• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Katherinne teraz mnie zatkało.Musisz w takim razie skonsultować się z innym lekarzem.Było by bardzo niedobrze,gdyby ten lekarz się mylił.Ja jak byłam chora,to byłam u rodzinnego,przepisła mi w razie W antybiotyk,ale skonsultowałam to z ginem a on,że jak można to leczyć się domowymi sposobami,to jednak ryzyko.U Ciebie jest inna sytuacja,bo jednak Ty musisz na bierząco coś brać,musisz jak najszybciej się skonsultować z innym lekarzem czy można brać....

Dziewczyny,pamiętam jak któraś z Was pisała,że Aniunie
SWĘdziały w ciąży nogi i ręce,jakie badania trzeba wykonać na jaką bakterię dokładnie.Chciałam takna wszelki wypadek,wiem że wątrobę napewno,ale było coś jeszcze....

Poza tym mam problem z bezsennością,wieczorem mam trudności z zasypianiem,męczę się jak już zasnę i późno wnocy wstanę do WC,to historia się powtarza-cięzko zasnąć.Teraz wstałam o 5 tej i ponownie problem,to męczy strasznie.Zjadłam śniadanie,żeby mnie zmuliło na spanie chociaż teraz z pełnym żołądkiem.Jakieś sposoby?
Plenitude Dziękuję za odp,też słyszałam o tych kremach,z Rossmanna,że mają fajne.Będę używać dwa różne i trzeba systematycznie też napewno.
eve może też sobie zrobię te badania na przeciwciała...Mój gin nie kzał mi oprócz mofrologii,tsh,grupy krwi i moczu,nic innego mi nie przepisał.Może na wlasną rękę zrobię toxo,choć w pierwszej ciąży robiłam i było ujemne.

Ostatnia edycja:
reklama
edytko nio mam nadzieje,ze juz bedzie wszystko dobrze choc boje sie cholernie.z jednej strony ciesze sie,ze wrocil,bo jakos nie wiem czy potrafila bym tam zyc,ale z drugiej strony wydaje mi sie,ze przepadla nam szansa na lepsze zycie choc nie z naszego powodu...nisiao nio 10msc...juz nie pamietam jak miala tydzien:-D:eek:...gratuluje ciazy.widze,ze wreszcie sie udalo.a jak sie czujesz?kobietko ja mam 25lat,a wygladam na 18/19:eek::crazy: jak ide z wozkiem to dziwnie sie na mnie patrza:szok::-D.teraz zmienilam fryzure,scielam wlosy tak jak ma Tatiana Okupnik z x-factor i wygladam troche powazniej,ale podkreslam,ze troche:-p.pleni dziekuje kochana.tez tak uwazam,ze widocznie nasze miejsce jest tutaj...jak u was? imie wybraliscie cudowne.... zakupy zrobione?

a co u aniuni,kłaczka,zjoli,emy,as,priji,duncus???? stresci mi ktos:happy:? czy same sie odeziwcie?

a oto moja Ala;

250520131862.jpg

110520131768.jpg

040620131928.jpg

080620131969.jpg

Załączniki

• 250520131862.jpg
    250520131862.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 55
  • 110520131768.jpg
    110520131768.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 54
  • 040620131928.jpg
    040620131928.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 50
  • 080620131969.jpg
    080620131969.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 59
Najgorsze, ze jest niedziela, nigdzie sie nie dostane. Teraz okres pylenia i ja MUSZE brac leki, bo inaczej zaraz bede miala zapalenie oskrzeli, a to pewnie jeszcze gorzej. Do alergologa nawet prywatnie nie dostane sie tak hop siup z marszu. Jestem zalamana. A najnardziej nie rozumiem, dlaczego czlowiek musi wszystko sprawdzac, dlaczego musi sie znac na medycynie lepiej, niz lekarze. Przeciez to straszne. A ja teraz bede zyla w strachu o malenstwo. Jak mu sie cos stanie przez ten lek to nie wiem, co zrobie. I boje sie go wziac teraz, a wiem, ze nie moge nie wziac

katherinne lek weź, bo nie wzięcie może mieć gorsze konsekwencje niż wzięcie. Dziś już nic nie załatwisz, więc się uspokój i nie denerwuj maluszka. Jutro z rana podzwonisz i na pewno ktoś cię przyjmie.

My wróciliśmy dziś w nocy,szybko minęły nam te wczasy. Biorę się za naukę, bo jutro mam egzamin, a notatki dopiero co świeżo wydrukowane:P

juchu powodzenia na egzaminie :-) wczasy zawsze szybko mijają, ale teraz jest co wspominać ;-)

katherinne niestety tak teraz jest że jajko powinno być mądrzejsze od kury a kobieta w ciąży od lekarza... wszystko się poprzestawiało na tym świecie i już nie wiadomo co robić :no: mam nadzieję że się szybko dostaniesz do jakiegoś kompetentnego lekarza i cię uspokoi &&&&&&&&&&&&

karola urocze zdjęcia małej :-) no a Anglii nie ma co żałować, tam też kolorowo nie jest a z dala od rodziny i bliskich... ja też mam taki młody wygląd ale u mnie żadna fryzura tego nie zmieni, jedyne co mi dodaje powagi to okulary :cool: hihi :-D:nerd:

matita pleni ci też prawdę napisała, może faktycznie umów się do psychologa... nie zaszkodzi ci to, najwyżej pójdziesz raz i koniec... a może doświadczony psycholog podpowie ci jak sobie radzić ze strachem przed utratą dziecka... tak na prawdę nawet jak już urodzisz zdrowe dziecię to i tak trzeba się liczyć z tym że jakaś choroba albo wypadek może sprawić że z dzidzią będzie nie dobrze, ale nie można się tym zadręczać...

cześć
dziś u mnie 25dc, miałam testować ale rano tak mi się chciało siku, ze zapomniałam o tym teście, wiec najwcześniej jutro.....................

A u mnie jedynym objawem może być odrzut od bro
icon_eek.gif
wczoraj byliśmy na grillu i na zapach otwieranego bro miałam odrzut
icon_sad.gif
a za to mam chęć na wszystko co mleczne dziś wypiłam litr kefiru i shake
icon_smile.gif

Właśnie wróciliśmy z przejazdzki rowerowej z rodzinką i padam na pysk
icon_exclaim.gif

Katherinne ja też mam astmę i biorę Flixotide, czyli praktycznie to samo (chociaż seretide ma jeszcze jakiś składnik dodatkowy) i jak byłam w ciąży to lekarze też pozwolili mi go brać, pulmunolog i gin twierdzili że tego typu steryd (wziewny) działa przede wszystkim miejscowo w oskrzelach i w niewielkim stopniu oddziałuje na cały organizm. Dużo zależy też od dawki jaką bierzesz, ja biorę 100 rano i 100 wieczorem (a poza okresem pylenia 2x50 mg) czyli niewielką dawkę. Wiesz, zmiana leku też może się wiązać z okresowym zaostrzeniem duszności i stanu zapalnego ( tak jest u mnie)... Nie denerwuj się, bierz lek i postaraj się jak najszybciej dostać do lek. Może jednak zmieni Ci lek.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry