• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Plenitude... ciężki czas pełen strachu i nerwów przed wami... ale tak jak pisałam... wysokie NT kiedy wszytsko inne jest ok jeszcze o niczym nie świadczy... Bedziemy z Tobą czekac na wyniki i jesteśmy z Tobą cały czas i chyba kazda z nas tu wierzy ze to poprostu pomyłka...

Ja wciąż zaciskam kciuki... musi byc dobrze...

reklama
kość nosowa jest, serce czterokomorowe czyli wygląda ok, crl 5,4, to jest ok. sprzęt ma świetny, chyba jeden z najlepszych w ZG o ile nie najlepszy. zapytałam go czy mam się już denerwować, odpowiedział, ze rokowanie jest złe, nie sądzę by się mylił. wynik testu pappa za 3 tygodnie.

wybacz kochana ze się wtrace, to doktor P ? Sprzęt owszem maja super ale niestety doświadczenia mu jeszcze brak, on się uczy przy doktorze L, w szpitalu gdy miałam prenatalne robił mi je dr L a dr P i jeszcze jeden młodzian się przyglądali, u mojej koleżanki na tym super sprzęcie pomylił się z plcia ;-) wierze w twojego dzidziusia ! Mam nadzieje ze jutro ci zrobi ktoś inny w szpitalu ust i wynik będzie zupełnie inny !!! A i wyniki pappa w naszym szpitalu maja juz po 2 tyg, sporadycznie się czeka 3 tyg. Ja całym sercem wierze ze będzie dobrze, 3maj się i wierz w swojego malucha !!! :-*
PrzeprasAm ze się wtracilam ale musiałam .... :zawstydzona/y:

Witaj Loi i gratuluje zdanego prawka!!! To teraz zycze szerokiej drogi :D a przedewszystkim trzymam kciuki &&&&&&& za staranka :-D
Dorotka i jak beta? Wszyscy czekamy :-)
Iza GRATULACJE!!! :-)
Katerinne u mnie bylo tak jak u Asta pierwszy @ przyszedl niespodziewanie bez zadnych oznak (nie bolaly mnie piersi ani brzuch tak jak zawsze przed @) ...spoznil sie dwa dni (cale szczescie) i trwal 3 dni, dosyc krotko bo zawsze mam 5 dni. Teraz czekam na drugi @ po poronieniu i juz od 1,5tyg mam oznaki na nadchodzaca @ i czuje ze bedzie bardzo bolesny i obfity :-( nie lubie tych boli bo u mnie bez silnej tablety nie da sie wytrzymac...mam nadzieje ze przyjdzie tym razem na czas ;-) i najwazniejsze trzymam bardzo mocno kciuki &&&&&&& zeby udalo sie za pierwszym strzalem hihi :-D
juchu musisz myslec pozytywnie napewno bedzie wszystko dobrze i zgadzam sie z nisiao ze macica sie rozciaga i stad te bole najwazniejsze zeby nie bylo plamien do tych boli. Napewno przez egzaminy czas szybko zleci a ja trzymam kciuki &&& zeby wszystko bylo ok
pandora fajnie miec parke wiec zycze tobie zeby to byla dziewczynka :-)
OneMoreTime no ja tez od jakiegos czasu nie należe do chudzielcow :-D Od poniedzialku zabieram sie za fitness i zdrowe odzywianie, musze cos ze soba zrobic bo maly hipcio ze mnie sie robi :szok: a po drugie chce sie porzadnie przygotowac do przyjecia mojej fasolki chce stworzyc jej jak najlepsze warunki zeby zdrowo sie rozwijala i nie opuszczala mamusi i tatusia ;-)

Pleni ja rowniez mam nadzieje ze mimo tego co mowi lekarz to straszna pomylka i ze po aniopunkcji okaze sie ze jest wszystko dobrze i dzidzia jest zdrowa. Bede sie modlila za was codziennie przez cale 3 tyg (za ciebie i twoja najkochansza dzidzie) musi byc dobrze cholera jasna!!!
Kochana wiem ze latwo sie mowi ale postaraj sie uspokoic i byc dobrej mysli bo bedzie dobrze!!!
Wszystkie jestesmy z Toba!!!

Ostatnia edycja:
Pleni: Kochana- po pierwsze Ty z nas masz tu największą wiedzę i zapewne dobrze wiesz, że przezierność karkowa to tylko PODEJRZENIE wad genetycznych. nawet test PAPPA nie daje 100% pewności. u mojej psiapsiółki też przezierność była za duża, test 1 na 3 wskazywał, że dziecko może być chore. AMniopunkcji nie robiła, bo i tak miała zamiar urodzić to dziecko. Dziś ma śliczną, mądrą, fantastyczną ZDROWĄ trzyletnią córkę. Trzymam kciuki za Twojego dzidziolka, kochana i pomodlę się też. Dobrze, że to badanie zaraz jutro jest. Wiem, że na wynik trzeba czekać, ale im szybciej badanie wykonane, tym szybciej wynik. Jesteśmy tu wszystkie z Tobą! Pamiętaj! :tak:

tak, wiem, ze to podwyższone ryzyko a nie wyrok.. pytałam lekarza ile się czeka to powiedział, że 3 tygodnie. badania robił mi dr P. wiem, że może i nie ma doświadczenia ale mierzył to kilka razy, powiększenie było duże fałd jest bardzo dobrze widoczny, przypomina wypełnione płynem jajo w miejscu karku przy czaszce. jutro rano przyjmować mnie będzie dr P bo ma dyżur w szpitalu, nawet dał mi kartkę ze skierowaniem którą mam mu jutro dać.. i raczej nikt tego badania nie będzie weryfikował.. chyba, że dr B w alde medzie bo mam wizytę w przyszły czwartek, ale chyba nie ma sensu tam iść. amniopunkcję chcę zrobić żeby nie wykończyć się z niepewności do porodu.

cortina dzięki, jeszcze tli się we mnie jakaś iskierka,że będzie dobrze.

dzięki dziewczyny.

Pleni ciagle o Tobie mysle, jestem pelna nadziei,ze jednak bedzie dobrze, ze los nie okaze sie tak okrutny. Tak jak napisalas, to jeszcze nie wyrok,wciaz jest nadzieja,kazda z nas zna duzo rzeczywistych przykladow pomylek i niedoskonalosci tych badan,nie poddawaj sie,przetrwaj te dni,wierze w Was.

Pleni: zrób sobie meliskę i idź spać... Jak coś będziesz wiedzieć więcej, to daj znać kochana. Czekamy. I kciuki trzymamy moooocnoooo. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry