reklama

Ciąża po 40

reklama
Dziewczyny macie rację. Wy to wiecie i ja to wiem. Był na pogotowiu, zajrzał mu do ucha , wyczyścił ucho , zbadał błędnik i oczy i powiedział ze jeśli coś się będzie działo to po 12 godzinach ma się zgłosić do lekarza rodzinnego . a Jarek mówi tak : jestem niezniszczalny, nie takie rzeczy w wojsku przeszedłem, nic mi nie będzie i nie panikuj kobiet. O !

Zoyka, bo ci faceci tacy są - jak mają katar to umierają, a jak coś poważnego to lekceważą niestety. Jak sam nie chce nigdzie iść to obserwuj go uważnie. Współczuję wypadku, ale nie martw się kosztami, przynajmniej one spadną na sprawcę czyli tego z tyłu.
Dziewczyny, dzieciaka nie ma co zazdrościć, jak to stanie się normą, to będzie ok, a póki co to my zaczynamy dzień o 4.20 lub 4.30 (można regulować zegarki:-D) i potem już nie idziemy spać, dopiero mała drzemka pomiędzy 7 a 8 i dalej brykanko ;) No gdyby o 6 wstawała, to dla mnie bomba, bo ja ciągle myślę o tym jak do pracy będę chodziła, wtedy 6 będzie superowa :)
Kłaczku, a gdybyś z jakiejś cienkiej włóczki pilotkę machnęła? Ty zdolna jesteś :)
Majus, to mogą być orzeszki, ale różnie bywa, czasem nawet głupia marchewka uczula:szok:

Zoyka, powiem tak: Mojego syna puknal samochod i niby nic - mlody wstal pozbieral rower, kierowca tego samochodu chcial mu pomoc, mlody powiedzial zeby go do domu odwiozl (szok chyba), i gdyby ktos nie zawolal ze po karetke juz zadzwonil to bym dzis miala jedno dziecko mniej. Niby nic - ot, przefasonowany nos, porysowana na asfalcie twarz i to wszystko, w szpitalu lekarza ruszylo ze mlody marudzi ze mu sie spac chce i zarzadzil CT. Z badania juz momentalnie na stol - gwaltownie naciekal krwiak w lewym placie czolowym, w momencie CT mial 7,3x3,8cm. Trepanacja, kraniotomia i... tamponowanie drobnych krwiakow przy pniu mozgu, umiejscowionych tak ze nie dalo sie drenowac. A wygladalo bardzo niewinnie.
Inny wypadek - tu akurat bylam swiadkiem i probowalismy cos pomoc - facet zostal potracony jadac na motorowerze. Tez wygladalo niewinnie, poza tym ze wlasnie krew z uszu mu poszla. Reanimowalismy go do przyjazdu karetki, za kilka dni pytalam znajoma "pigule" co z nim, dowiedzialam sie ze "mozg byl w proszku" i w ogole nie "zaskoczyl". Mlody facet.
Krew w uszach to jest wskazanie do diagnostyki glowy i nie za jakis czas, tylko zaraz. I nie ma co rznac bohatera - wytlumacz facetowi ze moze Wam sie jeszcze przydac ZYWY i niech sie pojdzie przebadac.

Dzień dobry, melduję się po spokojnej nocy :-D
Kawa, śniadanie i wracam do łóżka leżeć i odpoczywać. Wanda kopie więc jest wszystko OK i to najwazniejsze:))
Zoyka jak Jarek?? Reszta dziewczyn noc w miarę z maluchami? :))

A my dzisiaj znowu do szóstej:szok::-D No naprawdę tendencja jest obiecująca :) dzieńdoberek :)
Aniu, niech kopie, niech kopie, podobno jak kopie to jeszcze nie wychodzi, więc superowo :)
Właśnie Zoyka, co tam, ok?

Hej,

Jarek o 8 poleciał do firmy. Mówił ze go nic nie boli. Wieczorem bolała go głowa, zęby i klatka.

Mała od 3-5 spać mi nie chciała , tylko oglądanie świata urządzała.

BASIA a co Wy robicie od 4:30 do 7 ? I dlaczego ni spicie wtedy. Ja sie złoszczę jak po jedzeniu nie chce zasnąć.

klaczek: wiem ze wszystko moze nie wyglądać groźnie a uszczerbek pojawia się po czasie. Postaram się go obserwować.

Hej,

Jarek o 8 poleciał do firmy. Mówił ze go nic nie boli. Wieczorem bolała go głowa, zęby i klatka.

Mała od 3-5 spać mi nie chciała , tylko oglądanie świata urządzała.

BASIA a co Wy robicie od 4:30 do 7 ? I dlaczego ni spicie wtedy. Ja sie złoszczę jak po jedzeniu nie chce zasnąć.

klaczek: wiem ze wszystko moze nie wyglądać groźnie a uszczerbek pojawia się po czasie. Postaram się go obserwować.

reklama
Hełoł ... my po wizycue u kolejnego specjalisty - tym razem pulmonolog bo pani dr nie spodobał się oddech młodego... cóż cierp ciało - wiedziałam że pediatra którą wybrałam jest bardzo ostrożna - więc mam. Zaplanowalismy pobudke na okolice 6 - wchodzę do młodego do pokoju a tu... ma do szczebelków przymocowane "lusterko" i sobie nim szeleścił ... Ciekawe czy w dni kiedy wstajemy nieco później też sobie tak szeleści od 6 ? Pani dr nic nie usłyszała nigdzie, nie zleciłą prześwietlenia - bo nie ma co na zapas... Jak się nic nie zmieni w czwartek do szczepienia.
Basiu gratulacje :-)
Anko_d jakiś to argument przemówił do Zmijki ?
a rezta dziewcząt gdzie ???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry