reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny !

Czapka to rzecz ważna ! Musi być fajna i już. Dostałam po Amelce cała reklamówkę czapeczek ale nadają się dwie.W pozostałych Julka wygląda idiotycznie.Nie każde dziecko dobrze wygląda w kapelusiku. Np Packa Majuski wygląda w kapelusiku super. Moja dzidzi wiązania nie lubi oj nie lubi . A uszka trza ochraniać i już :)
Lubię chustki . Dlatego Julka będzie nosiła chustki. Na szyi i na główce :)

Aniu - polskości się nie wstydzę , choć Polacy coraz gorsi są .

Przez te pogodę burzową Julka nie dość ze nie spała do 22 to jeszcze ostatni posiłek był o 19:30 i nie jadła aż do 6 rano. Za to spała od 22 do 6 :) Wyspana jestem :)

azula - mogłabyś się już rozpakować. Ollena na Ciebie tez już prawe pora :)

misia - sklep fajny, zapisałam :)

P.S

Dzień dobry :)

reklama
Zoyka u mnie juz pora a nie prawie pora! ja juz wymiekam..
A co do uszek to tylko my Polacy mamy manie zakrywania uszu, ani w USA, ani tu w EU tego nie zauwazylam...oprocz Polakow oczywiscie.
Ja jako, ze uszek nie chronilam za bardzo od poczatku to nie wierze w te zapalenia uszu ;-)
No i mojego Patryka uwielbiam w kapelusikach od pierwszych dni :-)

Dziewczyny tak nie miałam wymioty i biegunka ,a rano kopa była normalna.Słabo mi i kręci mi sie w głowie i poza tym jestem głodna .Czy jeść czy nie i czy już sie coś zaczyna czy co.Już nie wiem nic .Przemyślałam i jak nic się nie ruszy to we wtorek jednak choćby na kontrolę do szpitala pojadę.I nie wiem czy nie zdecydować się na znieczulenie .Trzeba się konsulyować wcześniej jak się samo nie ruszy to tak myślę,że 2 razy już miałam naprawdę bardzo bolesne porody i nie wiem czy tym razem sobie nie ulżyć.Ogólnie coś się ze mną dzieje oby to już to bo mam dość i jeszcze parę dni ,a zwariuję .Nawet M zaczął do dzidzi przemawiać coby już wyszła bo ponoć jestem upierdliwa.:szok:

Cześć dziewczynki !!
Ja nadal bez weny do pisania...wczoraj zaliczyliśmy grila u znajomych, zauważyłam, że Paćka nie do końca lubi takie imprezy, gdzie jest dużo ludzi, każdy do niej gada, inne dzieci biegaja, krzyczą, jest rumor, hałas ...po prostu za dużo boźców, on alubi w miarę poukładane i spokojne otoczenie;-) Wogóle ostatnio tak bardzo lubi sie do mamusi przytulać, wieczorem przed zaśnięciem juz cyca odpycha po jedzeniu, ale jeszcze sie tuli do mamuni, jest taka kochana wtedy, że wybaczam od ręki wszystko czym mnie wkurzyła w ciągu dnia:-D Teraz zreszta mamy non stop tatusia w domu i sporo mnie odciąża, ale już od poniedziałku jedzie na delegację i znowu będzie jazda:baffled: Misiu, Aniu u mnie też Paćka mało co sama poleży, to jest święto we wsi, trzeba zabawiać, gadać, pokazywać zabawki, unikam jak ognia noszenia jej, bo od razu stawy dają znać że za ciężko im, ale czasem to nie ma jak do kibla pójść, no cóż....trzeba to przeżyć.

Alex gratulcje dla synusia, musisz być z niego bardzo dumna:-)
Ollena może to już dziś?? Jak sucz??
Katrina fakt Ty całkiem lajtowo znosisz ciążowe niedogodności:-)
Azula oby to już...ja jestem zwolenniczką znieczulenia ;-)

Co do wstydzenia się , że jestem z Polski to raczej mam to gdzieś, ale w tym wypadku się chyba wstydzę:
Jarzebina - koko euro spoko euro 2012 HYMN EURO 2012 POLSKA - YouTube

Ollena, to ja nie wiem o jakie czapki Ci chodzi, bo bawelniane i chroniace uszka to ja tylko te kojarze, z reszta fason podobny jak 20 lat temu. No, sa jeszcze wczesnoniemowlece, takie czepki bez daszka, cos jak czepek kapielowy zle z wiazaniem. Dobre, ale dla noworodka bo istotnie dziecko w tym wyglada niepelnosprytnie - mialam takie 2 i sie przydaly w szpitalu, kiedy czapeczka "szpitalna", dziana na drutach, prosta czapusia, zjezdzala z karolowego lebka. A co do wiazania pod broda... Dzieci tego nie znosza przewaznie, ale poki maluch lezy i krecac lepetyne miesza sobie czapka, wiazanie nieco stabilizuje nakrycie glowy. Poki mi maly nie siedzi, wszelkie kapalutki i czapeczki z daszkiem nie zdadza egzaminu jesli nie beda wiazane.
Majuska, Karol tez nie przepada za rozgardiaszem wiekszych zgromadzen. Zauwazylam, ze jak bylismy u znajomych gdzie jest dwoch starszych chlopakow, z ktorych jeden generuje mase halasu, do tego leci albo TV albo PS i to tez glosno, maly kiepsko sie przespal, byl wyraznie zmeczony, troche rozdrazniony. Czyli wizyty tak, ale krotko. Tam, gdzie nie ma takiego halasu, Karol jest spokojny, przespi sie, porozglada, pogada z ludzmi... Nabiera dystanu do obcych, jak widze, przestaje sie smiac do kazdego, juz sie przyglada i "zastanawia" nim wyszczerzy dziasla. Czasem w ogole sie nie usmiecha.

witajcie

Majuska - ja poprzednie ciąże bardzo dobrze znosiłam, dlatego zdecydowałam się na ten jeszcze jeden raz. Pewnie, że juz się szybko męczę, że jestem już taka nie w pełni sprawna, itd., ale to jest normalne w ciąży. Zdawałam sobie z tego sprawę i po prostu tak musi być.

Nocka była dziś do niczego. Alinka obudziła się ok. 2.30 z bólem ucha i do rana zdrzemnęła sie tylko 2 razy po 2,5 godz., oboje jesteśmy jak rozdeptani, a wizytę u lekarza mamy dopiero na 16-tą.

Azula chyba Cię pocieszę, ale wg wszelkich źródeł biegunka, wymioty to objaw czyszczenia się organizmu do porodu więc to chyba już blisko :-D Zresztą najwyższa pora na Ciebie:))
Zoyka z tą polskością to był przytyk dla tych, którzy czapek z uszami się wstydzą poza granicami PL :))) tak przy okazji się wyzłosliwiłam absolutnie nie w Twoim kierunku :-D Obojętnie co na głowę byleby osłonić przed słońcem i wiatrem malucha, kapelusik czy chusteczka doskonale spełniają tę rolę a dla chłopaków "uszanki-pilotki" :)))
Kłaczek te pokąpielowe czapeczki to chyba najmniejszy rozmiar, chociaż dziecię rzeczywiście wygląda w nim mało szczęśliwie. A jednak używałam przez 2 tygodnie dla żmijki żeby włoski wyschły po umyciu.
Majuśka żenada z tą piosenką, popieram....

W niedzielę podjedziemy sobie gdzieś i chyba trzeba kupić bujaczek-leżaczek dla Wandeczki, bo skoro taka towarzyska się zrobiła to trzeba zycie sobie ułatwiać. Trzymanie jej na kolanach i pokazywanie ciekawego świata jest dośc uciążliwe.
Wanda kończy dziś równo miesiąc a jutro jedziemy do prababci Zosi na jej 96 urodziny :-D

Majuska ! koko euro obciach , to prawda! Mamy tendencje do takiej żenady , niestety.

Kto lubi rumor ? Sama nie znoszę a co dopiero małe dziecko.

Pogoda się skiepsciła więc biorę się za wywalanie starych rupieci. Miałam to zaplanowane na długi weekend a on sie już kończy.

Ania - a ja nawet sobie nie zdawałam sprawy ze ta czapeczka z nausznikami jest i ze to takie polskie. Patrzyłam raczej czy Julce ładnie i czy dobra jakość :)

We środę byliśmy z mała u znajomych. Chwaliłam pod niebiosa ze grzeczna . I zaraz taki koncert urządziła ze mała głowa. Nie wiedzieliśmy o co chodzi, myśleliśmy ze nie dojadła. A to ten nadmiar wrażeń po prostu i chodziło o zwykłe przytulenie, wsadzenie do nosidełka i już był odlot :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
klaczku o takie jakby kondomy z uszami i sznurkami mi chodzi;) obcisle. Taka 4 latka tu nosi takowa i wyglada naprawde niekorzystnie...nie wazne jaka pogoda zreszta.

azula no tez przed porodem biegunke wiec moze to to. A zzo sobie zastrzegnij wczesniej, bo moga Ci nie dac jak bedziesz blagac w trakcie. Ja na pewno zzo bede miala, chyba ze jakis express mi sie przytrafi i nie zdarza ;-)
No i ja sie nie dziwie bo tez nie moge ze soba wytrzymac.

Majuska ja watpie ze u mnie dzis...czekam cierpliwie. A sucz w miare ok, jedynie caly czas jej sie saczy plyn surowiczy z krwia z 2 szwow i zmieniam bandaz czesto.

reklama
Och niestety głodna się zrobiłam i zaczęłam jeść.M przyjechał z targu kupił parę śmierrdziuchów ,studentek czy jak tam jeszcze te kwiatki nazywają i pojechaliśmy na cmentarz na grób syna i je zasadziliśmy .Pogoda odpowiednia bo na deszcz się zanosi więc powinny się fajnie przyjąć.Zespół Jarzębina i kokoszki do skansenu ,a nie na Mistrzostwa .No cóż takiej wiochy to najstarsi górale nie pamiętają.Kto na to głosował bo ponoć jakieś głosowanie było.Ja oszaleję jak teraz tak do porodu te wymioty i lekkie s ....e będzie mnie mordować ,o bólach krzyży,miednicy ,napuchchniętym kroczu już nie wspomnę.Czemu 20 lat temu aż tak źle mi nie było?.Dzięki ,że mnie pocieszcie ale jak widać bez planowanego CC nie wiele da się zrobić bv to było już

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry