• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

kat ja chciałam akurat w tym roq zrobić prawko.chciala bym być bardziej samodzielna,nie być uzależniona od męża w tym temacie,ale ciąża to nie zbyt dobry moment wiec odpuszczam.

małgoniu gratuluje.wiesz kochana ja w tej ciąży jakoś mniej sie stresuje.martwię się oczywiście,ale sadze,że chyba jeszcze do mnie nie doszło tak do końca,że mogę być w ciąży...gdzieś to zaskoczenie nadal mi towarzyszy,z tąd moje podejscie do całej sytuacji...nie denerwuje sie aż tak bardzo jak w ciąży z Aicja.podchodzę do tematu co ma być to będzie,w końcu biore wszystkie możliwe leki więc nic wiecej zrobić już nie mogę jak tylko czekać...ale wiem,że moje podejscie jest takie przez to ile już przeszłam w tym temacie i dlatego,że mam już dziecko

reklama
No i odpowiedź lekarki nie jest jednoznaczna. Nie powiedziała, że nie zostanę wpuszczona, czy coś, tylko powiedziała coś w stylu "gdybym to ja była w ciąży, nie przyjechałabym tutaj". Ech.

Karola, to po porodzie zrobisz, przecież to się nie odwlecze :) Ja pamiętam z mojego kursu, że to były ogromne nerwy. A egzamin przypłaciłam zapaleniem oskrzeli, bo było zimno i wiało a ja z nerwów miałam całą bluzkę mokrą i mnie przewiało w drodze do domu.

Kat właściwie lekarka nie odpowiedziała na pytanie. Może faktycznie nie powinnaś się z nią spotkać, może byłby to dla Ciebie szok a dla dziecka to niewskazane.
Karola ja cały czas chciałam iść na prawko w lutym ale teraz zmieniłam zdanie , bo w ciąży to raczej nie pójdę, a gdzie tam luty, he he :tak: A po porodzie spokojnie możesz zrobić :tak:

Loi, Agnieszkaala moja znajoma na kolki daje swojej córeczce delicol (delikol), tylko nie wiem, czy to jest nazwa mleka, czy coś co daje do mleka...? w każdym razie problem z kolkami zniknął po 1 dniu dawania tego mleka. To tak na przyszłość, gdyby nie udało się Wam tego uniknąć;-)

kobietka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i ?

malgonia, betka SUPER :-) dwie kreski na teście to dla nas dopiero początek drogi, ale wierzę,że Tobie i innym dziewczynom się uda:tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

kat, może zapytaj jeszcze jednego dla porównania...ale mam nadzieję, że babcia jest silna i wyjdzie z tego &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

czekamy, pierwsze ofiary jesienno-zimowej aury... trzymam kciuki, by obrażenia nie były groźne i by koleżanka szybko wróciła do zdrowia &&&&&&&&

karola, dla mnie prawko to był ogromny stres i zdecydowanie bym się wstrzymała. Tym bardziej, że jak piszesz nie widzisz większego problemu z jego brakiem:happy:

Ja jutro po 3 tyg. zwolnienia wracam do pracy. Straaaaaasznie mi się nie chce, ale w sumie zdrowotnych przeciwwskazań nie widzę. No nic, trzeba wracać do normalności. Może więcej obowiązków trochę moją głowę odciąży....
AAAA zapomniałam się pochwalić: zdałam egzamin z angielskiego (FCE) :-) szczerze? bardzo wątpiłam, że się uda. Fakt, że z punktami rewelacji nie było, ale najważniejsze, że wystarczyło.

Ostatnia edycja:
jestem ;D
widziałam!!!!!!!!
taką malutką czarną kropeczkę !!!!! no i gin mówił ,że jak na ten etap to jest tak jak być powinno i ,że za tydzień zrobimy kolejne usg i zobaczymy czy rośnie, mam się nie martwić i prowadzić oszczędny tryb życia , zero seksu i wysiłku no i luteina dopochwowo po 2 czopki rano i wieczorem ,a na głowicy od usg nie było śladu po plamieniu i teraz też puki co czysto, a moja bóle jak na @ i ciągnięcie w podbrzuszu to podobno częste objawy wczesnej ciąży w razie czego nospa jakby bardzo dokuczało ,a w razie krwawienia prosto na IP.
Cieszę się ogromnie , w poprzednim przypadku miałam usg 5 dni po terminie @ i nic nie było widać.
Aha i źle zapisałam termin @ bo ja plamiłam 26 października ,a prawdziwa @ się zaczęła 27 października czyli wczoraj był termin @ prawidłowy , bo ja mam od gina taką tabelkę i tam wpisuję P - plamienie , K krwawienie ,a ja blondynka zapisywałam @ od plamienia już.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry