reklama

Ciąża po 40

Majuska:-D juz uprzejmie donoszę:

Wilec ziemniaczany – Wikipedia, wolna encyklopedia
Pasternak zwyczajny – Wikipedia, wolna encyklopedia
:-D

Chciałabym aby Młody poznał wszelkie smaki. Skoro nasz język jest wyposażony w pięć receptorów smaku to dlaczego mam go pozbawiać możliwości ich użytkowania ??
Wolę aby pod moją kontrolą poznał i chipsy i wafelki niż potem kieszonkowe zamieniał na śmieciowe żarcie ... tylko czy my tak naprawdę mamy na to wpływ ?????
Majuska zrobimy nalot na Ankowy ogódek a co :-D po drodze mamy jeszcze dynię u Basi (i szarlotkę też).

Ostatnia edycja:
reklama
Majuska:-D juz uprzejmie donoszę:

Wilec ziemniaczany – Wikipedia, wolna encyklopedia
Pasternak zwyczajny – Wikipedia, wolna encyklopedia
:-D
Ja chciałabym aby Młody poznał wszelkie smaki, skoro nasz język jest wyposażony w pięć receptorów smaku to dlaczego mam go pozbawiać możliwości ich użytkowania ??
Wolę aby pod kontrolą poznał i chipsy i wafelki niż potem kieszonkowe zamieniał na śmieciowe żarcie ... tylko czy my tak naprawdę mamy na to wpływ ?????

Dzięęęęęękiiiiiii...splułam monitor:-D

A w sklepach to kupi??:rofl2:

szkoda ,ze nie można mieć kamerki i podglądać co robi nasza dzidzia w brzuchu. Moj brzuch czasami tak śmiesznie podskakuje , faluje i się trzęsie.

Ollena i Ania, ale obydwie zgadzacie się, że soki robione w domu są ok :):):) Domowe soki mają po prostu smak owoców czy warzyw, a kupowane nawet te dla dzieci są niestety słodzone. Nawet herbatki hippa, te dla najmłodszych mają bardzo słodki smak - wiem, bo przez parę dni piłam. Dziecku nie daję. Ale generalnie wydaje mi się, że zdrowy rozsądek jest najważniejszy.

Ja podobnie jak Majuska na razie nie dopajam, karmię małą dość często i wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby, musiałabym podać wodę czy herbatkę zamiast jednego z posiłków. Niestety będę musiała pogadać z pediatrą, bo jak pójdę do pracy, to będę musiała dokarmiać jakimś nie moim mlekiem a skoro mała ma uczulenie na krowę to będzie trudno. No i niedługo musze zacząć przyzwyczajać do innego jedzonka, bo przecież nie wprowadzę z dnia na dzień.

Misiu
, Ty nie masz wygórowanych wymagań co do opiekunki, zwłaszcza to o poprawnym mówieniu mi się podoba. Kurczę, dzisiaj nawet w TV redaktorzy (bo o politykach nie warto wspominać) mówią taką polszczyzną, że pożal się Boże. W radio jest trochę lepiej, ale nie w każdej stacji - bym powiedziała, że w publicznym Radio jest dużo lepiej niż w stacjach komercyjnych. No, ale mi się żalów ulało...:no:

Gosiu, trzymaj się kochana mocno :)

Zamelduję Wam co na naszym sennym froncie - otóż dzisiaj bobas po raz pierwszy od kilku dni przespał w ciągu dnia dwie godzinki. Co prawda dopiero od 16 ale zawsze :) Może idzie ku lepszemu :)

Majuska no dobra... bo Misię juz uświadomiłam w kwestii jarzynek. Wykład brzmi tak::-D
Pasternak jest bardzo tani bo rośnie wszędzie, niemal jak chwast, pietruszka jest droga. W warzywniaku naiwnym ludziom wciskają pasternak zamiast pietruszki oczywiście w cenie tejże pietruszki. Dla laika różnica nie do zobaczenia bo smak i zapach identyczny... Wyobraź sobie korzeń pietruszki i to miejsce gdzie odcina się natkę - jest wypukła. Pasternak zaś po obcięciu natki ma to miejsce wklęsłe z otoczką - pierścieniem - wyraźnie wklęsłym jakbyś wycięła rowek. Tym obydwa warzywa od siebie się różnią i podczas zakupów w warzywniaku należy zwrócic na to uwagę. Wtedy możesz sobie wybrać co chcesz i za co płacisz :))

:-D:-D:-D..ale z tymi batatami to już nie ma tak hop-siup:-D
Majuśka ja mam normalny ogród a nie botaniczny :-D nie wymagaj za dużo ode mnie bo na batatach kompletnie się nie znam, za to pasternak wyrywałam jak opetana we wrześniu :-D pietruszkę zresztą też....
Zoyka natka jest inna, pasternak przypomina magi :))) takie duże liście :P

Ollena - nie do końca jest tak z tą wodą. Moja córcia była na soczkach - fakt, ze te dla niemowlaków były tak rozcieńczane woda, że prawie smaku soczku nie miały. Ale w nocy jak chce pić czy nawet wieczorem, ale już po myciu ząbków to tylko woda. Jeśli chce jej się pic to nie stanowi to dla Niej problemu i pije.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry