• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

kobietka, hcg powinno przyrosnąć min. 60%, a najlepiej w okolicach 100%

anty, ja po operacji już zdecydowanie lepiej. Troszkę podbrzusze pobolewa, ale jakoś w środku raczej... i odrastające włoski kłują w ranę nieprzyjemnie :zawstydzona/y: ale najważniejsze, że w toalecie już wszystko wróciło do normy;-)

reklama
Witajcie :) Ja dziś miałam wizytę. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Maluch ma 3cm. 3 tygodnie temu jak byłam w 7t1d to dzidzia była 6 dni młodsza i odpowiadała 6t2d. Jednak ja miałam o 5 dni opóźniona owulacje, wiec mnie to w ogóle nie martwiło, maluch miał prawo być te kilka dni mniejszy. A dziś jest 10t1d a maluszek odpowiada 10t2d wiec nie tyle co nadgonił ale rośnie jak na drożdżach. Serduszko jak dzwon bije ok 180 razy na min.Termin porodu na 24 czerwca. Maluch pięknie machał do nas raczkami. Az łezka się w oku kreci.

A tu fotki:
Zobacz załącznik 596169

A tutaj akurat do nas machał (lub machała:)

Zobacz załącznik 596170

Witam ​Was wszystkie.
Tekla śliczne maleństwo.Byle tak dalej.Mamy tak samo termin
Karola Niestety przy clexanie krwiaki się robią leż odpoczywaj
CZekamy zabobony zabobonami,nigdy nie wiadomo co się może stać.Jesli można zaoszczedzić jak najbardziej bierz
Małgoniu Gratulacje
Kobietko Będzie dobrze słońce
OneMOre Zdrówka!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jak dają to biorę. Martwię się jedynie o to że brzuch mi od 4 tygodni wcale nie urósł, najlepiej to widać rano, bo wieczorem to mnie wypycha , a rano plaski jak deska :-( Ale za to twardy, nawet go wciągnąć nie umiem.

Tekla no widzisz jak pięknie rośnie :tak: Mi się chciało płakać jak pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka

witajcie

dziekuje za wszystkie dobre słowa...niestety tak jak piszesz kaira na jedno clexane pomaga,na drugie nie.pocieszający jest fakt,że nie ma plamienia.krwiaczek,bo tak go nazwał gin jest niewielki i przy zwiększonej dawce leków i odpoczywaniu powinien sie wchłonąć.z Alą miałam wiekszego,krwawiłam i wszystko skończyło sie dobrze...znowu ten strach...brzuch nie boli.wczoraj bolał,ale to pewnie z nerwów,wzięłam 2 nospy poszłam spać i przeszło.dziś mąż jedzie z Alą do lekarza,bo wczoraj nie było naszej lekarki,wiec sobie poleże.wieczorem mam wizytę u gina,pogadamy jeszcze,wypisze mi recepty na leki.najważniejsze,że pęcherzyk urósł z 8mm z tam tej środy do 20mm:happy:.ciałko żółtkowe jest i cień zarodka także...choć na tym etapie z Alicją zarodek już był i serduszko takze...cóż gin powiedział,że on nic wiecej juz zrobić nie może,że jak ciąża ma sie utrzymać to sie utrzyma...

kobietko u mnie tez raz sa mnijesze objawy raz wieksze.

uciekam do wyrka

Karola, jak jest cień zarodka, pęcherzyk pięknie rośnie, to jest super :) A krwiaczek już sama wiesz, że może w niczym nie przeszkodzić. Wszystkie trzymamy kciuki.

Kobietko, objawy raz są, raz ich nie ma. Nieraz jeszcze będą Ci znikać, żeby potem ni z tego, ni z owego się pojawić.

Czekamy, spójrz na tę infografikę odnośnie wysokości dna macicy: http://www.noworodek.pl/cms/data/uploadedimages/20051115025321.jpg Łatwo zauważyć, że na etapie 14 tygodni macica dopiero ledwo ponad kość łonową wygląda tak nieśmiało, więc nie bardzo jest z czego już mieć ten brzuszek. On jest troszkę inny, bo się powłoki brzuszne rozluźniają, dlatego też na wieczór łatwiej zauważyć, że człowieka "wypycha", ale na ten brzuszek typowo ciążowy to trzeba jeszcze poczekać, więc się nie denerwuj.

Onemoretime, niech Ci się wszystko jak najszybciej goi!

Tekla, takie zdjęcia są wyjątkowo urocze. Naciesz się nimi, ani się obejrzysz a już malucha nie da rady złapać w jednym kadrze.

A ja się pochwalę, że opanowałam już sztukę żarcia tak, żeby być kompletnym jamochłonem a nie przekraczać tych limitów cukru. Wprawdzie takie żarcie dobre nie jest, ale najwyraźniej ilość jest zadowalająca, bo zaczynam odrabiać straty wagi, w ciągu ostatnich kilku dni odrobiłam pół kilo. Obym tylko nie zostawiła sobie takich nawyków żywieniowych na przyszłość, bo szybko się rozrosnę ;)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry