• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ale mi miło Kat :) :)
A cos Ty do 3 robiła? :) :) :)

Może i czujesz już ruchy, to bardzo indywidualna sprawa, tylko nie bój się jakbyś jednego wieczoru np. nie poczuła, tak czy siak uważam, że to kwestia krótkiego czasu, a będziesz miała 100% pewność :)

reklama
A nie, nic ciekawego nie robiłam, książkę czytałam, bo czekałam, aż mąż z pracy wróci. Zawsze czekam, bo jakbym nie czekała, to kto by wiedział, że potrzebna jest pomoc, gdyby taka pomoc była potrzebna? Czasem nie wytrzymam i jednak przysnę w dziwnej pozycji, ale wczoraj wytrzymałam :) A z ruchami to wiem, że na razie to nie ma co liczyć na jakąkolwiek regularność. Na razie i tak dość zabawne, że zawsze to wieczorem się dzieje, czyżby dziecię miało jakiś zwyczaj wieczornych mega-fikołków? Teraz cisza. Znaczy nie cisza, bo dużo się w brzuchu dzieje, co i raz coś się przewraca tu czy tam, ale nie ma tego "PLUM". Takie bardzo charakterystyczne, od razu sobie wyobrażam małą rybkę robiącą nagły zwrot w jeziorze.

Katherinne fajnie ze już ruchy czujesz,ciekawe kiedy ja poczuje,czasem cos jakby pulsuje ale czy to to...Czasem jakby woda pluskała,wcześniej tak tego nie slyszałam,może to to jest?

Te upały są masakryczne,ledwo dycham,gotowanie to jest teraz udręka,nie potrafię sobie znaleźć miejsca wcale.Na dodatek nerwy mnie lapią o byle co.Aż mnie to denerwuje,że tak sie denerwuję,jak by mi to potrzebne było.
Jutro mam wizytę,ciekawe co to będzie.sTREUJĘ się może też stąd te humory okropne.

Ostatnia edycja:
Już tydzień minął i nic się nie dzieje... jutro idę na IP. Chciałabym, żeby dali mi coś na wywołanie i żeby obyło się bez zabiegu... Czy orientujecie się jakie mam prawa w tej sytuacji? Czego mogę się domagać i do czego zmusić mnie nie mogą?

Kat, gratuluję "15" :happy2:

hej dziewczyny :-) witam po długiej nie obecności jak pamiętacie stwierdzono u mnie PCOS i wdrążono mi leki.I muszę wam powiedzieć że jestem mega szczęśliwa bo już teraz w I cyklu miałam owulację :tak::-D tempka jak narazie wysoko.Pozdrawiam was wszystkie kochane i przepraszam ze tylko o sobie napisałam ale chciałam się z wami podzielić dobrymi nowinami i dziękuję za kciukasy za leczenie przydały się :-D

OneMoreTime co do praw - ostatnio czytając o nowym macierzyńskim natknęłam się na artykuł, że po poronieniu, nawet we wczesnych tygodniach, kobiecie przysługuje 8 tygodniu urlopu macierzyńskiego. Myślę, że warto poruszyć ten temat z lekarzem, który musiałby wystawić odpowiednie dokumenty do USC, a z tego co wyczytałam lekarze różnie do tego podchodzą... Utrata dziecka nawet we wczesnym tygodniu to straszna tragedia, taka sytuacja wymaga długiego czasu na powrót do formy, przede wszystkim psychicznej, czasami L4 na dwa tygodnie może nie być wystarczające. Wklejam link Urlop macierzyński przysługuje także po poronieniu - Bankier.pl

witajcie

plenitude &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zeby wszystko bylo dobrze zebyscie mogli juz cieszyc sie swoja ukochana córcią bez zbędnych problemów.za jutro mega pozytywne myśli:-).angel kochana my juz tu mialysmy ci nakopać!!!! no ile mozna sie nie odzywac????? gratuluje owulki no i mam nadzieje,ze ta wyzsza tempka cos zwiastuje:-).

my wczoraj bylismy nad woda z moja siostra i mała kilka godzinek,ale Aluni bylo juz za długo,za ciepło i sie zawinelismy.leki chyba zaczynaja działac,lepiej sie czuję,mam nadzieje,ze to nie chwilowe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry