reklama

Ciąża po 40

Witam o nieludzkiej porze :-)
od godziny już biegam bo żmija zjadła i kweka w łózeczku. Czekam aż zasnie ale czy mi samej uda się usnąć teraz nie wiem.
Zoyka i Kłaczek moje chłopaki miały zęby od czwartego miesiąca. Wyskakiwały im parami gora-dól. Maciej dostał najpierw górnych dwójek i robił za wampirzątko a Filip już klasycznie dolne jedynki. Także jak są predyspozycje genetyczne to od czwartego miesiąca można już wyglądać zęboli :-D
Zakupiłam dziś maty i karuzelkę na baterie, jadę to odebrać bo nie chciałam płacić kosztów wysyłki i szukałam czegość we Wrocławiu. No i jedziemy na wieś!!!:-D Jak nie będzie padało w niedzielę to wracamy pod koniec weekendu a jak deszcz nam dokuczy to jutro wieczorem. Narobię się tam jak dziki, ale ten klimat mi wszystko rekompensuje a Wanda spi tam na świeżym powietrzu cały dzień. Wczoraj dała mi tak popalić, że wieczorem już nie miałam nóg i krzyż mi pękał. Dziecko spało 4 godziny przez cały dzień a ja wyłam dosłownie. Dziś pośpi w samochodzie i jutro wystawiam ją na podwórko - niech leżakuje i nie marudzi :-D

reklama
WITAJCIE KOCHANE

U nas nic sienie zmieniło niunka jest przekochana kocham ja nad zycie , jest grzeczniutka , bawi sie sama w łozeczku wstaje w nim chodzi , teraz jest przeziebiona i ma okropne katarzysko , nie wchodze na kompa bo piekna pogoda i siedzimy całymi dniami na dworze pod domem , tam jemy spimy w wozku i wietrzymy sie jak przyjdziemy to padamy na pycholek
Zdjęcie0328.jpgO własnie cos takiego
mala rozwija sie super , mamusia przy niej traci kilogramy , nie mam juz co na dupe włozyc tak schudłam ale to raczej na dobre

Dziewczyny nie wiem co u was słychowac postaram sie doczytac jedynie co doczytałam ze Florentyna urodziła Wielkie gratulacje kochana niech synus sie chowa zdrowo , jest cudowny

mamuski troche doczytałam Azulan, Ollena Wielkie gratulacje dla was i duzo zdróweczka dla dzieciaczkow

Ostatnia edycja:
Flo GRATULUJE :):):) Piekny synus, i jaki grzeczny :):):)
Klaczku, my mamy na dole lewy zabek (a bobas nazywasie chwilowo Bialy Kiel ;)) - do pary jestesmy. To moze jednak Karolinka na narzeczona sie zalapie w zwiazku z tym:-D
Zoyka - ja od dawna Ci tych wloskow zazdraszczam :):) Julka piekna a wloski dodaja urody dodatkowo :) A ja tez sama skrocilam grzywke a teraz mam w planach fryzjera ;)
Aniu, Wandzie cudo, wiesz, mojemu P malanajbardziej ze smokiem sie podoba :) A jak jest u Ciebie?
Ollena, wiesz, trzeba bylo poplakac i to na jego oczach (tylko to trudno jak dziecko nie widzi a raczej nie powinno) Ja, jakmi jest przykrop, to czasem sie nie ukrywam z lzami i to skutkuje, bo dziad wie, ze cos jest nie tak. I jak zapyta to mu mowie o co chodzi i juz.
Azula, jakie Wy piekne jestescie - mama i corka.
Majuska, u mnie bylon podobnie tydzien czy dwa temu, a roznica wieku pomiedzy naszymi dzieciakami niewielka to moze jaki skok to jest? Jezeli tak to nie martw sie, u nas juz przechodzi a dzisiaj cala noc przespala po raz pierwszy od jakiegos czasu.
Marzenko, masz kochaną córeczkę :) Uśmiałam się :)

Kurcze, teraz mam strasznie malo czasu, wiec nie wpadam do Was za czesto, dzisiaj troche nadrobilam ale w pracy popisac to nie ma czasu. Obaczymy co bedzie dalej. A wczoraj na kawusie sie wyrwalam z kumpela, mialam wyrzuty sumienia wobec wszystkich - mojego ojca - bo zostal z mala, P - bo jest w pracy a ja mu nie podam cieplej kolacji no i wobez malej, bo nie dosc, ze mama w pracy to jeszcze po poludniu poszla. Ech...

Buziaki wielkie, bo nie wiem, kiedy wpadne do Was, spróbuję jeszcze dzisiaj :)

Hejka!
A dzisiaj u nas dla odmiany noc rewelacja, pierwsza pobudka o 5 - szybki cyc na śpiocha i potem spanie jeszcze do 7. Git!!! Trochę mi sie poprawił nastrój, może to przez wyspanie wreszcie :-)

Kłaczku Karol niesamowity z tym zębem, mojej już idą te zęby od dawna i nie mogą wyjść, a mamy 6 i pół miesiąca:no:
Basiu dobrze, że się odezwałaś, wiem, że jak do pracy sie wróci to juz czasu praktycznie na nic nie ma i tego sie boję:shocked2:, nie miej kochana wyrzutów sumienia za tą kawkę, potrzeba takich odskoczni, Karolcia Ci tego na pewno nie będzie wypominać, nawet pewnie nie zauważyła, że Cie nie było:-D...niestety my takie głupie jesteśmy, ja tez tak mam, że pojawiają sie te idiotyczne wyrzuty sumienia, nasi faceci ich na bank nie mają, a nasze dzieci podejrzewam świata za nimi nie widzą i nie będa widzieć ;-):-D
Marzenko widzę, że u Ciebie dobre wieści i miło spędzacie czas, Klaudusia bosko śpi, uwielbiam te numery z zasypianiem na "stojąco":-)

Zoyka Twoja Julcia to śliczotka, nie zarobisz kochana na spineczki i wstążeczki jak tak dalej pójdzie z tymi włosami:-D:-D Boskie ma i my tez zazdraszczamy:tak:

Aniu Żmijko-Biedronka rośnie jak na drożdżach, my też lubimy smoka, nie jest on niezbędny dzięki Bogu, ale często nam pomaga zatkac dziubek np. w kolejce do kasy w sklepie, a wogóle to Paćka juz go sobie sama wyciąga i wkłada do dzioba, albo np. demonstracyjnie wyrzuca poza wózek i patrzy co ja zrobię:sorry:

Katrina jak tam? oczywiście ani stęknięcia, ale czy maleństwo nie próbuje już sie wydostawać ??

Czekam z utęsknieniem na relacje Flo z porodu, wczoraj chwile rozmawiałayśmy na priv i umarłam ze śmiechu jak opowiadała co się działo, obiecała, że opisze to w BB-owym wątku "Poród na wesoło " , będziemy boki zrywać, mówie Wam...Flo nie każ nam długo czekać. Ucałuj Maksia w nosek , czy nadal taki grzeczny??:-)

Kuźwa miałam iść się wyprysznicować, ale moja panna właśnie wstała, raptem spała 10 minut..tyle ile tego posta piszę:wściekła/y:

Anka, moj najstarszy mial pierwsze zeby tuz przed roczkiem, drugi w 8 miesiacu i mniej wiecej tak samo reszta dzieciakow, wiec ten zabek Karola mocno mnie zaskoczyl. Tez mialam udana noc bo Karol obudzil sie po 3 z kupa, a co za tym idzie glodny. Na szczescie szybko zasnal.
Marzenka, to jest dokladnie to - jak maluchy zasypiaja 'w biegu'. Strus mi kiedys zasnal raczkujac na podlodze - zastalam zabe z jedna raczka wyciagnieta do porzodu i wyprostowana jedna nozka. Cud mniut i orzeszki...:-D
Barbara, tez dwojeczka? Smiesznie to wyglada, ja mowie ze maly ma otwieracz do butelek.
Azula, nie dawaj zdjec nagiego dziecka do netu... Od kiedy na NK wpadlam na pedofilski profil, mam straszna schize na tym punkcie. Te gnoje potrafily sie slinic do fotki dziecka na nocniczku - mala moze z poltora roczku a tam komenty typu "jakie fajne amsz cycuszki" i fantazje o tym co ten nocniczek skrywa. Skasuj to, prosze. Cholera wie jak oni te zdjecia sciagaja i skad, ale jesli by wpadli na taka fotke to by mieli uzywanie.
Co do "pukania" to my owszem. Wrocil Rajmund z pracy, powiedzialam ze mamy sezon i nie ma upros, mezczyzne swego uzyc musze bo bez tego nie ma mowy o prokreacji. Karol ma silnie rozwiniety instynkt tepienia konkuencji, wiec trzeba bylo sie sprezac bo nie spal, tak ze numerek "na jedna karuzelke" ale zawsze to cos.:sorry2:
A tak poza tym to napalilam sie znow na chate i to jak szczerbaty na suchary. Jeszcze nie widzialam wnetrza, ale wczoraj polazlam oblookac z zewnatrz i jestem za. Spacerek ponad 13km, nogi mi do d.. weszly, ale to co widzialam w necie necilo... Przestronny ten dom jak na tutejsze warunki, spory ogrod od poludnia, kuchnia z opcja kacika jadalnego, kibelek na dole i lazienka z kibelkiem na gorze. Z reszta...
3 bedroom semi detached house for sale in Chesswick Avenue, Keadby, Scunthorpe, Lincolnshire DN17 - 17098817 - Zoopla
Jeden minus, ze to znow Keadby, czyli nawet na zakupy musialabym sie z Rajmundem wybierac bo do najblizszego marketu jest ze 3 mile. Ale dom wydaje sie bardzo fajny, jest zamieszkaly teraz, wiec kwestia wejsc i powoli sie meblowac (podstawowe meble kuchenne zawsze zostaja, AGD niekoniecznie, ale mamy wlasne bo tu nie bylo), urzadzac sie juz mieszkajac. A poza tym ze do sklepu daleko, Keadby to fajna dziura nad samym Trentem - Adam pracuje w Gunnes wiec mialby do pracy cos kolo 1-1,5km, a Rajmund do pracy by dojechal. Lipny bo lipny, ale nawet garaz jest, czyli moglby sobie Rajmund dlubanie urzadzac... No, tylko to wyrwac.Cena jest na gornym pulapie naszych mozliwosci, ale jak za taka chalupke to jest cena niska.

Witam,
Azula fajnie wygladasz po porodzie:-) No i tak jak klaczek krzycze abys usunela ta fotke! NIE WOLNO nagich dzieciakow wstawiac!

Barbara ja teraz tak czesto placze, ze on mi mowi zebym poszla do lekarza bo cos ze mna nie tak i on sie o dzieci boi hahaha...rece opadaja, zero myslenia.

Marzenko dziekuje:*

Zoyka, Anka sliczne niunie, Zoyka Julka ma kapitalny fryz!

Dziewczyny czemu moje dziecko wozka/gondoli nie lubi? wkladam, wychodze i 20min wyje, na rekach musze uspokoic i to nie raz czasami...
Za to w foteliku wczoraj przespala 3h w samochodzie i w urzedzie. O ciasnote chodzi?
Chuste dzis chyba wyprobuje, moze lepiej bedzie..

witam sie gorąco (dosłownie)

Majuska - u nas w porządku, tzn. od kilku wieczorów mam takie bóle przepowiadające, ale trwają krótko, a małe tak się kręci, że momentami mam wrażenie, że zaraz mi główką przebije się całkiem w dól i wyjdzie, ale... jak widać nic z tego nie wynika, a juz bym chciała, bo zrobiło się gorąco także u nas i trochę jest to męczące w 40 tyg. ciąży.
Ale tak poza tym, to OK.

Tak jak radzicie zrobiłam..Wystraszyłyście mnie strasznie i zaraz strój kąpielowy małej kupiłam chcę z nią chodzić na basen.Zresztą co się z tym światem dzieje:szok: przecież jeszcze jak chłopcy byli mali to z gołymi pupami po kąpielisku biegali.No i wymyślcie jak ja jutro mam złożyć życzenia mamie ale tak by nie myślała,że znów jest jak było bo ja na razie nie mam ochoty na kontakty.Przepisuję górnego posta bez zdjęcia Cyt ;Ja dziś super zadowolona spałam z przerwą na karmienie 7 godzin.W dzień się przemęczę i wracam do normalnego(o ile tak to nazwać można ) rytmu i snu.No i z powodu tego nadmiaru estrogenów wyostrzyły mi się zmysły i zobaczyłam to czego widzieć nie chciałam zrobiłam porządki w swoim życiu oczywiście będę musiała przeprosić za zbyt ostre słowa ale to potem jak już będę wiedziała jak na nowo mam z mamą sobie wszystko poukładać.Kocham ją mimo wszystko ale już nie chcę by wpędzała mnie w poczucie winy.Niebawem dzień matki poradźcie jak mam do niej zadzwonić co powiedzieć bo na bliskie kontakty teraz nie mam ochoty.No i jeszcze te estrogeny dają mi wielką chcicę wczoraj już nie wytrzymałam i kazałam M żeby mnie dobrze wypieścił(oczywiście ZERO pukania
realmad2.gif
unhappy.gif
) ale orgazm przyszedł i to mega orgazm więc słodko zasnełam.Ze względu na pogodę jestem mniej aktywna na bb bo wolę z małą iść do ogrodu ale z czasem jakoś wsio poukładam.
shocked.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Azula może po prostu jakaś bomboniera postawiona na stole bez słów, z dołączoną kartką z życzeniami...sama nie wiem, może kwiat w doniczce z przyczepioną karteczką z jakąś krótką dedykacją..no bo co SMSa nie wyślesz, nie:no:

Kłaczku wiesz co tak na serio to ta architektura angielska jest tak paskudna, że nie mogę patrzeć...pod tym względem to są daleko za murzynami, w Polsce jest o wiele lepiej w tym temacie:-D Tak czy inaczej życze wymarzonego domku, obyście znaleźli coś na prawdę super, wybadaj dokładnie tą ofertę, skoro w miarę tanie to czy czasem nie do generalnego remontu i połowa rzezcyw domu " nie hula" :confused:...a może sąsiadem jest chińczyk;-)

Katrina dopiero się zorientowałam, że Ty juz 40 tydzień ciągniesz:szok:, musisz miec dość, trzymam kciuki coby się wreszcie akcja rozkręciła ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry