• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ozila nospa to jest lek rozkurczowy. Wielu kobiet go bierze gdy macica się "stawia" lub jak to woli twardnieje brzuch. Ja osobiście w ciąży zażyłam 1 tabletkę, bo naczytałam się o zespole ponospowym...
Heh Pleni ​trafili z tym tematem jak jestem dzień po szczepieniu. I jak patrzyłam w książeczkę to Oliwka była tym cholerstwem szczepiona na początku!

kwiatuszek u nas w szpitalu też jest ten wycofany euvax, ale ja mam już receptę na engerix b, chociaż wciąż ostro główkuję, najchętniej nie szczepiłabym do pierwszej wizyty u pediatry, mam gęsia skórkę przez BCG, żadnych alternatyw, pełnokomórkowa atenuowana czyli żywa mimo wszystko 50-letnia szczepionka.. z euvaxem wałek jest taki, że tez aptek pojedyncze nie mają tiomersalu, ale te kupowane do szpitali mają bo są w opakowaniach zbiorczych wielokrotnie otwieranych i czymś mocniejszym muszą być konserwowane. wkurzyłam się tylko bo tripacelem chciałam szczepić ponieważ to nie dtp ta wersja hard ale dtpa czyli krztusiec w łagodniejszej odsłonie.. muszę to przemyśleć.

Dzieki dziewczynki;-) Ale to sie nazywa nospa? Tak po prostu nie jakis skrot? Bo tez sie musze zapytac.
pleni na szczescie mam nadzieje, ze nie Wielka Brytania( bo sie tu naczytalam tez) tylko Au:-)
chociaz zajmuja sie badaniami i Toba bardziej po dwoch poronieniach dopiero...hm
poniewaz ja jestem wyzszego ryzyka- Beta, badania i usg juz wlaczane jest od poczatku, od 5-6 tyg., pozniej ze sluzby zdrowia przejecie od 12 tyg przez polozne mozna albo wybrac GP+ polozne , albo specjaliste ginekologa juz wczesniej mozna prywatnie .( jak sie ma ubezpieczenie prywatne, my teraz mamy)
z tym duphastonem sie zapytam jak chcesz specjalisty jeszcze raz, zeby mi wytlumaczyl dlaczego nie daje sie teraz, ale mysle, ze to o mnie chodzilo moze ...o tym cialku zoltym mi cos tlumaczyl, wiec pamietam, ze jak sie ma problemy, ale to chodzilo, ze nie w moim przypadku moze- Ja mam dluzsze cykle ok 32 dni i mialam "przeoczone" poronienie 3 tyg po obumarciu plodu dopiero zaczelam plamic-przed kolejnym usg, a drugim razem malusienki pecherzyk sie zrobil i organizm trzymal tez go do prawie 6 tyg, wtedy to zaczelam plamic, moze dlatego, ze moj organizm tak 3 ma ciaze...nie wiem...
ja bym najchetniej na wszystkich mozliwych lekach byla, zebym byla pewna i spokojna, ze bedzie dobrze, a niestety tak sie nie da...hm

Ostatnia edycja:
Ozila tak Nospa to cała nazwa.

Pleni ja nie mam astygmatyzmu, jestem krótkowidzem, mam -5,5 i -4. Poza tym kiepska siatkówka. Ostatnio na badaniu wyszło podwyższone ciśnienie w gałce, czyli też nie za ciekawie.

Juchu nospa jet tylko rozkurczowa a nie przeciwbólowa. Miałam bardzo bolesne okresy i dr zaleciła mi brać jedną tabletkę rozkurczową (nospa) i jedną przeciwbólową (ibuprom)
Ozila tak ten lek nazywa się nospa to nie żaden skrót czy coś. działa ona w ten sam sposób co magnez ale jest silniejsza.
Pleni ukłony... Jaka Ty masz wiedzę!:szok: ja to jestem zielona w te klocki.

Pleni ale ten czas szybko płynie. Już niedługo będziesztuliła Zojke!! Ja mam wade -6,5 i -5,5 plus astygmatyzm i ryzyko odklejenia sięsiatkówki i to ostatnie przesądziło o cc. Słyszałam o tych szkodliwychszczepionkach, szok!!
Nisiao o to gdyby to pęcherz to w moczu wyjdzie.
Karolineczka trzymam kciuki za wizytę.
Magda super, że na wizycie ok.
Kat ja w 12tc miałam usg dopochwowo, dopiero w 20tc miałamprzez brzuch.
Kwiatuszku jeśli Oliwka była wadliwą serią szczepiona tozainteresuj się. Tu masz info Euvax B i Tripacel - szczepionki wycofane decyzją GIF - Wydarzenia - BabyOnline.pl

reklama
kwiatuszek tylko ta wiedza nie daje mi spokojnie spać :baffled: a rozmowy z lekarzami.. albo na zasadzie 'między nami bo i tak do niczego się nie przyznam' albo coś w ten deseń..

nospa rozkurczowa - działanie przeciwbólowe na zasadzie rozkurczu mięśni czyli jako efekt uboczny, sama w sobie nie jest przeciwbólowa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry