reklama

Ciąża po 40

Gosiu jakie leki miałaś na refluks?? Ja dostałam zalecienie podawać Nutriton z Bebilonu, ale mnie to osłabia, Paćka się drze przy tym i podaję sporadycznie, i wogóle to mi się wydaje, że już mniej ulewa.

Misia jakie stawki ma u Ciebie ninia za godzinę, tak w przybliżeniu, i jak jej szukasz??

Kłaczku a nie oszukasz młodego troche jakąś herbatką , ewentualnie smokiem- uspokajaczem, ja młodą smokiem trochę oszukiwałam jak chciała non stop cyca ciągnąć, a potem ulewała to co zjadła za dużo ( czyli straszne ilości )

reklama
Moja to aż chlustała na odległośc metra:) u pediatry nawet o tym zapomniałam bo się przyzwyczaiłam ....chyba ...ale jak jej tam rzygnęła 4x na odległość to od razu zapisała Debridat i Gastrotus mówiła że dziecko jest niespokojne jak jemu te rzygi tak latają w ta i we w ta:) no i po miesiącu jak ręką odjął ...nie wiem czy to leki czy że wyrosła....ale jak jej podawałam te preparaty to mniej w nocy ulewała i to znacznie a w dzień jak ulała to nie płakała widać zneutralizowane te rzygi były

Kłaczek mojej po herbatce jeszcze szybciej wylatywało z buzi ogólnie im coś rzadszego podawałam tym szybciej chlustała:(
Pani Stasia powiedziała że musimy jej do mleka jakiegoś zgęszczacza dorzucić:) boszssz toż to od 4 m-ca można coś dorzucić:) czuję że ze Stasią jaja będą..... ratuje ją tylko pozytywna energia a ma jej duuuużo:)

Kłaczku wiem, że w moim pokarmie jest laktoza i wiem że było i jest jej za dużo dla młodego. Mówię Ci jak było - ponieważ każdy bełkotał o kolce a nikt nie pomyślał o nietolerancji laktozy.
zarejestrowałam się na niania.pl no i poczta pantoflowa. a stawki od 6 zł do 16 :eek:. Moja znajoma płaciła 750 zł miesięcznie za przyprowadzanie 8-letniej córki ze szkoły, odgrzanie ugotowanego obiadu (trzeba ugotować ziemniaki, czasem surówkę zrobić) i posiedzieć do czasu powrotu ich do domu - ok. 2-4 godzin dziennie, chociaż był miesiąc kiedy pani opiekunka w sumie przepracowała 8 godzin ( A u jej sąsiadów pani za 800 zł siedzi po 8-10 godzin a w czasie kiedy dziecię lat 2 śpi jeszcze odkurzy i pranie nastawi, obiad dla nich podgotuje :szok:
Na razie powtarzam za Scarlet O'Harą - pomyśle o tym jutro.
Gosia i żadnej maki ziemniaczanej !!! Niech pani Stasia sobie sama pipe nią zasypie !!! Jeżu i jaki zagęszczacz do mleka ??? Moja teściowa ze swą matką wymyśliły gotowana marchew z cukrem no bo młody po marchewce ma odruch wymiotny i kaszę mannę (gluten po 6 miesiacu czy po 8 się wprowadza) - przegoniłam.
Gosiu energia to nie wszystko :-D

Ostatnia edycja:
Po przeczytaniu Waszego maratonu o karmieniu właśnie zdałam sobie sprawę ,ze nie mam o karmieniu pojęcia.Byłam przekonana ze jak zaplącze to dam cycka i już a od 6 mies wprowadzę jakieś zupki, kaszki etc.

Skąd się czerpie wiedzę o karmieniu niemowlaka poza forum ?

Zoyka wiedzę czerpiesz z rozsądnych książek. Podkreślam słowo "rozsądne". Poza tym dziecku wprowadzasz inne pokarmy mniej więcej od 4 miesiąca więc ciut wcześniej niż sobie planujesz :-D

Nie, no Zoyka zabiłaś mnie tym merytorycznym pytaniem :szok::szok::szok: z etykiet słoiczków i opakowań kaszek i kleików :-D
W książeczce zdrowia mam tabelkę no i w swojej mądrej ksiażce - tam własnie przeczytałam o awokado. Inaczej żywisz młode jak tylko cyc a inaczej jak wciąga tylko mleko modyfikowane :-) No i przede wszystkim mam WAS no i mą tajną broń czyli Anielę :-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry