reklama

Ciąża po 40

Kłaczek ja potrzebuję 33 rozmiar. mikro mikro... nie produkują takiego. Od 36 rozmiaru mozna już coś kupić ale to za duże jest na razie... a słońce pali w główkę i nie ma czym jej ochronić:(
Serwisy tablica.pl i gumtree.pl tam poluję na różne różności :)))

reklama
Witam się i spadam zaraz syn z synową mają przyjechać.Dostali mieszkanie tzn na razie przydział wezmą klucze i już będą mogli jakieś meble kupić.No spieszyć się muszą bo synowa na 10 czerwca ma termin.W razie czego miejsce u nas na razie mają ,ale wiadomo ,że nie ma jak na własnych śmieciach.Co do Puszka (pekińczyka zwanego puszlingiem)to podczas zabawy z innym psem doszło do wypadku i oko wypadło,a potem to już miał taki nawyk może go swędziało czy co ni9e wiadomo miał potem taki chiński wzrok i zamglone oczko czasem z ropką.No trochę zwierzaków w domu przez te lata było nie zawsze jak to się mówi od szczeniaka i przygody z nimi też.Już mam naprawdę dość ,a dzieciak chyba ze względu na mikroklimat panujący w macicy zapiera się rękami i nogami przed opuszczeniem moich wnętrzności.Mam nadzieję,że kląć nie zacznę bo sny mam masakrycxzne i bardzo się pocę. To narazie doczytam kiedyś pozdrawiam was wszystkie i dzidziole.Karol fantastyczny pogromca słoni:-)

Jest gumtree w uk tez - patrzylam wlasnie. Co do czapek... lookne na early baby - MUSI cos byc, a tu rozmiar dla wczesniakow jest nawet w tesco.

BABY GIRLS NEWBORN PINK DRESS/HAT/SET 5-7lbs NEW/TAG | eBay

BABY HAT PREMATURE BABY BRAND NEW | eBay

Ta jest malusienka, pewnie az za mala:
Prem pooh 3-4lbs baby bow tied hat 0-3m Premature Early Tiny Preemie Reborn girl | eBay

Ta tez:
Prem pooh 3-4lbs baby bow tied hat 0-3m Premature Early Tiny Preemie Reborn girl | eBay

Bundle Of 9 Hats All Sizes From Early Baby Up To 9months | eBay

eBay - The UK's Online Marketplace

Do 6 funtow wagi - czyli ponizej 3kg
NEW TINY BABY GIRLS CORAL PINK / WHITE BODY SUIT AND HAT SIZE UP TO 6 lbs | eBay

Do 7,5 funta, czyli jakies 3,5kg
BNWOT!! Gorgeous MOTHERCARE summer sun hat age - tiny baby 7.5 lbs | eBay

To tak na szybkiego z ebay'a, a podjade dzis do Tesco i popatrze co tam maja maluskiego. Tu ciuszki dla wczesniakow sa na wieszakach normalnie, wiec takie maluskie czapeczki pewnie tez sie znajda. Tylko mniej wiecej powiedz co by Ci pasowalo, sprobuje wylookac chocby zblizone. A przeslac to pikus przeciez.

Ostatnia edycja:
Dziękuję Kłaczek, w tesco nie widziałam nic tak małego. W hurtowni na mnie dziwnie patrzyli kiedy pytałam o 33. Pozostaje szukać jakiejś matki z wcześniakiem która pozbywa się czapeczek bądź kapelusików po swoim dziecku:) Na dodatek to muszą być lniane na lato lub z czegoś bardzo cienkiego, bo zimowe czapeczki raczej są mi zbędne. Do czasu jesieni Wandzi chyba głowa już nieco urośnie :))))

Anka, edytowalam posta, wrzucilam linki. Tu w Tesco ciuszki dla niemowlat zaczynaja sie od rozmiaru "tiny baby", czyli wszystko co jest dla noworodkow, jest tez dla wczesniakow. Podjedziemy z Rajmundem jak wroci bo pieszo to dosc daleko i poszukam.

Zestawy z czapkami, rozmiar "tiny baby" w Asdzie:
http://direct.asda.com/george/baby-...ceSliderRangeMin=2.0&priceSliderRangeMax=12.0

No, niekoniecznie tylko z czapkami, ale maluskie. W normalnym markecie. Tu duzo dzieci rodzi sie malenkich.
Ile Wandzia wazy teraz?

Ostatnia edycja:
kłaczku jakie cudne te ciuszki..tylko rodzić dziewczynki i miec wór pieniędzy:-D ja tez mam wiecznie problem z czapką dla młodej, wszystko jej ze łba spada, bo ona się strasznie wierci, te chusteczki to chyba najlepszy pomysł :)

Basiu...auto to pikuś...będziiecie wspominać całą akcję i się z tego śmiać...ważniejsze Twoje zdrowie, ale jestem pewna, że będzie dobrze, wiem to !!!!!

Aniu ale co oni Ci właściwie powiedzieli na temat tych bolących nóg, oprócz zalecenia Altacetu??

Misia moja w dzień różnie ze spaniem, raz jest fajna czyli ze 3 drzemki po godzinie, a czasem 2 razy po 15 minut..nie wiem od czego to zależy:no:

Brzuchatki nieustannie trzymam za was kciukasy, co by dzidzie raczyły wreszcie sie pojawiać i dały odrobinę oddechu mamuśkom ociężałym!!

Majuska, wcale nie trzeba wora pieniedzy bo sa carbooty na ktorych cudenka mozna kupic uzywane - takie maluszki nie niszcza ubranek i mozna sobie dzieciatko odstawic jak ksiazatko. Jest tez ebay i jak sie nie ma parcia ze juz, to mozna "polowac na okazje" i powoli zbierac slicznosci. Tak wlasnie robie i Karol ma sporo fajniutkich ubranek. No, tylko dziewczece slodkosci nie dla niego niestety bo tu by dopiero bylo poszalec! Ale:
Karolowa kurtaweczka:
Koszule po ktore dzis zasuwam:
Kurteczka na zime:

Fotelik Hondy za 15 funi kupilam jak nam dzieciatko wyroslo z Graco - idzie upolowac nawet jak sie groszem (pensem ;-)) nie zalatuje.

Musiałam uciekac szybko bo Wanda się obudziła.
Kłaczek sliczne te rzeczy:) najbardziej ta różowa sukienusia z czapeczką i pomarańczowy komplecik rampersa przemawiają do mnie, sliczna jest czapeczka z tymi różowymi motylkami:))) Problem tylko taki, że to 0-3 miesiące bez podanych wielkości czapek:( u nas też są takie rozmiary ale czapeczki bądź kapelusze mają obwód głowy 36 cm. To za dużo - i tamta za mała pokazana przez Ciebie to rzeczywiście, bo ma podana wielkośc 30 cm. Z tego co zrozumiałam to ceny zaczynają się od 90 pensów ale to chyba początki licytacji? Koszt przesłania rzeczy do PL i tak powoduje że nie opłaca się kupować w UK a w PL nie widziałam na allegro i innych serwisach nakryć głowy dla takiego malucha:no:. Wanda waży teraz 3500 i urosła:))) powoli ubranka na 56 cm nie wiszą na niej - teraz pasuje rozmiar 54, dośc nietypowy ale mam kilka ciuszków na nią i najmniejsze body i chudziutkie też jakoś na niej wyglądają. W każdym razie body opina ją i nie wisi wszystko jak na kiju jakimś. Upał powoduje, że mogę ją ubierać właśnie w same body i dziecko ładnie wygląda, gdyby jeszcze nie gubiła skarpetek byłoby bosko, ale te chude nózki.... :-D
Majuśka problem w tym, że oni nic nie powiedzieli. Nie ma ŻADNEJ diganozy. Nawet nie wykluczyli zakrzepicy, bo wyniki krwi wskazują na jej istnienie natomiast badanie USG tego nie potwierdza. Jestem w ciemnej d....e z własną nogą bo puchnie, sinieje i boli. Co prawda mniej, ale to moja zasługa: wiadra z lodowatą wodą i łykanie tabletek p/bólowych.

Klaczku super ubranka w tym sklepie na A... dla chlopca tez! u nas takiego sklepu nie widzialam. No i ceny maja znosne. My duzo z USA zamawiamy, nowego a oplaca sie bo i tak taniej wychodzi jak tu..niektore rzeczy oczywiscie. Uzywanych ubranek nie kupuje.
CO do czapeczek Aniu to w gondoli tez Wandzi potrzebne? Ja tez tu widuje mnostwo czapek dla noworodkow i wczesniakow ale wlasnie takich a'la smerfetek a nie na lato. Ja na lato nie planuje nic kupowac dla mojego/mojej, mam na start kilka maluskich ale do PL juz jedynie cos przed sloncem, kapelusik jakis.

Azula ja tez dzis chyba ze 3 razy sie obudzilam mokra jak prosiak... Krzyz mi peka od wczoraj, skurcze sa bolesne i mniej bolesne i jesli w koncu sie nie zacznie to zwariuje bo chodzic sie nie da!! wzielam Panadol i nie duza poprawa:(

reklama
Asda w istocie ma rozsadne ceny, podobnie jak Tesco i w miare niezla jakosc. Primark tez jest dosc tani, ale zdazylam juz tam polookac i nic nie maja takiego, z reszta ich jakosc jest watpliwa. Na Nexta czy inne Mothercare mnie nie stac. Oblece Tesco, moze uda sie od razu i Asde (wezme linijke i bede mierzac czapki), Anka, sie nie lam, jak cos znajde to Zmijka zwana Wanda ma prezent od e-ciotki. Kumam ze potrzeba Ci czegos z plocienka, nie z dzianiny bawelnianej, typowo na upaly - poszukam jakiegos kapalutka albo czegos takiego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry