• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tu sytuacja jest o wiele gorsza,ciocia jest w spiaczce farmakologicznej,glowa jest zalana krwia,odsaczaja to ,ale obraz jest nadal nieprzejrzysty.Pomyslalam,ze moze inny lekarz,jakies inne spojrzenie na to wszystko...Sama nie wiem co robic,czuje sie taka bezradna:-(

reklama
Magda a to uparciuszka z Zosi :-( ale już niedługo :-) mowię Ci chodzenie po schodach cos tam pomaga rozkręcać i kucanie też.... a sex hmmmm sama nie wiem, mi na porodówce na rozkręcenie kazali chodzić po schodach i na skurczu przykucac.....

Hona bardzo mi przykro :-(

Hona - nie pomogę ,ale pomodlę się za Twoją ciocię , trzeba mimo wszystko wierzyć,że będzie dobrze , przytulam i współczuję takiej sytuacji.Trzymajcie się.

Malgonia - jak tam u Ciebie kochana?

Klaczek- o matko wspolczuje przezyc , na pewno nie fajne uczucie ;/dobrze , ze Waszej ulicy jednak nie zalalo.

Kochane mi sie psuje laptop ,troche pochodzi i pada sam nawet jak jest pod pradem , dlatego jakby mnie nie bylo to znaczy , ze mi padl.
Przeziebilam sie , mialam katar , a teraz juz tylko gadam przez nos i mam za to kaszel kuruje sie jak moge, mam cytrynki , czosnek, miod, mleko i syrop *spam* dla kobiet w ciazy, jesli chodzi o temperature to mam jedynie pod wieczor stan podgoraczakowy 37,3 wiec chyba nie tak zle ,a jakby co to mam paracetamol , dzis leze w wyrku , wczoraj nie moglam bo ciagle byly burze sniezne, wiatrzysko itd , prad raz byl raz nie, moj maz dzis wrocil o 10 z pracy bo nigdzie nie dalo sie dojechac po prostu , w naszej okolicy , korki masakryczne wiele aut zakopanych lub po prostu poprzewracanych , jedno jest pewne zima w tym roku miala wejscie smoka.

Hona bardzo mi przykro. Pomodlę się za ciocie
Kobietka mi na przeziębienie ginekolog przepisał Witaminę C, Amotax ( Amotaks ) nie wiem jak się pisze, i bardzo pomógł mi imbir z miodem, a najlepsze na wygrzanie jest kąpiel w ciepłej wodzie i wsypać do wanny trochę soli , zwykłej kuchennej. :tak: Powrotu do zdrowia życzę ;-)

hona straszna tragedia z Twoja
ciocią,mam nadzieję że wyjdzie z tego...:(
kłaczek co to się porobiło??
Magda
No widać malutka wybierze sobie termin na urodzenie,cierpliwosci.też nie ma co szaleć z przeciążaniem,żeby szybciej urodzić.
Czekamy NaIgorka
eee no to gratulacje,będzie chłopczyk :)

A ja sama nie wiem mam wrazenie jakby skora na brzuchu mi cierpla,moze dlatego ze malutka coraz wieksza i tak mi wypelnia brzuszek...

Czekamy absolutnie nie można się rozgrzewać w ciąży!!! Tym bardziej z dodatkiem soli kuchennej! Grozi to poronieniem! Nawet nie stosowała by tego imbiru. Nawet z sokiem malinowym i czosnkiem trzeba być ostrożnym.

Kwiatuszek rozgrzewać się ale oczywiście nie w gorącej wodzie. A co do imbiru i tej soli kuchennej to konsultowałam to z lekarzem ( naawet kilkoma dla pewności) i jak najbardziej polecali. Nie wolno jedynie w III trymestrze, ale widzisz co lekarz inna odpowiedź, w internecie też pisze że nie wolno, a lekarze zalecają. Tak samo miałam z lekiem na gardło, w aptece podała mi Tymianek i Podbiał , a na ulotce pisało że nie wolno dla kobiet w ciązy, lekarz powiedział ze wolno, i co teraz zrobić, brać to czy nie.

Ostatnia edycja:
reklama
Skoro Twoi lekarze Ci pozwolili to śmiało. Ja bym nie ryzykowała. Mój gin zakazal mi kategorycznie takie praktyki. Nawet z czosnkiem kazał mi nie przesadzać. Max 2 ząbki dziennie. Tak samo sok malinowy. Niestety ale one podnoszą naszą temp. ciała i może być to niebezpieczne zarówno w I, II i III trymestrze.
Wiadomo wszystko z umiarem :)
Co do gardła. Najlepszy dla kobiet w ciąży jest tamtum verde w spreyu. Albo Isla (chyba tak to się piszę).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry