• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Izka, Neta , Bebeautiful - dzięki. Bebeautifl - oczwiście trzymam &.
Juchu - gratulacje, szybko Wam się udało :).
Irtasia ja z betą miałam przejścia : we wtorek 8600, w piątek 8200 (spadek, rozpacz i w ogóle), w poniedziałek zrobiłam kontrolę żeby potwierdzić spadek i było 14700! u mnie w końcu skończyło się źle, ale tydzień po spadku bety zabiło serduszko. Więc niech siostra spokojnie powtórzy, różne cuda się zdarzają.
Nadrobiłam zaległości w czytaniu. W sobotę miałam gości, więc od piątku w kuchni przy garach, nie miałam czasu tu zajrzeć. A widze, że się dzieje. Rzeczywiście teraz prawie same dobre wieści. Żeby tak już zostało.
A ja czekam z niecierpliwością na genetyczne, minęły niecałe 2 tygodnie, więc jeszcze tydzien.
Wyszedł mi jeszcze problem z tarczycą. Muszę powtórzyć badania, niegdy nie miałam problemu a tu dzięki Wam dowiedziałm się, że wcale tak dobrze nie jest. TSH 3,5. ALe gin powiedział, że to nie była przyczyna poronienia, nie przy takim poziomie, raczej miałabym trudności z zajściem w ciążę. Z dobrych wieści - dostałam pierwszą @ po poronieniu i drugi raz w życiu tak się z niej ucieszyłam. Drugi i trzeci cykl odczekam, od czwartego próbujemy dalej.
Trzymam kciuki za wizytujące, za starające się, za wszystkie.

reklama
plenitude być może nosisz pod serduszkiem dziewczynkę :) ja ciągle słyszałam, że jak w ciąży kobiecie się cera psuje to zwiastuje dziewczynkę, bo młoda dama zabiera mamie urodę. Mi każdy mówił w ciąży, że jakos tak się zmieniłam, że ładnie wyglądam - i proszę dwóch chłopców było lokatorami mojego brzucha.
anilek77 Ja pierwsze baardzo delikatne ruchy czułam około 17 tygodnia. A takie konkretne, na przełomie 20/21 tygodnia. Tak więc spokojnie kochana
pandora83 a jak samopoczucie u Ciebie?
juchu:) ciche gratki!!!! :) trzymam kciukasy, żeby było wszystko dobrze, a infekcja szybko przeszła! &&&
agnieszkaala moja data wypada blisko Twojej... 23 lutego (termin "teoretyczny" ponieważ przy bliźniakach gin wstępnie planował cc na skończony 37 tydzień - czyli termin "praktyczny" wypadłby gdzieś ok. 30 stycznia)
bebeautiful trzymam &&&

tekla może, ale co to znaczy, że się cera psuje? nie miałam i nie mam pryszczy, mała pigmentacja skóry twarzy więc mam zawsze efekt bladej skóry, widzę, że jest szara i trochę ciężej ją nawilżyć, ale to może być też efekt pory roku, braku słońca, suchego ogrzewanego powietrza i niczego więcej :tak: moja szwagierka miała świetną cerę, wyglądała i czuła się bardzo dobrze, nie wymiotowała i ma dziewczynkę, wszyscy wróżyli jej chłopca.. dlatego niezbyt wierzę, a dowiem się na usg :tak: nie znalazłam żadnych naukowych badań potwierdzających to, że objawy zależne są od płci ;-) i to przemawia do mnie najbardziej.

http://jejdziecko.pl/ciazowe-mity-obalone

Ostatnia edycja:
Plenitude.. szraa cera to moze byc ze zmeczenia itp... sucha skóra bo jest zimno i hormony sie zmieniaja....

Ja nie moge dojsc do ładu ze skórą na brzuchu.. mam suche placji, skóra wokół pępka swedzi i chyba rozstepy wyleza.... a w pierwszej ciazy tego nie mialam... do tego nie ma w zadnej aptece mojego kremu do brzucha grrrr niby jzu od miesiaca nie ozna go zakupic

juchu , cichutkie GRATKI!!!!!

anilek , a może łożysko masz na przedniej ścianie macicy i to tłumi trochę ruchy ? Moje jest wysoko , na tylnej ścianie i naprawde bardzo wcześnie poczułam ruchy.
co do płci .... mnie dwuch róznych lekarzy po poronieniach zasugerowało że może być tak , że to organizm matki eliminuje zarodki konkretnej płci , męskie lub żeńskie . Ale oczywiście to tylko domysły , nie jest to tak do końca zbadane. Jak będę miała 3 córkę to może w to uwierzę:-p

plenitude , ja byłam piękna i gładka w obu ciążach i mam dwie córki , takie to są te pezesądy:-p
chyba , że jest jeszcze taka opcja , że w lustrze byłam taka piękna dama , a dla innych maszkara
:laugh2::laugh2::laugh2:
mysiak , ja dawniej używałam Fissan na rozstępy , ale teraz ciążko go kupić , kupiłam w końcu Ziaję -Mamma Mia na rozstępy

Ostatnia edycja:
czarna76 u mojej mamy to wystepowało.... 3 poronienia ok 20tyg chłopcy a dziewczynki bez problemu donoszone...
-mamy siostra miała to samo tylko ze z dziewczynkami.... ma 3 synow , dzewczynki były ronione..
-druga jej siotra jedno dziecko i wiecej nie donosiła ciazy..

dlatego ja o nas drze.... bo moja sis starsza ma 2 synow a ja mam corcie a w brzuch synka... srach straszny...

AS76 miałam kupić tą masć ale powiedziała mi pani w aptece ze w ciazy nie mozna jej stosowac. mojego fissanu nie ma w aptekach juz od miesiaca... nie wiem musze zamiennik jakis kupic

Ostatnia edycja:
As76 no to nie wiem o co biega , bo babka odmowiła mi sprzedazy jak sie dowiedziała ze to dla mnie.

Ale znalazłam juz ziajke dla mam, która składem mi odpowiada... :) tylko teraz musze ją znaleść w sklepie

a nie wiem dlaczego tego fissana nie ma kurcze... w pierwszej ciazy supers ie sprawował, zadnych rozstepów nie miałąm, choc ciezko sie go rozsmarowywało...

reklama
mysiak , no włąśnie , ja fissan też używałam w obu ciążach i nie miałam po nim rozstępów wogóle , a teraz nie moża go dostać
czyli może coś w tym jest ... z tą płcią

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry