• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Oj działo sie, dzialo, jeszcze na sali operacyjnej bardzo bolalo po lewej stronie brzucha, ale na szczescie po zabiegu od razu dostalam leki a nie po godzinie. Bol jest taki przytlumiony ale znosny, mam wolac ciagle leki i nie czekac. Mala na obserwacji do jutra, widzialam ja tylko przez moment jak ja wyjal moj gin, dostala buziaka i poszla do badan. Oj, spiewa niezle - na wysokich tonach ;) i jak to joaro wklejala obrazek - jest tak podobna do tatusia, ze az on jest zdumiony. Ogrom emocji, az trudno to ogarnac, ok 1 w nocy beda mnie pionizowac - 12h po zabiegu mam wstac.. Pozdrowionka

Bibiana gratulacje :-)

Ostatnia edycja:
Bibiana gratulacje!!!!! :)

Hej
dziewczyny!
od zabiegu minęło już dwa miesiące, i mam do Was pytanie, otóż nie wiem kogo mam sie posłuchać. Po poronieniu byłam u dwóch lekarzy ginekologow. Jeden powiedział ze należy zrobic trzy miesiące przerwy przed zajsciem w następna ciaze, a drugi tylko ze ze specjalizacja ginekolog endokrynolog powiedział ze nie muszę robić żadnej przerwy bo w żadnej książce do ginekologii nie ma określonego czasu, powiedzial ze macica regeneruje sie w dwa tygodnie, a po pierwszej miesiaczce hormony są już wyregulowane. I właśnie ja dostałam po zabiegu miesiaczke planowo tak jak to było przed zajsciem w ciaze, dodatkowo czuje sie bardzo doBrze zarówno fizycznie jak i psychicznie. Jak myślicie czy moge sie zacząć już starać sie o kolejnego dzidziusia bo szczerze powiem ze to czekanie mnie najbardziej dobija i razem z mężem zastanawiamy sie czy czasami nie powinnismy posłuchać sie mnie samej co mi podpowiada mój organizm.

Kat po 12 h pionizuja bo szybciej wraca sie do siebie, lepiej sie goi - mniejsze ryzyko niepotrzebnych zrostow itd. Wstalam, przeszlam pare metrow i znowu wyrko, dzis juz moge wstawac i pic wode - wczoraj tylko po pore kropli, dotane tez kleik do jedzenia, ostatni raz jadlam w niedziele o 18, jestem okrutnie glodna :confused2:

Karolek lekarz nr 2. Jak organizm nie jest gotowy to ciazy nie bedzie tak czy siak. Nie ma dowodow, ze dluzsze czekanie daje wieksze szanse na zdrowa ciaze.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry