reklama

Ciąża po 40

Zoyka zapewne dostaniesz jeszcze w szpitalu mnóstwo takich różnych, ulotek, uloteczek, poradniczków..tak mi się wydaje;-) ( ja dostałam na szkole rodzenia i potem przy wypisie ze szpitala mnóstwo tego ) po za tym masz nas, masz całe BB, masz google:-D:-D, ale ogólnie jest tak : jak karmisz tylko cycem to na żądanie, nie dopajasz herbatkami ani wodą i wprowadzasz nowe pokarmy dopiero w 6 miesiącu, jak karmisz mlekiem modyfikowanym to na opakowaniu powinno być napisane ile tego dziecko powinno zjeść na dobę , a nowe pokarmy wprowadzasz w 4 miesiącu, jak pójdziesz do sklepu to na każdym produkcie w dziale dziecięcym jest napisane od którego miesiąca możesz podawać.

NO i dzisiaj zaliczyłyśmy spacerek, co łącznie z kontynuacją w łóżeczku dało ponad 3 godziny snu, dziecko się potem całkiem ładnie zachowywało do kąpieli, a teraz leży w łóżeczku i też ma dobry humor, na razie nie śpi, a jak się tam do niej zagląda to szczerzy dziąsła w szerokim uśmiechu...kocham ten widok:-D:-D:-D

reklama
modyfikowane ze niby krowie a jednak niezupelnie dla cielat. :-p i zawsze kupuj tylko to, na ktorym jest napisane ze jest najlepsze dla Twojego dziecka - koniecznie tylko takie.

w sensie ze na dany przedział wiekowy ? No bo przecież nie będzie napisane ze dla Julki :D

Jarek się śmieje i mówi ze te granie w kulki jednak obniżyło mój poziom intelektualny :)

Osobiście nie zgadzam się z teorią, że dziecku karmionemu piersią nie podaje się herbatek - czy ogólnie się go nie dopaja. Oczywiście to moje prywatne zapatrywanie na tę sprawę. Nowoczesne podejście do karmienia piersią wyklucza wprowadzanie do diety dziecka innych pokarmów póki jest na cycu, tutaj tez mam duże wątpliwości. Jednak każda z nas sama najlepiej zna swoje dziecko i decyduje co jest dla niego rozwiązaniem idealnym. I tutaj nie ma mądrych, w sercach się to czuje i nic wiecej:-D

klaczku wszystkie sa najlepsze dla Twojego dziecka ;-)
A co do karmienia to ja juz calkiem zielona jestem, przeraza mnie to i jakbym miala non stop karmic to gdzie znalazlabym czas na inne rzeczy? gdzie czas dla starszaka? nie no...to chyba nie dla mnie...znowu. :(

Zoyka, Ollena trafila w sedno - na kazdym mleku jest napisane ze ono wlasnie jest najlepsze.:-D
Anka, ja na cycku nie dopajalam, ale w 3 miesiacu zaczynalam wprowadzac soczki. I krowie mleko oraz grysik wprowadzalam nim dzieci rpk skonczyly. :zawstydzona/y:

Soczkow to nie ma po co wprowadzac bo to nic dobrego...woda i jeszcze raz woda.

Klaczku a jeszcze co do GP...w IE tez wszystkoe jest dla nich normalne! ja z grubszymi sprawami malucha to tylko do POlaka chodzilam, do calej reszty nie ma po co..

Ja nie dopajałam i nie dopajam ( po prostu daję cyca : mleko jest na początku takie rzadkie , że dziecko nim gasi pragnienie, więc jajk chce się młodej pić to ssie krócej ), wszystkie trzy tylko na cycu u mnie były, ale przy pierwszej dwójce ( czyli p.n.e. ) zalecali już w 4 miesiącu podawać soczki : marchew + jabłko i zaraz potem zupka z podstawowych warzyw, teraz są nowe badania i nowe normy, a mi w to graj, bo będę miksować papki o prawie 2 miechy później :)))))))) No i wtedy kazali dzieci "chować" tylko na brzuszku i moje tak non stop kładłam i w nocy spały na brzuszku, a teraz nie wolno, położna na szkole rodzenia jak usłyszła,że ja tak dwójkę dzieci wychowałam, to mało zawału serca nie dostała.....nie wolno teraz i już;-)

Mówiłam, że zmieniają się trendy w wychowaniu i karmieniu dzieci:-D Majuśka jesteśmy stare matki i mamy własne zapatrywanie na pewne sprawy... i na szczęście nikt nie może nas zmusić do ich zmiany bez naszej osobistej zgody :-D
Soczki są super gdy dziecko ma lekkie zatwardzenie, podawanie ich - oczywiście soczki robione w domu - tylko poprawią prace jelit. Poza tym są herbatki ziołowe dla niemowląt i cudowne stosowane od lat jabłuszko skrobane łyzeczką:-D Misia nas teraz wprowadza w avocado, co wydaje się być dobrym pomysłem bo przecież 20 lat temu avocado nie istnialo na polskim rynku :)))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry