• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
lilus 87 najwiecej zelaza maja czerwone mięso, wątróbka, szpinak, orzechy, sałata, warzywa strączkowe, ryby,zoltka jaj i z tego co pamietam witamina C ulatwia wchlanianie sie zelaza a nie powinno sie laczyc go z wapniem i cynkiem i szybciej wchlania sie zelao pochodzenia zwierzecego

A potrawy to moze pasty rybne, ja jak smaze rybe to do niej zawsze podaje salatke szpinakowa
Bardzo dobre sa kotleciki posiekana pietruszka i szpinakiem do tego ziemniaczki i salatka warzywna typu marchew,groszek,kalafior.
I ulubione jedzonko mojej corki spaghetti brokulowo-szpinakowe

Ostatnia edycja:
agnieszkaala po pierwsze jak najczęstsze przystawianie malucha do piersi.chociaż na chwile,na moment.im częściej będzie ssał,tym piersi będą bardziej pobudzone do produkcji mleka.bawarka to mit,wiele razy czytałam na ten temat.to wymysł naszych babek.nic nie daje.a jeśi chodzi o przeziebienie to nie pomogę,bo nie wiem co można stosować jak się karmi.

a u nas drugi dzien słonecznej ładnej pogody.wczoraj cały dzien siedzialyśmy z Alą w domu,bo miałam taką niemoc,że nic mi sie nie chciało,ale dzis jak sie obudzi to wezmę ją na krótki spacer po osiedlu na nóżkach.nie chce żeby czuła się zaniedbana...pozatym to podobno ostatni dzień takiej pogody.od jutra deszcz to tym bardziej.

Dawno mnie tu nie było.

Dziś świetujemy 32

Muszę Was ponadrabiać,ale widzę już tan na szybca,że przybyly nam zafasolkowane.
Karola
gratulacje ogromne :*
Kłaczek a Ciebie jak dawno nie widzialam,ostatnio myslalam o Tobie i o zjoli jak trafilam tu na forum,to wtedy bywałyscie tu częściej.
Ogromne gratulacje i kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja nie wiem,te moje cisnienie mnie zaskakuje,juz tak blo w normie a tu w niedziele nagle 144 na 125 i puls dość wysoki,później unrmowalo sie do 140 na 75 a potem mialam te 110 na 75 .
Gin mowilam o tym itp ale on patrzac na moja tabele z mierzeniem cosnienia stwierdza że nie bedzie mi wprowadzal lekow na cisnienie bo co innego jakbym je miala dzien w dzien takie wysokie.

Wiem ze mam zwykle puls wysoki 110 lub 100 to chyba tez nie dobrze.

Już odliczam tygodnie,przyznam szczerze że ciut sie denerwuje już porodem,mam momenty że chce mi sie plakac nie wiem,ze strachu zeby bylo wszystko dobrze.

Dla malej jeszcze mi brakuje troche,ale dla siebie musze uzupelnic torbe,podklady itp.

cos mam nie tak z suwaczkiem,zwsze we wtorek mijal mi kolejny tydzien...o co kaman??

Ostatnia edycja:
gratuluje wszystkim zafasolkowanym i życzę nudnych ciąż.

ja wczoraj byłam u gina, maluch ma 1886 gramów. rozwija się prawidłowo i ma długie nóżki:)
nie obrócił się główką i jak to sie utrzyma to czeka mnie cesarka, ale jeszcze ma troszkę czasu. juz teraz widac na 100% że będzie chłopczyk. szyjka się nie skraca i wygląda wszystko dobrze, także może nie bede musiała iść do szpitala, chyba że macica zacznie się bardziej stawiać. nawet widać było na USG jak robił minki:)

katherinne z tymi rozjazdami w wymiarach wg tygodnia to też patrze że są, także chyba na tym etapie kazdy dzidzius rośnie swoim tempem.

Karola, suwaczki chyba nie ida... Ja dzis 5+1. Faktycznie mam nadzieje, ze bedziemy rodzic razem. :-) Byloby zarabiscie. U mnie objawow jako takich bogactwa nie ma, ale zwykle tak bywalo, wiec spoko. Piersi pobolewaja, w brzuchu dzis spokoj, ale pare ostatnich dni myslalam ze @ dostane albo cus w tym guscie. Krzyze napier..., ale przy mojej wadze to jakby wpisane w caloksztalt, zawsze mnie nawalaly przy okazji @, teraz pewnie sie mszcza z okazju przebudowy podwozia. Rzygulcem nie strasze - tu mam zwykle lajcik.
Agnieszkaala, na pewno przystawianie malucha do piersi ile sie da, w mozesz sobie wrowadzic herbatke z dodatkiem anyzu. Moj dyzurny zestaw to rumianek, koper wloski i anyz - rumianek na baze, koperek bo pomaga na ew. kolki u dziecka i anyz bo dziala prolaktacyjnie. Z tym, ze jak zaczelas dokarmiac, a maly polapal ze z butelki latwiej leci, to jest duze prawdopodobienstwo, ze nie bedzie sciagal do konca (po co sie wysilac) i w ten sposob laktacje zalatwi na amen. Mnie tak Karol zrobil i bardzo szybko po wlaczeniu butli skonczylo sie karmienie.

O, wlasnie... Wie ktos co u zjolki?

Nisiao
, suwaczki maja dzis bunt. Mnie tydzien przeskakuje w poniedzialek, to wiem na pewno.

Witajcie Dziewczynki! Długo nie pisałam, ale byłam w gronie staraczek, a tu prawie same ciąże.
Dzisiaj zrobilam betę, wyszła prawie 15, więc wczesna ciaza. To 10 dzień po owulacji, za dwa dni termin @
Rano radość teraz strach. Boli mnie od rana brzuch jak przy @, gniecie ściska. Po 2 NoSpach nie za bardzo przeszło. Pprzed godziną miałam plamienie z jednym maleńkim skrzepem lub farfoclem sluzówki. Teraz leżę, wzięłam 2 Nospy, luteine dowcipnie i Duphaston, Acard biorę od dawna.
Coś jeszcze mogę zrobić? Gin mnie olał generalnie, że to za wcześnie i nie mam co sobie robić nadziei na tym etapie. A na bóle brzucha powiedział, że jeszcze mogę mieć @ i po ciąży. Właściwie dla niego to nie ciąża tylko biochemia.
Wyślijcie mi fluidki, niech zaświeci w końcu słoneczko. Boję się.

reklama
MałgoniA
to ogromne kciuki robisz wszystko żeby bylo dobrze,żeby się wszystko utrzymało kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&i ciążowe fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fluidki dla wszystkich staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A ja wczoraj po wieeelu latach zabaralam sie za malowanie,plutno stalo kurzylo się i namalowalam obrazek dla malej nad lozeczko
DSC_4564.jpg

Załączniki

• DSC_4564.jpg
    DSC_4564.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry