• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Przepraszam, że tak z doskoku (jak zawsze). Siedzę i czytam na bieżąco, tylko jakoś słów mi brak.
Osobiście jeśli mogę wtrącić też stawiam na Ksawery. Mam kumpla, który miał mieć na imię Jonasz, ale ojciec go "wybronił' (jak mawia) i dziękuje mu za to do dzisiaj. Na drugie ma Jonasz i niby drugie imię nic nie znaczy to zawsze przeżywa katusze, jak tylko ktoś to dostrzeże.
Dużo zależy od kręgów w jakich przebywacie. On "buja" się w raczej antykościelnym środowisku, więc to biblijne skojarzenie było by dla niego katuszą.

A tak nadrabiając milczące zaległości:
Zafasolkowanym i rozpakowanym GRATULUJĘ!
Starającym się życzę powodzenia i dołączam fluidki (~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~), mam nadzieję, że niedługo będziecie się tu chwalić ślicznymi dwoma krechami.
Witam również Nowe Aniołkowe Mamusie, (*) dla Waszych Aniołków.

As wyrazy współczucia z powodu tragedii. Trudno pogodzić się ze śmiercią młodej osoby, zwłaszcza, gdy życie zostaje przerwane wbrew woli natury.
Pleni nadal trzymam kciuki.

My po scanie i... gowno wiemy. Raczej jestem zmartwiona niz mam nadzieje - nie widzialam ani sladu zarodka, a przeciez na tym etapie powinien juz byc. "Fachowca" stwierdzila ze to mlodziutka ciaza i moze nie byc jeszcze widac, dostalam skierowanie na bete i poziom progesteronu, a w czwartek rano druga beta. Poprzegladalam net, fotki scanow z 7 tygodnia pokazuja juz zarodek...
Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&& z całych sił. I czekam na następny scan, coś mi się wydaje, że beta dużo nie wniesie, może jedynie tyle, że ciąża jest młodsza. W 7 tc powinnas już widzieć zarodek, to prawda. Na moim ostatnim usg w 7tc migało malutkie serducho. Ale wiem, że w ciąży z Jasinkiem byłam o 2 tyg. do tyłu, więc wszystko jest jeszcze możliwe.
Przecież piszą, że "pustaki" raczej nie pojawiają się kilkakrotnie u jednej kobiety....

Beta 2176 :) :) :) wiec chyb moge sie cieszy..
W czwartek rano jak robilam, bylo 276, to chyba dobry przyrost, prawda?
Możesz się cieszyć jak najbardziej! Piękine rośnie! Gratuluję!

imię już było wybrane , a tu T się buntuje i znów mamy zagwozdkę :confused: napiszcie wg Was które ?
JONASZ CZY KSAWERY ???? bo inaczej to wojna na noże i oddzielne spanie będzie:dry: albo ostatecznie losowanie z karteczek jak w andrzejki , HELP???
Na mój gust JONASZ! Ale jeśli m nie da się przekonać to najlepiej zrobić losowanie.
Tak było u nas z Jaśkiem. Wybraliśmy kilka imion, napisaliśmy na karteczkach i wylosowałam jedno. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić ale po jakimś czasie od wołania do brzucha po imieniu nie wyobrażałam sobie innej opcji

laseczki mam prosbe, czekam na odpowiedz w sprawie pracy , jest to bardzo wazne dla mnie a znam siłe waszych &&&&wiec potulnie błagam o kciuki tym razem dla mnie.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Trzymam kciuki! Powodzenia!

As straszna tragedia Was spotkała :no: Zamarłam jak to czytałam... Najszczersze kondolencje!!

Kłaczek zawsze nas ustawiasz do pionu i rozdajesz kopy w tyłki żeby myśleć pozytywnie, więc teraz i Ty musisz tak zrobić!! Ja głęboko wierzę w to Maleńkie serduszko, które rośnie pod Twoim sercem i cały czas zaciskam kciuki!!

Agnieszkaala mówiłaś że zabierzesz mi brzuszek i bach!! Kochana gratuluję, rośnijcie zdrowo i oby żadne strachy w tej ciąży Wam się nie przytrafiały!!:-D

Juchu super wieści, gratuluję :-D

Loi gratuluję Kochana :-D Betka piękna, zdróweczka dla Waszej dwójeczki :tak:

Akasha co tam u Ciebie?? Dawno Cię tu nie widziałam ;*

Pleni jak się czujesz?? Kiedy będą wyniki?? Nieustająco myślę o Was i wierzę że wszystko zakończy się wspomnieniami strachu który teraz Was dotyka!!
Czarna jak Ty się czujesz?? Ja też jak większość kobietek wybieram Ksawerego ale to chyba z tego względu że niedawno koleżanka urodziła synka o tym imieniu i jest przesłodki :-D

Karola jak czytam jak Twoja Alusia się męczy to aż serce boli ;( Biedulka... A powiedz jak z jej brzusiem??

Emka, Anilek jak się czujecie?? :-D

Katherine taka ciąża urojona zdarza się baaardzo wielu z nas- po prostu chciałybyśmy być w ciąży i dajemy sobie nadzieję że nasze marzenie się ziści!! Trzymam kciuki za kolejny cykl!!

Asta co u Ciebie???

Przepraszam jeśli kogoś ominęłam ale dawno mnie nie było i ciężko Was nadrobić! Jednak wszystkie bez wyjątku pozdrawiam i ściskam! :-D

W telegraficznym skrócie co u mnie- Nadal jestem w dwupaku, od paru dni już naprawdę mi ciężko, zaczynamy jutro 40 tydzień a porodu ani widu ani słychu... Miałam już dwa ktg, w sobotę kolejne mam nadzieję że już ostatnie przed porodem. Tak chciałabym żeby Blanka była już z nami!!
Przepraszam że tak marudzę, wiem jak wiele z Was marzy żeby zaznać 40 tyg ciąży, czego Wam z całego serducha życzę :*:*

Ostatnia edycja:
ja jednak z tych osób dla których Ksawery nie wchodzi w grę, ale to tylko 'ankieta', resztę czarna musi sama wywalczyć;-)

martussia czekamy na Wasze szczęśliwe rozpakowanie, ja na wyniki nie wiem ile będę czekać bo każdy lekarz mówi co innego:confused2: ordynator, że w tym tygodniu, mój gin, że nawet w przyszłym.. a znając życie i tak będą w innym czasie, mogę na nie czekać nawet 4 tygodnie czyli jeszcze 3 max.

Emy, pisza tez, ze pustaki sa efektem aberracji chromosomalnej, wynikajacej prawdopodobnie ze gorszej jakosci komorki jajowej lub spermy. Zwazywszy ze ja 40 z dobrym plusem, to te jaja nie musza byc juz takie wyczynowe...

Widze ze moje dziecko ma manie wymuszania przez wciskanie. Jesli wciska mi na kolana ksiazeczke, to chce ze mna ogladac. Autko - chce sie ze mna bawic, pilka - powinnam isc z nim na dywan i poturlac, mokre chusteczki - zesral sie i chce zeby go prewinac. To ostatnie wrecz bezcenne.

Martussia2203 u mnie wszystko w porządku. Dzidzia się rozwija (05.02 miało 9 mm, a 19.02 już 23 mm). Jutro mam wizytę u Pani doktor prywatnie, a 05.03 wracam do Pana doktora. Zaczynam się śmiać, że moje dziecko urodzi się z poczuciem, że stale je ktoś obserwuje (i wcale mnie to nie dziwi), jak na początek ciąży (dziś powinien być 10 tc) na prawdę często mam wizyty u lekarza (nie licząc tych prywatnych, co dwa tyg chodzę państwowo do Pana doktorka). Jakoś na razie nie potrafię się zdecydować, którego lekarza wybrać na prowadzącego ciążę, więc chodzę do obu :-D.

A tak poza ciążowymi sprawami to śpię, śpię i jeszcze raz śpię. ;-)Senność mnie dopadła (ale spokojnie u mnie to nie objaw ciąży, ja zawsze byłam śpioch i zawsze dużo spałam). I tak sobie mija dzień za dniem.

Martussia2203 bezproblemowego, szybkiego porodu życzę. Tak na prawdę to my wszystkie chcemy już nasze maleństwa tulić w ramionach, 40 tc nie "zazdrościmy" :-)

reklama
Pleni, jakby Ci jakiekolwiek dziecie, wciskalo na sile na kolana paczke mokrych chusteczek, wydajac przy tym odglosy swiadczace o zaawansowanej wsciekliznie i roztaczajac won taka, ze skunks zielenieje z zazdrosci, to przeciez bys sie domyslila, c'nie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry