• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

ja nie jestem w Polsce jak wiecie i nie mam tu zadnego badania ginekologicznego przez cala ciaze ...chyba ze jest to bezwzglednie wskazane...oni nie ingeruja bo nie ma takiej potrzeby...poza tym do 3 poronien kazda ciaza jest traktowana normalnie chyba ze cos sie dzieje to do szpitala i tam full wypas badania lacznie z usg....po 3 poronieniu tak jak w moim przypadku bede pod kontrola kliniki wczesnej ciazy( teraz jest to klinika poronien)i bede miala co 2 tygodnie wykonywane usg i kontrole....

reklama
Hej Marzi... co dzisiaj pysznego na obiad robisz? Czuje się zaproszona :zawstydzona/y:;-):-D:laugh2:

Luiza co lekarz to znów inna opinia jeśli chodzi o częste Go odwiedzanie. Raczej mówią tylko "gdyby coś sie działo natychmiast dać mi znać lub jechać do szpitala" tyle.. tak mi się wydaje.

Kurcze tak wiele pytań pojawia się w mojej głowie przed następną ciąża, już teraz np myślę o tym czy moja lekarka da mi zwolnienie z pracy i kiedy... Niestety moja praca nie polega tylko na siedzeniu przed kompem ale dzwiganiu czasami ciężkich przedmiotów:( Nawet czasami się zastanawiam czy to nie miała wpływu za 1 razem....
Miejmy nadzieje że ginek podejmie prawidłową decyzję

edytko hehe zapiekaneczki na Ciebie wczoraj czekały ...no ale coz musiałam zjesc wierczorem a dzisiaj kurczaczek tylko ze siedze na BB ...ciekawe kiedy go zrobie ? hmmmm

ech dziewczynki....my nigdy nie bedziemy przechodzic normalnie kolejnej ciazy....choc ja bede wyjatkowo spokojna tak jak ostatnim razem....nie zebym sie nie martwila czy nie myslala ale nie wyprowadzalo mnie to z normalnosci....wiecie....co ma byc i tak bedzie...i tak naprawde nie ma tu az tak wielkiego znaczenia czy bedziecie chodzic do 1,2 czy 5 lekarzy....jesli bedzie przeznaczone dzieciatko to i tak sie urodzi....i czasem cos w tym jest ze te dzieciatka odchodza...moze nigdy nie bylyby w stanie zyc....moze urodzilyby sie bardzo chore i zmarly po zniej....kto wie....tam na gorze pisza nam los....i czasem to co przechodzimy to taka lekcja zycia...i tylko od nas zalezy jak ja odbierzemy...
ja wiem jedno..jesli zajde znow w ciaze bede sie cieszyc tym stanem dopoty, dopoki bedzie mi to dane....a jesli cos sie wydarzy...coz....takie jest zycie....pozbieram sie i bede zyc dalej...bo tak poprostu trzeba....

Luiza nie masz co się też zamartwiać na zapas, wszystko się okaże jak będziesz w tym wspaniałym błogim stanie. Przygotuj się jak najlepiej. Prob wszystkie badania i jak wszystko jest OK, czujesz się na siłach zacznij staranka. Zmartwienia zostaw na później bo stare porzekadło mówi "Co w głowie uradzi do skutku nie doprowadzi" Więc nie ma co gdybać. Ginek musi Ci dać zwolnienie i finał. Bo będzie sie bał jakby niedaj Boże coś Ci się w pracy stało.

dziewczynki a powiedzcie mi to własnie JAK BY SIE COS DZIAŁO to co zrobic przeciez kolejki i tak sa w tych przekletych przychodniach i musimy czekac na wizyte mi własnie gin powiedziała jak beda 2 kreseczki to mam przyjsc tylko jak? wrrrrrrrrr

ja tutaj mam wizyty w cizy na zmiane czyli jedna u lekarza rodzinnego druga w szpitalu i tak na zmiane chyba ze szpital inaczej zaleci....poza tym ja nie musze czekac do zadnego lekarza...jak cos mnie martwi jade do szpitala polozniczego i tam robia wszystko....tzn, najpierw usg ...a potem... w zaleznosci co sie dzieje albo puszczaja do domu albo zatrzymuja...

reklama
Dokładnie Aguś Irl, podpisuję się pod Twoimi słowami. Życie wie co nam daje. Dlaczego nas tak doświadcza. Ale to nie znaczy że mamy się załamywać. Musimy się podnieść i iść dalej ku lepszemu.
Też uważam że moje Aniołki w niebie są bo Bóg tak chciał. Bóg wie co jest moim (naszym z mężem) przeznaczeniem. I wiem że nawet jak będę chuchać i dmuchać na siebie w ciąży to jeśli mam urodzić urodzę.. a jeśli... to i tak nic nie będę w stanie zrobić.
Tak więc dziewczynki starające sie. Nie martwcie się na zapas. Tylko cieszcie sie możliwośćią starania. Gdy pojawią sie dwie kreski na teście cieszcie się każdym dniem!! Kazdą chwilą z bycia mamą.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry