiaczka i szeroki dol, wygodne i ladnie wygladajace. Dokladnie te: 2 Pack Sports Bra | Women | George at ASDA Prosciutkie, ale juz widze ze sie ladnie ukladaja.
Ollena, wiem, ze spore dzieci. Drugi byl maly bo mialam gestoze w ciazy, a blizniaki... Cos - w dwupaku inaczej sie dorasta.;-) Tez bym tak chciala zeby Karol mial ze 3,5kg... Wiem jak sie fajnie Strusia rodzilo.

Kłaczku przy miseczce E to sie może nie sprawdzić, ja mam tak między C a D i jeszcze wyrabiam, po prostu w tym mi najwygodniej, ale nie mogę się doczekać kiedy normalny biustnik założę :)
Fajny sobie awatarek zrobiłam??

Tak mi sie wlasnie wydaje, ze przy duzej miseczce to i tak sie beda bimboly beletaly i tak. To co kupilam jest z lekko usztywniona miseczka, zatem bedzie ladnie trymalo cyce w formie. Avatarek masz odjazdowy. Ta mina!

miałam Wam napisać wczoraj i zapomniałam sklerotyczka ... w ROSSmanie jest promocja na Oilatum - 500 ml się kupuje w normalnej cenie a w kasie jest 150 ml gratis - tylko trzeba spytać czy jeszcze mają te gratisy :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Nie wiecie co sie dzieje z Iza Almiqą? Nie bylo jej b dawno na forum, pisałam do niej smsa, ale nie odpowiada:( Dajcie znać, proszę, jesli coś wiecie. Martwimy się.

Bardzo się cieszę, że znalazłam ten wątek. W tym roku skończę 39 lat i bardzo chcę zostać mamą. Staramy się z mężem od ponad roku i w tym czasie poroniłam 2 razy (6tc i 14tc). Mimo niepowodzeń będziemy próbowali na wiosnę, ale najpierw muszę przejść zalecane badania i tutaj spotkała mnie bardzo niemiła niespodzianka ze strony endokrynologa, który stwierdził że „kobieta powinna rodzić dzieci do 29 roku życia a od 30 roku to już ciąża wysokiego ryzyka a mój przypadek to już w ogóle pozostaje bez komentarza”. Dziewczyny, poczułam się strasznie i rozpłakałam się przed tym lekarzem. Przepłakałam dwa dni. Jestem miesiąc po drugim poronieniu i moja kondycja psychiczna nie należy do najlepszej, ale jakoś się trzymam. Mam bardzo duże wsparcie ze strony męża, rodziny i najbliższych przyjaciół, ale większość ludzi traktuje mnie jak dziwoląga i straszy urodzeniem upośledzonego dziecka. Zaciskam mocno pięści, żeby nie wybuchnąć. Przeczytałam ten wątek od samego początku i pierwszy raz od kilku tygodni poczułam się lepiej. Powoli wraca wiara, że jeszcze będzie dobrze…

Cześć dziewczyny. Nie wiecie co sie dzieje z Iza Almiqą? Nie bylo jej b dawno na forum, pisałam do niej smsa, ale nie odpowiada:( Dajcie znać, proszę, jesli coś wiecie. Martwimy się.
Dołaczam się do pytania, też się martwię....
Edit:witaj zoe, razem pisałyśmy...wiesz co, przede wszystkim to nie idź już nigdy do tego lekarza, co za bałwan:no: , ja się pytałam trzech ginów o to co sądzą na temat mojego zachodzenia w ciążę w tym wieku i każdy powiedział z uśmiechem na twarzy, że nie widzi przeciwskazań

Ostatnia edycja:
reklama
Zoe, no powiem Ci że trafiłaś na mistrza taktu.. Co za imbecyl!! Mi w wieku 35 lat już gin powiedziała, żebym przestała tyle mysleć, tylko brała sie za robotę, bo potem "w razie czego" to już tylko - cytuję: Półlegalna aborcja. Do pani gin więcej nie poszłam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry