reklama

Ciąża po 40

Pospałam teraz jeszcze godzinę i już noszę telefon przy tyłku gdyby Azula dała znać co i jak. Także na bieżaco będę pisac w razie otrzymania od niej jakichkolwiek wiadomości.
Azula trzymam kciuki za szybko poród. Odejście czopa może już zwiastować ten dzień, tym bardziej że Twój termin to już minął więc może w końcu wyjdziesz z dwupaka :-D
Majuśka no właśnie doczytałam z tego wykresu, że piąty tydzień to skok i nieludzkie wycie składam na karb tego zjawiska. Tylko czemu objawia się po godzinie 19.00? Rano po karmieniu Wandzia zasnęła bez mruknięcia nawet. Chyba że ją nocne wyczyny wykończyły i teraz odsypia i odpoczywa. Niech to się skończy, bo do końca tygodnia ogłupieję a jak Robert nie spał od 2 dzisiaj to na pewno będzie spał po powrocie z pracy do rana z przerwą na wypuszczenia psa na spacer i zostanę sama z wyjcem na rekach :no: Za bardzo nosić jej nie chcę, bo mi się nauczy i będę miała terrorystkę w domu zamiast słodkiej księżniczki.
Słońce wyszło takie jak wczoraj. Jest chłodny wiatr ale zaczyna coś tam lekko grzać po twarzy i robi się całkiem miło.
Basiu jak Ci się pracuje? Zazdroszczę Ci takiego dziadka:)) i najważniejsze że oboje są zadowoleni ze swojego towarzystwa.

reklama
Majuska, no nie zamordujesz ślubnego bo go zdaje sie ma nie być ;) A pogoda ma być coraz lepsza, u nas chłodno, ale słoneczko raduje oczy :)
No i Azula, mocno trzymam kciuki i czekam na dobre wieści :):):)
Aniu w pracy ok, daję radę. A u nas jak się maruda włącza, to i noszenie nie pomaga - po prostu trzeba dużo uwagi poświęcać. Tego typu mam terrorystę ;) Dziadek ok, tylko boję się czy trochę po swojemu nie będzie próbował - a to coś niedozwolonego da zjeść a to coś innego.No ale to już ryzyko ;) No i czy wytrzyma - ale jak nie da rady to mam plan awaryjny - niania na 2-3 godzinki w celu odciążenia dziadka.

Ostatnia edycja:
Cześć.

Ze mnie dzisiaj zombi. Po tym jak Julka cały dzień nie spała to w ramach rozrywki zrobiła mi pobudkę o 3 . No nie dziwię się dziecku w sumie bo ostatnio jadła o 20 .O 8 J przyniósł mi ja do łózka i powiedział " to ja juz spadam do Firmy". Zapomniał ze potrzebuję auto. Ale nic to. Pójdziemy na nóżkach do Tatusia i zostawię Julkę mu w Firmie a sama pozałatwiam swoje sprawy to sie nauczy pamiętać.

Azula - trzymamy kciuki.

Ania - moja zachowywała sie podobnie :)

Basiu czasami lepiej jest przymknąc oko na plasterek parówki czy łyk wody z cukrem mając swiadomość, że dziecko jest pod opieką osoby, która kocha i zadba najlepiej na świecie. Zawsze tak bardzo bałam się obcych opiekunek do dzieci, że osobiście nie czyniłabym wyrzutów dziadkowi za drobne wybryki :)))
Zoyka to szkolenie i wychowywanie męża trwa nadal :))) I bardzo dobrze, niech chłopy znają swoje miejsce na świecie i przyjmą do wiadomości, że pępki świata to teraz przeżytek :-D

hełoł
mówie WAM to wpływ księżyca... pełnia im DNA zmieniła !!!!
Basiu śliwki moczę a potem rozgotowywuję i miksuję. Razem z jabłkiem, gruszką, bananem. Mango (w biedronce są całkiem fajne) też miksują z bananem albo jabłkiem. Ale mango jest nieco cierpkie więc ten banan jest do tego idealny, zresztą z gerbera chyba są takie słoiczki: deser egzotyczny sie to nazywa.
Aniu może Twój M. też ma skok rozwojowy ??
Azula TRZYMAJ SIĘ :-)
Młody obudził się ok. ... 6 wciagnął mleka :szok: na 190 wody :szok: a potem zasnął ... spał do prawie 10 a ja z nim. Teraz marudzi - chyba kupiszon idzie ... bawiąc się ogonkiem lewka i gadając do onego :-D
Zastanawiam się czy potuptać na spacer, rano o 6 świeciło słonko a teraz ... słońca nie ma jest za to wiart ale przeszłabym się do rossmana i dokupiła sobie jakieś rzeczy potrzebne na wyjazd - fakt tak tez jest sklep. Muszę dopytać m.czy aura na spacer jest odpowiednia :-)

Ostatnia edycja:
A ten skok rozwojowy to kiedy i faceta mija? Kiedy dojrzewaja i przestaja myslec o *******ach? Bo nie usmiecha mi sie 3 dzieci miec...
Chociaz obawiam sie, ze takiemu delikwentowi to z czasem przestaje zalezec, dzieci dorastaja, zona to zadna atrakcja i wiecej rozrywki trzeba poszukac..

klaczek - nie jestem pewna czy szkolenie przeniesie zamierzony efekt. Mój M to uparty gad nie do złamania chyba. Umawialiśmy sie przed ślubem ze nikt nikogo nie będzie chciał zmieniać. On taki już był ?

Oczekuję tylko żeby dotrzymywał słowa i tyle.

Jednak to chyba odwieczny problem komunikacji pomiędzy marsjanami a wenusjankami jest.Odwieczna walka płci. My emocje oni fakty. ehh...

reklama
Misia masz rację to musi być wpływ pełni księzyca na niedorozwój umysłowy. Do tego pogłębia się wrodzony niedorozwój emocjonalny i mamy w domach IV wojną swiatową:shocked2: Dobrze, że księzyc już maleje to naszym chłopom zmaleje też poczucie nieodpowiedzialności :))) co prawda nie dorosną nigdy, ale powinno im się poprawić :)))
Zaraz będzie jedzonko żmijownika a po nim postaram się znowu zdrzemnąć. Prasowanie leży i krzyczy do mnie: chodź tutaj! a ja udaję że ogłuchłam, oczadziałam i jestem ślepa:)))
Od Azuli wieści brak póki co....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry