• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Agnieszkala
czyli już potwierdzone ,że nic:( szkoda,myślalam że jednak się uda .
plenitude
nadal trzymam kciuki,ale byłoby fajniee,gdyby się okazało wszystko tak jak ma być.Już niedługo,będzie dobrze.
Małgonia caly czas miałam nadzieję,że to fałszywy alarm jest :no:bardzo mi przykro ,swiatełka dla Twoich aniołków.
Kasia czyli zaczynają sięrewolucje żołądkowe i smakowe.Czyli wszystko w normie :)
Gdzie kłaczek i zjola?

Dziewczyny,ja znowu mam etap że dużo wątpliwości,znowu dałam zakraść się nadziei w moje serce,że cos jest,fruwam,dobry humor mam,jakby coś było naprawdę.Sugerując się plamieniami ,jakich nie miałam jeszcze przed @ nigdy,sugeruję się że to może implantacja.Najpierw były blado rożowe czerwone,dziś boli mnie mocniej brzuch jak na @ i jakby brązowe i dziś jakoś emocje opadają,bo wyczytałam że takie plamienia brązowe to mogą świadczyć o niewydolności ciałka żółtego.Czy to możliwe?znowu inne info,że to implantacja,ale żeby 5 dni przed @czy 4 dni?
Czy ktoraś z Was miała takie plamienia?na necie wyczytuję,że takie plamienia to trwają od 1-2 dni,a ja mam od 13 po parę kropel i sucho,dnia następnego to samo i potem sucho,dziś rano już bardziej więcej sluzu ale brązowego,więc mi to już podpada,bo raz że to już 3 dzień to jeszcze dziś mocniej mnie brzuch boli.Pewnie nic z tego

Ostatnia edycja:
reklama
anty mnie bola tylko jajka:-);-).onemoretime nie daj sie zbyc,ze po 3 poronieniu naleza sie badania...gowno prawda...po 2 juz sie naleza tylko takich mamy lekarzy,ze nie chca wypisywac skierowan.ja bardzo dlugo walczylam o skierowania na badania i jak chodzilam po ginach to juz odrazu z zamiarem walki o swoje,bo inaczej nie masz szans,mysla,ze jestesmy glupimi,przewrazliwionymi babami,ktore nie znaja sie na niczym.kasiu ciesz sie,ze twoj maluszek "skaka i fika":-).a ty jak sie czujesz?nisiao...ja przed kazda @ mam plamienia,a nie mam niewydolnosci cialka zoltego...:sorry:...a w necie to wiesz...jest wszystko i nic i tylko w depreche nas wpedza...moja rada nie czytaj dr.google;-).plenitude...czeeekammm...:tak:;-).

karola ja też czekam, aż jestem w totalnym szoku co na tym suwaku się dzieje, byłam zajęta pracą i nie zwróciłam uwagi, że czas przecież płynie.. jestem mega przerażona, ale znacie wszystkie ten strach, od tego nie można uciec..

nisiao nie nakręcaj się bo to może być implantacja, niewydolność ciałka żółtego albo jakieś wahnięcie hormonalne.. musisz poczekać na termin @, nie ma innej drogi, nakręcisz się a potem znowu wpadniesz w dołek.. test możesz bardzo czuły zrobić nawet 2 dni przed terminem @, może już coś być.

czarna a więc za Twoją środę &&&& :-)

atemida CRP (białko c-reaktywne) wskazuje na toczące się w organizmie różnorakie stany zapalne, białko s bierze udział razem z białkiem C w procesach krzepnięcia krwi, ich współpraca powoduje to, że płynąca krew jest płynna, białko s również pomaga w usuwaniu z organizmu martwych komórek bez tworzenia procesu zapalnego, jednak głównie ma tu znaczenie czy nie ma jego niedoboru bo on oznacza spore ryzyko wystąpienia chorób zatorowych w żyłach głębokich (zakrzepica) i zatory w tętnicy płucnej. czynnik V Leidena to zmutowany ludzki czynnik V układu krzepnięcia powodujący genetycznie choroby zakrzepowo-zatorowe, dziedziczny. met PCR to badanie genetyczne pozwalające na wykrycie chorób genetycznych, chorób układu krążenia, występowania różnej maści bakterii.
Przeciwciała na zespól antyfosfolipidowy w klasach IgG i IgM to również choroba układu krążenia powodująca w grubym skrócie 'gęstnienie' krwi - dużą ilość mikroskrzepów krążących w organizmie powodujących zatory w różnych częściach ciała lub w przypadku ciąży zawały łożyska, beta2-glikoproteina to również składnik tej choroby autoimmunologicznej która jest jednym z powodów poronień nawykowych.

Ostatnia edycja:
Pewnie to fałszywy alarm,brzuch coraz bardziej się rozkręcai już bardziej pod @ i widać typowo plamienie na @ jakby zaraz miało już wyjść.No nic,trze będzie iść do gin i zrobić badania hormonalne

izka87: a kiedy wstawisz suwaczek?
czarna76: co u Ciebie? Jak maleństwo? Miałaś już jakieś prenatalne czy cóś?
nisiao: kciukasy wielkie trzymam, żeby się udało. &&&&&&&&&&&&&&&&&& Byłby taki prezencik na święta...
plenitude: kciuki za wizytę we wtorek gwarantowane!!!! Już zaciskam! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
kasia: fajnie, że maleństwo ruchliwe i fikające. Fajnie się patrzy, nie?

Pleni jak tak napisałaś o tym gęstnieniu krwi to aż sie wystrachałam, u mnie przy pobieraniu ledwo kapie i robi się często skrzep w igle.. jak zapytałam lekarza co to może być to powiedział, że mogę mieć poprostu taki urok żył.

Anilek suwaczek wstawię jak minie mi ten magiczny 12 tc, mam złe wspomnienia z nim, więc jak tylko stuknie to wstawiam suwaczek :)

reklama
Malgonia bardzo mi przykro...
Ostatnio myslalam o Kessi bo mialysmy identyczny termin porodu,nie moge znalezc jej postu ale piszecie,ze urodzila.Gratulacje!!!Odezwij sie co u Ciebie:)
Bett a jak Ty sobie radzisz?
U nas chyba lepiej choc ta wstretna zoltaczka nadal sie utrzymuje,chodzimy na kontrole do szpitala co tydzien i niby poziom jest niski ale nadal jest.
Juz "ogarnelam" karmienie i jest okej,ostatnio Oleczka przybrala ponad 300 gram w tydzien wiec wyglada na to,ze jest dobrze.
Ma lepsze i gorsze dni.wczoraj mielismy gosci to caly dzien przespala a dzis dla odmiany poszla spac dopiero o 14stej a ja nadal w pizamie.
Jest dobrym,spokojnym dzieckiem,patrzy na mnie tymi duzymi oczkami i widze,ze potrzebuje mnie w 100% i ze mi ufa:)
Moze uda mi sie fotke dodac:)
DSCN4300.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry