• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny
jak gin dwa tyg sprawdzal szyjke to nie było żadnego niepokojącego sygnalu,że sie skraca itp.
Badanie moczu bede robic jutro,zobaczymy .dzieki za odpowiedzi :)

pleni toż to juz nie cały tydzień ci został:-)...ja wiem,ze ona śni,ale kurde czy to moze byc podstawa do tego,ze budzi sie co 1h, 1.5h?? to jest masakra.nie zdaze dobrze usnac,a juz wstaje do niej.nie wybudza sie calkiem,ale poplakuje,marudzi,wierci sie...eh...tak jakby cos jej przeszkadzalo...ale co to nie wiem...

pleni ja w to nie bede wnikac az tak, bo sie az tak nie znam, sa rozne opinie jak widzisz w polsce tez, w zasadzie kochana to potwierdzilas, ze progesteron powinien byc wlaczony wczesniej niz od testu i o to mi chodzilo doradzajac , nie odradzalam -uwierz mi, ze ja tu blagalam o duphaston mojego gp,po pierwszym, a pozniej specjaliste po drugim poronieniu zapobiegawczo i obydwoje odmowili, krotko, ze nie daje sie juz teraz, nic nie daje, jezeli nie ma wskazan- ale to odnosilo sie do mnie , nie dali i juz tez jestem ciekawa dlaczego??
a co do lekarzy w polsce ogolnie, to wiem, ze jest duzo rewelacyjnych i ambitnych, zorientowanych doskonale- mame i tate mam w polsce i to w medycznym swiecie;-) chodzi o to, ze nie wiesz na jakiego trafisz i trzeba sie konsultowac czasem, a teraz to tez sie zastanawiam, czemu mi nic o clexane nie mowil....i o jakis zastrzykach...
ale Ty to juz jak lekarz jestes prawie;-) 3 maj sie i &&&&& za Zojke:-)
a w ogole to co to jest ta nospa o ktorej piszecie? Neospasmina? To na uspokojenie jest? Mozna ja bez recepty w polsce kupic? Bo moze by mi przyslali

Ostatnia edycja:
Tak nisko?! W 16 tygodniu jakiś 1-2 palce nad spojeniem łonowym jest dno macicy? Jak to? To jakim cudem lekarz robi usg w 12 tygodniu przez brzuch i to jakoś tak wysoko dosyć jeździ tą głowicą? To się zdezorientowałam...

ozila w Wielkiej Brytanii też nie dostaniesz, ani progesteronu ani usg do 12 tc, utrzyma się to będzie i tyle.. skąd takie podejście? inne rekomendacje, zalecenia towarzystw ginekologicznych, podejście branży medycznej, ministerstwa zdrowia, przyczyn może być sporo.. zróżnicowanie podejścia zależy bardzo od samego kraju. progsteron powinien być włączony przy krótkiej fazie lutealnej już przed zajściem by je w większym stopniu uprawdopodobnić - do tego właśnie lekarze mają różne podejście i stąd sporo wątpliwości, natomiast w przypadku wcześniejszych poronień to w większości zoptymalizowany spokój, że zrobiło się co mogło, chyba, ze coś nie gra i są plamienia/odklejanie ale i to nie zawsze przekonuje gina do wypisania recepty, nawet w Pl. Pytanie co specjaliści u Ciebie widzą jako 'wskazania' do stosowania progesteronu - bardzo mnie o zaciekawiło?

a u nas znowu wycofują euvax b, w grudniu zeszłego roku też był wycofany.. http://fakty.interia.pl/prasa/news-...source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=wd

Ostatnia edycja:
agnieszkaala wizytę mam dopiero na 17.15..ale boję się, że jeszcze nie wszystko "wyszło" bo dalej strasznie boli mnie brzuch..i mam skurcze..ale krwawię tylko bardzo delikatnie..:-(
no nic zobaczymy co powie gin..miejmy nadzieję, że już jest po..a teraz tylko macica się oczyszcza..i sama do końca się oczyści i obędzie się bez zabiegu..

reklama
kat głowicę może ustawić pod dowolnym kątem - wyżej ustawić a zajrzeć niżej. ja amnio miałam w 16 tc to gin trzymał sondę w okolicy lewego jajnika a wbijał igłę nad kością łonową ok 1 cm, tam była mała gdzie sondę trzymał.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry