reklama

Ciąża po 40

misiu C&A tu nie mam albo nic o tym nie wiem ;-)

Aniu dzieki, jakos nocka minela, z sikaniem co chwile, ale juz sie do tego przyzwyczailam:-) W kazdym razie spalam dobrze i jak do tej pory krzyz nie boli. 2 dni przypisywalam to zblizajacemu sie porodowi, ale jednak stwierdzam ze tak juz bedzie i koniec. A mm mi ciagle powtarza, ze z takim malym brzuchem to mnie nikt na porodowke nie wpusci wiec ja chyba ze 3miesiace jeszcze musze pochodzic w ciazy zeby mi urosl ;-))

U nas 10 st i pochmurno.

Macie pomysl na obiad?

reklama
Ollena to niby źle ,że jest u Ciebie pochmurno i niska temperatura.Za to spałaś ,a jua ponad połowę nocy się męczyłam jest za gorąco.Mała ciągle się wierciła co do siusiu to też sporo i jeszcze więcej bo ze względu na upał pić trzeba.Co do obiadu mielone i mizeria ze śmietaną .Mam pytanko takie małe okrągłe baterie do zabawek Fisher price gdzie można kupić.Bo mam zabawki ale bez baterii.Są też takie gdzie zwykłe paluszki się daje ,a do tych akurat takie małe okrągłe jak monety

Dzisiaj na obiad ryba dla Roberta, dla mnie surówka w kapusty kiszonej i ziemniaki. Ryb nie jadam w ogóle smażonych, pieczonych czy z rekawa. Jedyna dopuszczalna forma do spożycia: tuńczyk z puszki w sosie własnym i wędzona makrela oraz dorsz. Nie cierpię brrrrr
Azula te baterie kupisz np u zegarmistrza

Jestem niezwykle zadowolona. Miesiąc po porodzie wlazłam w swoje rzeczy sprzed ciąży! Co prawda w te, które były na mnie nieco za luźne ale to ogromny sukces biorąc pod uwagę, że kompletnie nie wzięłam się jeszcze za siebie. Czyli noszę obecnie rozmiar 42 HURA :-D Został mi kawałek fałdu na brzuchu, ale on coraz mniejszy i mniejszy się robi. Za miesiąc dojdzie siłownia i wtedy zwalczymy nadmiary wracając do 38/40 :))) Jednak widać, że w tej ciązy przytyłam najmniej... 11 kg na plusie a poprzednio waliłam po 20 i 25 i gubienie tego z ciała zajmowało długie miesiące przechodzące w lata. Do tego na super ostrej diecie połączonej z siłownią, koszykówką i joggingiem. Teraz jest jakby łatwiej i szybciej :-D

Ostatnia edycja:
azula no niby tak, chociaz ja bym chciala ten upal bo czlowiek nie bylby taki ospaly i zdolowany. Ale ja ogolnie rzadko kiedy amm problemy ze snem...jak juz usne to spie jak zabita z przerwami na siku. Dni sa gorsze..krzyz znowu mnie boli, brzuch kluje i ciagnie i mam dosc.. a karpatke zaplanowalam i nie wiem czy wystoje zeby ja ukrecic. Moze mm sie zlituje i zrobi.

Aniu gratuluje ubran z przed ciazy!!! ile spadlo kg po samym porodzie?
Ja wpierwszej ciazy przytylam 5kg a teraz 13-14 z czego i tak jestem zadowolona bo startowalam z niskiej wagi i myslalam, ze z 20 na plusie bedzie. Mysle, ze szybko dojde do siebie. Po pierwszej ciazy w dniu porodu spadlo te 5kg a pozniej w 3tyg nastepne 14, wiec ciaza uratowala moja d... ;-)

Ja wymyslilam pulpety w sosie z duza iloscia warzyw w pulpetach ;-) Patryk uwielbia a warzywa musze mu niestety przemycac:(

huhu mamuski,

chwale sie: olo zaczal w niedziele chodzic!!!!:tak::tak::tak:...ach jaka radocha!!!

obiecuje,ze nadrobie wasze posty,tylko zasiedzialam sie na fb....:-)

a na obiad mam ogorkowa:tak:

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuziaki

Alex hoho :-D gratulacje dla Ciebie i Olo :)) to pierwszy ważny krok w życiu małego człowieka :-D
Ollena nie wiem ile pogubiłam, nie mam wagi:))) ale tak na oko będzie jakies 8 kg od dnia porodu. Cały czas pamiętam, że ja startowałam z wagą po straconej ciąży i tego wtedy nie zdążyłam zgubić a byłam na dużym plusie. Więc w sumie jak mi jeszcze spadnie z 8-10 kg będę mega szczęśliwa. Wtedy 38 murowane :-D a 40 pójdzie do szafy na samo dno:))

W domu wszyscy śpią, obłed jakiś :-D Wandeczka właśnie zjadła i zasnęła, Robert chrapie od godziny a Tabris tylko zmienia boczki prawy-lewy i pokoje :))) siedzę sobie w ciszy i nie chce mi się prasować... też coś mam od życia - dzień bez żelazka i miotły :-D

Ania no to masz cisze w domu :-) A waga na pewno CI spadnie, bo upaly beda, spacerki i nie ma ze boli;-)
Ja zaraz tez bede miala, bo mlody do przedszkola, wiec ja do wyra bo krzyz mnie znowu boli, jak kaleka sie czuje.
Zrobilam karpatke, chodzila za mna dlugo juz a spieprzylam krem bo zrobilam za rzadki i plywa w ciescie...juz nic nie pieke w tej ciazy, obiecuje!

Hej, melduję się i ja.
Nie miałam ostatnio nastroju do pisania, bo wpadliśmy w dół finansowy a ostatnich kilka dni to było samo dno tego dołu, brrr. No ale coś się przetkało, wreszcie.
Z tej okazji wybrałam się wczoraj na basen, usiłuję pływaniem skłonić uparciucha do obrotu głową w dół, bo łeb cały czas pod moimi żebrami... Co prawda pani ginekolog mnie ostatnio uspokajała, że jeszcze chwila czasu jest, a młody ma dość miejsca żeby się odwrócić. Niemniej mam się zgłosić do niej za 2 tygodnie niecałe i jak nie będzie wisiał jak nietoperz to dostanę skierowanie żeby iść się umawiać na cesarkę. Średnio mi się ten pomysł podoba.

witajcie

U nas nocka prawie super, bo Alinka miała problemy ze spaniem przez katar, ale tato się z Nią położył i razem spali (na jednoosobowym tapczaniku), dopiero jak mnie pęcherz wygonił do wc (mamy w naszej sypialni i z mojej strony, więc mam 2 kroki dosłownie), to nadrobiłam jeszcze ze 4 kroki i męża wygoniłam do naszego łóżka, bo bałam się, że mała chrapaniem obudzi.

Troszkę się jeszcze narobiłam w pracy, ale pocieszam sie, że jeszcze tylko jutro i koniec!!!!!!! Urlop macierzyński do listopada. A w przeciwieństwie do Flo, lepiej mi będzie, bo zasiłku dostanę tygodniowo dwa razy tyle, co teraz jak pracowałam.
A to cieszy.

reklama
W Asdzie nie ma problemu z zakupami online, wrecz czasem nie ma czegos w sklepie, a online jest. Namietnie kupuje w Asdzie cycniki bo maja moj ulubiony fason - prosciutke, bez zadnych ozdobniczkow, nieco usztywnione, na drucie. I nawet niezle sie nosza, dosc trwale sa.

Objechalismy wczoraj Tesc, Asde i Sainsburego przy okazji. Kurde, maluskie sa tylko "ponczoszki", jak kapelutki to juz 0-3mies. No i albo podwojne plocienko, albo podwojny jersey - pokrecilo ich tu, tylko nie umiem wyczuc w ktora strone bo jak pizdzi i leje to maluszki sie wloczy w kapuzkach narzuconych na glowiny, byle jak, z uszami na wierzchu, a na lato jak cienka czapeczka to juz dla wiekszych, a jak niemowle to podwojna. Tyle ze bez oslony uszek, bo po co... Przyznam sie szczerze ze czapeczki dla Karola mam z Polski sciagniete - takie jak zwykla czapka z daszkiem, ale z "klapkami" na uszy i wiazaniem pod broda - 2 sztruksowe i 2 plocienne. Obmierzalam linijka czapeczki w komplecikach tez (czapki maja rozmiar na wage dziecka :-D) ale wszystko duze. Tyle ze kupilismy blender bo mi sie sp... i nie mialam juz czym malemu "kubusia" robic. Zezlilam sie z sumie bo jak chodzilam w ciazy z Karolem to tych malenkich ciuszkow bylo od groma i ciut, wlacznie z wyprzedaza rozmirowki wczesniaczej, a teraz pojedyncze sztuki. Za to mamy sezon letni i nawet cieniutkie bluzki bawelniane, ale z dlugim rekawkiem, sa na wyprzedazy bo po sezonie.:-D W ten sposob kupilam malemu 2 pary dresowych porciat po funcie. Takie bawelniaki po domu.
Mlodszy dzis zaliczyl szczepienie i marudzi, ale to norma - przywyklam.
Pytanko mam... Kiedys polio szczepione bylo doustnie, po czym przez 3 dni nie wolno bylo dziecku podawac zadnych owocow i warzyw. Teraz polio jest zintegrowane i podawane domiesniowo.. dalej obowiazuje szlaban na owoce po szczepieniu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry