reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

cześć Basiu ale śpiochy z tych 40-stek, chłodniej będziesz miała po wakacjach a wtedy będziesz tego bardziej potrzebowała:) zresztą ja też jak mam termin na grudzień to tak się ochłodzę że ho, ho mam nadzieję że u Marzenki ok.... mogłaby się odezwać:) ja znikam smacznych śniadanek wam życzę pa pa

reklama
To ja tu zostanę i będę na Marzenę czekać. Też mam nadzieję, że u niej ok.
A w zimie lepiej pewnie chodzi się w ciąży niż w zimie, ale te ciuchy...
To na razie Gosiu :)

Heloł dziewczęta :)Iwonko, wiesz, nam też bardzo Różyczka się podoba, tylko mam małe wątpliwości, nie chciałabym, żeby potem dzieci jakoś przezywały naszą dziewczynkę (bo Róża to też kwiat - a dzieci bywają okropne dla rówieśników) Powiedz mi, czy Ty nie miałaś takich wątpliwości? Bo w sumie to Różyczka jest na szczycie naszej top-listy tylko się wahamy i zastanawiamy nad Zuzią a ostatnio nad Klaudią.

A u mnie dostałam hormony i skierowanie na usg tarczycy, ale pani endokrynolog nie straszyła mnie bardzo - to lekka niedoczynność, tyle, że jestem w ciąży więc trzeba leczyć.
To tyle.

Buziaczki dla wszystkich :*:*:*

Witajcie kochane! Wczoraj miałam 20 tydz. i drugie nieinwazyjne badanie prenatalne: cudo miód zdrowa dziewuszka, będzie Róża Józefina (od św. Józefa wymodlona)rośnie pięknie i wyniki super. Ja nadal łykam na niedoczynność tarczycy już 100 Eutyroxu i walę zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch, bo niby wyniki mówią że nie trzeba a zapalenie podudzia było więc lepiej na zimne itd. Co do imienia to po Żanuariach Jessicach i innych imionach moje dzieci mają na imię tak zwyczajnie Ala, Dorotka, Róża - stare dobre imiona i takie polskie :) Róża, Różyczka, Rózia - dla całej naszej rodzinki po głosowaniu najlepsze i takie pachnące ;) Dzieci nie wyśmiewają imion z tego co zauważyłam, więc spoko. Cieszę się, że Tobie też się Róża podoba :) Mnie się podoba jeszcze Zuzia (ale ostatnio za dużo ich w moim towarzystwie sie urodziło) Helenka i Zosia.
Ojjj kochane jestem szczęśliwa, bo dzidzia zdrowa, kopie jak piłkarz szczególnie wieczorem, a ja jutro jadę z rodzinką do Chorwacji. Tak więc kochane zajżę za kilkanaście dni. Całusy i nie dajcie sie...głaskanka dla brzusiaczków.

No cześć Iwonko :)
Świetnie, że u dzidzi wszystko ok. Ja po połówkowym usg też odetchnęłam z ulgą bo wyszło rewelacyjnie. Specjalista, który je robił stwierdził z uśmiechem, że jestem bardzo nudną pacjentką - bo takie wszystko książkowe - i oby najwięcej takich mu się zdarzało :)
U nas Zuzia też jest brana pod uwagę ;) Na drugie na pewno Wiktoria - po mojej babci. Gdyby był chłopczyk, na drugie miałby Antoś - po dziadku mojego P. Trzeba coś z tym imieniem postanowić, bo jakoś trzeba mówić do tej naszej dziewczynki a ja mówię dzidzia albo "chybaZuzia" ;) Ala i Dorotka to też bardzo ładne imiona. To tak trudno się zdecydować - ale raczej jakieś proste wybierzemy. Mojemu P jeszcze Klaudie się podoba a właściwie takie zdrobnienie tego imienia - Klaudynka :)

Życzę Ci miłego wypoczynku w Chorwacji - o tej porze może nie będzie tam 40-stopniowych upałów, ale ciepło i słonecznie. Odzywaj się zaraz po powrocie :)

Cześć Iwonka, super znowu informacje, cieszę się z tobą.... i udanego wypoczynku w Chorwacji...a gdzie dokładnie jedziesz??
ja się wybieram z córami na półwysep helski - tam mamy przyczepkę małą a dziewczyny na desce pływają mój M tylko w pracy będzie siedział:) i na weekendy dojeżdżał ale i to dobre rybek się tam najemy to dla zdrowia:):)
Basiu z tą chybazuzia to fajne u mnie bądzie Helenka albo Antoś (chyba) ale boję się myśleć jak na razie...
stawiam że Marzenka już w szpitalu ale jeśli tak to dla niej lepiej i dla dzidzi..trzymamy kciuki&&&
to buziaki:)

Cześć Gosiu :)
No mam nadzieję, że Marzenka czuje się dobrze, i jej dzidzia też. Mocno trzymam kciuki.
My w tym roku nie wybieramy się za żadne wakacje, bo u mojego P krucho z urlopem, a wolałabym, żeby ze mną był jak już urodzę. Tak, że weekendowy wypoczynek tylko i tyle.
A z imieniem - to Ty już masz konkretne - tyle, że i dla chłopca i dla dziewczynki. My jeszcze nie - trwają burze mózgów :)
Buziaczki

Witajcie mamuski , ja sie nie meldowałam rano bo nie chciało mi sie wyłonic z łozka , wstałam wykapałam sie i o 7, 30 poszłam do lekarza od 8 przyjmowała , jak wróciłam do domku to przyszła mama i nie dawno pojechała to nie było jak luknac na komputer

Ja dziewczynki czuje sie dobrze nie mysle jeszcze o szpitalu spokojnie dam znac jak tylko bede sie tam wybierac

Gosiu Basiu , juz sie nie zamartwiajcie jestem w komplecie , dostałam znowu na wynik moczu i cisnienie po lekach jest 140|90 troche nie tak ale nie ma tragedi oby tak dalej , no i opuchlizna z nóg zeszła nie sa jak balony widac kostke , dieta i wypoczywanie chyba skutkuje

Iwonko wspaniale ze dzidzia zdrowiutka oby tak dalej , dbaj o siebie kochana

W związku z nawałem zajęć jesteś rozgrzeszona - bo nie można wymagać, żebyś zwlekała się z łóżka bladym świtem. Leż ile wlezie Marzenko.
Super, że jesteś Kochana :) I że jesteście w komplecie. I że ze zdrowiem ok. I w ogóle :)
Muszę coś upichcić, bo mężuś będzie głodny jak wróci :)
Więc na razie zmykam

reklama
cześć babeczki,
oj smutno bez Marzenki ale wiecie że my tak po kolei będziemy odpadać:)
może już małą sobie tuli w ramionach....
objadłam się jak bączyca znowu obiadem bo mi mój fryzjer powiedział że na buzi za szczupła jestem oj to jak do chałupy wpadłam to od 2 godzin jem.... ziemniaczki pieczone, indyka kawałeczek i sałatkę z pomidorów...malinowych takie dobre że mniam i arbuza na koniec:)
Basiu mi się też Baśka bardzo podoba,koleżanka ma córkę Basię i taki z niej łobuz fajny...Barbara bardzo ładnie i takie polskie
Juliannna albo Laura ....ogólnie to fajnie mieć takie problemy, nie:)
to smacznego obiadku laseczki i tobie Marzenka też! cokolwiek teraz porabiasz:)
a ja idę się położyć na chwilkę....
Marzenka no to ty cipa jesteś:) a my się tu zamartwiamy...ale dobrze że jesteś! oj dobrze!

Ostatnia edycja:
Do góry