• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

hallo dziewczynki .widze że o terminach porodu rozmawiacie.U mnie wychodzi wedlug terminu miesiaczki ze na 23 grudnia a wedlug ultrasonografii 14 styczen,tez bym wolala w styczniu,ale co sie poradzi jak w grudniu,dzieciatko samo wybierze.

reklama
Kłaczek masz rację, największa różnica jest na początku. Obawiam się najbardziej momentu, gdy Zosia będzie szła do szkoły, nie będzie miała jeszcze 6 lat, a większość dzieci już od dawna tak. Ale tak jak piszesz - może będzie się świetnie rozwijać i będzie do przodu. Doczekać się jej nie mogę już na świecie, wciąż myślę o niej - jak szalona!

Kłaczek u mnie też Zosia była od kilku lat, co prawda wybrałam sama, jak jeszcze nie byłam z moim mężem, ale jemu też się bardzo spodobało. Jak tylko dowiedzieliśmy się,że jest córa, to nie było wątpliwości. Moja siostra nigdy o tym nie myślała i jest teraz w połowie ciąży, a nie może wybrać imienia dla córy, bo dla syna nie miałaby problemu. Życzyć Ci Córki w takim razie? :)

Dziewczynki, nie mam siły nawet nic napisać.
Mam dylemat, na pewno mi pomożecie - jak się liczy tygodnie ciąży? tzn. jak jest 6+2 to który jest tydzień- 6 czy 7? Określa się zawsze ten skończony, czy ten który akurat leci?

Malgonia , 6+2 to sześć tygodni i 2 dni , czyli zaczęty 7 tc.
Liluś , ja bym osiwiała chyba .... cc w 41tc to dla mnie jakaś porażka , nie mam pojęcia dlaczego lekarz tyle chce czekać . Moj gin wyznaczył cc na 38tc i jeszcze się zastanawiał czy nie za późno , i mówił , że nie ma powodu czekać aż samo się zacznie.
Cisnij go o wcześniejszy termin , ja bym sie bała , że wody bedą zielone ...
Magda , &&& żeby się wreszcie zaczęło , bo to czekanie to dobijajace ... a u siostry też dziewczynka ?
Juchu , zdrówka dla synka

Czarna tak, też dziewczynka :) Pod koniec kwietnia Zosia będzie miała siostrę cioteczną na świecie.

Liluś w sumie Czarna ma rację, mój lekarz powiedział w pt, że jakby były wskazania do cc to za 2-3 dni mógłby mnie na oddział wziąć.

Ja poszłam zgodnie ze skierowaniem w 38tc i po badaniu w szpitalu stwierdzili że wód już nie ma ( nie wiem kiedy odeszły , bo tego nie zauważyłam , chyba że już od jakiegoś czasu się sączyły) , lekarz spytał czy czuję ruchy , bo dziecko owiniętą ma szyję pępowiną 2 razy . W tym samym dniu mialam CC , choc miało być nast epnego dnia.
Od badania o 13 do CC o 16 - to były najgorsze godziny czekania dla mnie , cały czas pod ktg....

Nie chce straszyć Liluś , ale w 38 tc dziecku naprawde nic już nie brakuje żeby się zdrowo i szczęśliwie urodzić.

Magda, my mielismy problem z imieniem dla ew. synka, ale sam sie rozwiazal. Zosia to byl nasz strzal od razu, oboje tak chcielismy. Fajnie by bylo teraz urodzic coreczke, ale za zdrowego synka tez sie nie obraze, byle bylo dziecko. Nie mam jakichs wymagan, nie bede skladac reklamacji. ;-)
Malgonia, to 7 tydzien. Kiedy suwaczek Ci mowi ze jestes w 6 tygodniu, ma na mysli pelne 6 tygodni.

Jeeesooo... Moje dziecko zanosi sobie talerzyk z kanapkami na stol, ale po drodze MUSI wziac stoleczek, wiec talerzyk sie przechyla, kanapki zaliczaja glebe, ja je zbieram, chce mu pomoc i wziac talerzyk, ale jest wojna. Tlumacze, zeby sobie odstawil talerzyk i wtedy wzial stoleczek - nie! Wiec kanapki glebia, ja je podnosze, one glebia, ja je podnosze, a mlody stoi nad tym stoleczkiem i kombinuje jak wziac wszystko za jednym kursem. :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry