Dzieki dziewczynki;-) Ale to sie nazywa nospa? Tak po prostu nie jakis skrot? Bo tez sie musze zapytac.
pleni na szczescie mam nadzieje, ze nie Wielka Brytania( bo sie tu naczytalam tez) tylko Au:-)
chociaz zajmuja sie badaniami i Toba bardziej po dwoch poronieniach dopiero...hm
poniewaz ja jestem wyzszego ryzyka- Beta, badania i usg juz wlaczane jest od poczatku, od 5-6 tyg., pozniej ze sluzby zdrowia przejecie od 12 tyg przez polozne mozna albo wybrac GP+ polozne , albo specjaliste ginekologa juz wczesniej mozna prywatnie .( jak sie ma ubezpieczenie prywatne, my teraz mamy)
z tym duphastonem sie zapytam jak chcesz specjalisty jeszcze raz, zeby mi wytlumaczyl dlaczego nie daje sie teraz, ale mysle, ze to o mnie chodzilo moze ...o tym cialku zoltym mi cos tlumaczyl, wiec pamietam, ze jak sie ma problemy, ale to chodzilo, ze nie w moim przypadku moze- Ja mam dluzsze cykle ok 32 dni i mialam "przeoczone" poronienie 3 tyg po obumarciu plodu dopiero zaczelam plamic-przed kolejnym usg, a drugim razem malusienki pecherzyk sie zrobil i organizm trzymal tez go do prawie 6 tyg, wtedy to zaczelam plamic, moze dlatego, ze moj organizm tak 3 ma ciaze...nie wiem...
ja bym najchetniej na wszystkich mozliwych lekach byla, zebym byla pewna i spokojna, ze bedzie dobrze, a niestety tak sie nie da...hm