reklama

Ciąża po 40

Dorcia, Myszka witajcie ;)
Myszko, bardzo mi przykro, widzę, że pomimo wszystko dajesz sobie radę :)
Kłaczku, super filmik - moja też trzymała prosto główkę praktycznie od początku, ale nie rozglądała się tak. Silny młodzian ;) A na brodawki mi też pomogły takie nakładki z dziurkami, o których pisze Majusia, żeby pomiędzy karmieniami był dostęp powietrza a niekoniecznie z cycusiami na wierzchu się lata. W ciągu praktycznie jednego dnia - niebo a ziemia.
Zoyka, miałam takie same obawy jak Ty - zawsze dzieciaki mi się podobały, są takie słodkie, ale też zawsze bałam się brać takie maluchy na ręce. A tu nagle zostaję sam na sam z trzema i pół kilogramami człowieka :):) Dasz radę :)

Ha, a nasza młodzież dzisiaj całą noc przespała - od 20 do 6.15 rano. Bez karmienia.Tak to można żyć, nie? ;)

reklama
Basiu nie mam za bardzo wyboru, moje szczescie bardzo ciezko zniosl ta wiadomosc nie bylo go przy mnie wtedy i to dodatkowo poteguje jego poczucie winy. Pamietam kazdy szczegol tego wieczoru i mnie jest o tyle latwiej, ze targa mna zlosc i rzadza "krwi". Ale musze czekac na cholerne wyniki lozyska zanim zaczne walczyc.
No i duzo sily daje nam obojgu mysl o ponownym zajsciu w ciaze. Zycie tak jak przed nasza tragedia tak i po niej toczy sie dalej. Czasu sie cofnac nie da wiec idziemy powoli do przodu. Dokonczylismy nasza sypialnie kolory wybieralismy jeszcze w ciazy, wiec mamy teraz rozowo :-D doslownie, a na reszte przyjdzie czas.
Boje sie tylko, ze po wszystkim, nerwy mi wysiada.

Zoyka myślę, że szkoła rodzenia da Ci właśnie poczucie pewności, że dasz radę, na pewno nie spanikujesz,śmiem twierdzić że będziesz pod koniec przebierać już nogami z necierpliwoscią, gdzie te skurcze:-)

Chce któraś na maila książkę Tracy Hogg " Język niemowląt" do poczytania w wolnych ( :-D:-D:-D) chwilach, ja właśnie zaczęłam, dostałam od dziewczyn listopadówek, bo chwalą;)

Basiu u nas młodzież też całkiem ładnie śpi, od jakiś 2 tygodni, bez ekscesów, najpóźniej o 22 zasypia i buszi sie około 5 na 10 minut, potem o 8 już wstaje, nawet jej w nocy nie przewijam bo pielucha wytrzymuje :)

Kłaczku ale słodziak straszny Hankę mi przypomina nie obraź się:-D przesłodki ssaczek!!!
moja wstała dzisiaj o 7 i koniec a w nocy pobudka 0 12 i o 4 nie wiem czy to dobrze ale ciągle mi mało snu:(
pieluchę zmieniam co karmienie bo mam stresa że tam mokro ma i krócej pośpi:)
laseczki kochane ja was to podczytuję regularnie......tylko z trójką dzieci to naprawdę nie jest bajka:):) i czasu ni mam trochę wrrrrr
kłaczku no boski jest po prostu i na zdjęciu też naprawdę do Hanki podobny:)

teraz was trochę doczytałam:)
Zoyka nic się nie martwiaj to ja tu główna panikara byłam i patrz jakoś poszło:-)

witam nowe mamuśki:)
jak się zebrałam to cisza tutaj:-p
Majuska ja mam tę książkę także dziękuję ale która nie ma to też polecam:tak:
w empiku z 30 zł chyba kosztuje a można wertować podczas karmienia:-)

to buziaczki laseczki kąpać maluchy i zapraszam:)

Witajcie kochane

Widac ze coraz wiecej nas jest juz z maluszkami

ja mam do was pytanie??

co sadzicie o domowym karmieniu dzieci nie takim słoiczkowym tylko domowe gotowanie , moje lipcówki leca z karmieniem ksiazkowo a ja troche stara baba mam inny sposób zywienia dziecka , chciała bym posłuchac równolatek opini jak sie na to zapatrujecie

Klaudia moja przesypia tez całe noce ale to w porównaniu z waszymi maluszkami to pannica hehe

Marzenko nic nie czytałam na ten temat:) ale jestem za karmieniem domowym tym bardziej że dla całej rodzinki gotuję a i Ty pewnie też to szkoda kasy zwyczajnie na słoiczki chyba że np w podróży bo przecież schabowego na dworcu PKP nie dasz co?:)

reklama
Gosiu no własnie moja mała je juz wszystko co ja ugotuje wystrzegam sie rzeczy ciezkostrawnych ale jej nic nie ma zero uczulen nic jej nie szkodzi , dawałam juz nawet serek danio jeden dziennie dostaje , w koncu ma pół roku wczesniej tez tak dzieci chowałam i wyrosły na zdrowe pannice

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry