reklama

Ciąża po 40

Gosiu, będzie lepiej. Ja też myślałam, że nie ma nadziei, a teraz mała i posiedzi w leżaczku i poleży na macie i pośpi.
Właśnie teraz budzi się chyba po trzech i pół godzinach snu. Tylko to zasypianie... No i mała ma głos, więc jak coś nie pasuje, to ratują stopery do uszu ;)
Poczekaj jeszcze Gosiu i poprawi się, wspomnisz moje słowa - jak mawiała moja babcie :)

reklama
Gosiu pierwsze szczepienie kosztowało 400 lub 600 zł tylko :baffled:, Młody miał jeszcze rota wirusa i pneumoćwoki (jak mawia mój m.). Te ostatnie pan prezydent ufundował ale za rota płaciliśmu 2 dawki po 300 zł a na koniec znajoma mi powiedziała, że tej szczepionki nie poleca ... ech...
Pani Pediatrze nr 2 nie podobuje się technika leżakowania Młodego na brzuchu ... po konsultacji neurologicznej (u pani nr 1 - bo pani nr 2 też będzie) byliśmy u rehabilitanta nr 1 (nr2 też bedzie - ale już mniej sławny ;-) ) który pokazał nam zestaw ćwiczeń aktywizujących młodego ... Tak czy siak USG brzucha na okolicznośc jego chudości - bo na żadne siatki się nie załapuje ze swą wagą - przy okazji bioder miał robione ale nie mam opisu a USG głowy na okoliczność leżakowanie na brzuchu ... Jak się urodził miał USG głowy robione i nic nie wysżło oprócz mózgu ale chcą to beda mieli ...

Ostatnia edycja:
Dziś mam śpiączkę, właśnie wstałam po trzeciej w ciągu dnia drzemce i teraz albo to pogoda, albo nocne bieganie, albo nie wiem co :)
Zoyka masz rację, normalnie nie pasujemy do towarzystwa;-) Nas interesuja skurcze i bóle okołoporodowe a kobity tutaj o kolorze kupki i wydajności barów mlecznych :))) Za chwilę zostanę w ogóle sama i będę Wam zatruwać życie zgagą i braxtonem:))) I pomęczę do wielkanocy, bo potem to już dołączę do grona matek polek ;-) Tak w ogóle jak się czujesz i jak cukrzyca? usiłowałam nadrobić wszystkie zaległości w czytaniu, ale potem już zaczęło mi się kręcić co która napisała i odpuściłam....
Myśmy kupili wózek trzyfunkcyjny i zostały nam do uzupełnienia zapasy pampersów, tetry i fotelik samochodowy. Wyprawka będzie kompletna a dla mnie tylko brakuje gatek poporodowych. I Robert obiecał mi, że w marcu po pierwsze pojedziemy do szpitala w Opolu żebym sobie pogadała z położnymi a po drugie jak przyjdzie do dokładnego golenia to mi pomoże, bo nie brzydzi się takich rzeczy a Wandzia jest jego i jestem najpiękniejszą kobietą na świecie chodząc z takim wystającycm brzuszkiem:-D To miłe uczucie być tak akceptowaną pomimo ociężałości, bóli tu i tam czy tak samo cudownie czuć się pożądaną podczas nocnych przytulanek:))) Bo na to ochota nam zupełnie nie przeszła i jak jest jakaś przeszkoda to tylko mój gorszy dzień. Boskie uczucia! :)))))

Kłaczku jak ci tam idzie?

u nas standard: cycek, pampers , butla
U nas tez... pampers, cycek, butla. :-D I zabowanie. Wczoraj odpadl pepek, dzis byla midwife z waga - 3,88kg. W sobote bylo 3,58kg. Test sluchu ok. Mlodszy coraz fajniejszy - zamiast kupecki co chwilke, 2 na dobe ale takie ze pampek pelen, "dobijanie" flacha stalo sie rytualem, ale tez przesypia po tym 2,5 - 3h. No i potrzymywany w pionie pod pachy, kreci lepetyna jak papuga.

krótko i na temat:)

moja właśnie po kąpieli, wypiła 150ml bo w nocy tylko butla i śpi:-)
dzisiaj czuwała od 15.00 do 19.00!!! to zasnęła migiem:tak: wolę jak tak dłużej czuwa choć trzeba się przy niej kręcić za to nie drzeje papy po kąpięli:)

buziaki laseczki idę spać...boszszsz jak dzidzia jakaś!!

Zoyka no właśnie takie napinanie brzucha z bolesnością to braxtony, skurcze przepowiadające....
Poza tym LYSTA zawiera rzeczy do szpitala niezbędne każdej nietypowej matce polce, tzn musi się na niej znajdować lakier do włosow, paznokci, kosmetyki, suszarka i można też lokówkę dorzucić:-D jakieś kredki, pudry no i oczywiście rzeczy do porodu (koszulki, majtki, klapki) plus ładowarka do telefonu a przy odrobinie fantazji nawet laptop:))
Ja waże teraz nieco ponad 80 kg, tzn że przybrałam sporo na wadze bo przy normalnych warunkach oscyluję w granicach 67 kg, z tym że nie zdążyłam zgubić wagi po urodzeniu Mateuszka więc nakładają mi się dwie ciąże... pewnie dobiję do 90 kg a dalej będę ponętna i atrakcyjna :-D
Dziś znowu zgaga, odpuściłam kompletnie owoce, soki i kefiry. Po nich paliło najwięcej ale teraz ogień w żołądku daje o sobie znać. Ciekawe po czym?

W temacie krągłości i akceptacji - taką rozmowę przeprowadziłam z P
ja: narzekam, że gruba, że brzuch mi został
P: je mu się podobam razem z tym brzuchem
ja: ale taki to ja w ciąży miałam
P nie taki, bo twardy był a teraz się można do niego przytulić, jest taki mięciutki
ja: totalna załamka :rofl2: mi ta mięciutkość właśnie przeszkadza.
Żartuję, ale to co dla mnie jest niepotrzebnym flakiem, dla niego jest atrakcyjne. I zrozum tu chłopa ;)
Gosia, sama widzisz, Twój meldunek brzmi optymistycznie :)
Aniu, mnie też mój P golił - tak wygodniej.

Zoyka szczepienie są bezpłątne ale jak masz do wyboru 5 wkłuć a 1-2 i dopłatę ?? to co wybierasz ?? POza tym bezpłątne są szczepionki starego typu, które powinni wycofywać ...

reklama
Braxtony są w całym brzuchu a koło pepka masz uniesioną macicę, pojawiają się różnie i czasami już od 16 tygodnia. Ja je mam codziennie po kilka razy:)
Zgagę też mam po gotowych rzeczach typu sosy czy słoiki z obiadem. Dlatego unikam wszelkich konserwantów jak tylko mogę. Mnie pomaga gorzka herbata i gawiscon do ssania jak już czuję się jak smok wawelski:)
Lista zawiera koszulki do porodu i podpaski. LYSTA zaś suszarkę :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry