• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witaj also. Normalne jest że drżysz o maleństwo które w Tobie rośnie. Taki strach ma każda z nas lub będzie Go mieć w takiej sytuacji jak i Ty. Tylko musisz znaleźć w sobie siłę by dotrwać do pierwszego usg.. potem nauczyć się cieszyć każdym dniem, modlić się o to by Matka Boża miala nad Wami pieczę. A wierzę bo jestem wierząca że kto powierzy się Matce Bożej nie będzie tego żałował. Ona nikomu nie odmawia. Więc bądź dzielna dla siebie, kruszynki i męża. My trzymamy za Ciebie kciuki, pomodlimy się za Ciebie.. tyle możemy zrobić. A od siebie daj dzidziusiowi w miarę Twych możliwości spokój.. matczyny spokój.
Tulę Cię ... morze powinno Cię uspokoić.

Widzę że przewija się temat lekarzy. Ja też jestem tego zdania że lepiej chuchać na zimne i chodzić przynajmniej do dwóch lekarzy. Jeden zawsze może coś przeoczyć. Przecież jak da badania do zrobienia jeden i drugi nie musisz ich robić dwa razy... wystarczy raz. A badanie ginek. jeszcze nikomu nie zaszkodziło.. zresztą co to za badanie.. wsadzenie palca i sprawdzenie brzucha:sorry2:
Takie jest moje zdanie. Wiem że teraz trafiłam na lekarza nie tylko z sercem ale i fachowca. Ale to nie oznacza że nie bede chodzić do innego. Mam zamiar chodzić jeszcze do mojej "starej" ginki. Ale główną pieczę będzie sprawować nade mną mój fachman. (jeśli Bóg da że będzie nam dane zostać rodzicami). Bo mój fachman przyjmuje ale do niego sie dostać to kolejnmy cud. Nie wiem jak jego pacjentki w ciąży ... przyjmuje ale... On głównie przyjmuje w Kraku a ja mieszkam w tarnowie więc na miejscu przydałby się jednak lekarz..miejscowy do którego mogę pójść zawsze kiedy będę czuć potrzebę.

reklama
Edytka, dziękuję za to co napisałaś. Trochę mi leżej przez te wszystkie Wasze posty. Idę teraz trochę poleżeć, bo niedługo koleżanka ma przyjechać. Nie wiem jeszcze czy pojedziemy nad to morze, to zależy od niej. Ale jak nie z nią to jak M z pracy wróci to podjedziemy, bo zabrał mi samochód, a ja nie chcę na pieszo iść, bo nie chcę się forsować za bardzo.

Słodziutka a jak nazywa się lekarz z Krakowa?? Ja chodzę do dwóch lekarek w Krakowie- jedna jest najlepsza w szpitalu na Ujastek a druga na Rydygiera, przynajmniej z opinii innych tam pracujących lekarzy...

słodziutka do mojego tez koszmarne kolejki są...jak dzwoniłam do przychodni przyszpitalnej w lipcu to ledwo znalazłam termin na 30.09 na 7:45 rano heheh, na szczęście przyjmuje tez prywatnie w luxmed a mam kartę z pracy ale o dziwo to też sa kosmiczne kolejki, zapisy co najmniej miesiąc wcześniej...ale można zapisac się na x terminow wczesniej np. na ałe 8 m-cy , ja w przychodni zapisywałm się na 4 wizyty wczesniej (4 m-ce), a potem miałam przychodzic już co 2 tyg wiec wogule sajgon był...ale jest dokładny, bardzo drobiazgowy i delikatny a to ważne, jak chcę to ma tez specjalizację w badaniach usg i moge do niego isc na usg jakby był problem od ręki w luxmed,
drugi gin prywatny az w konstancinie też ma usg w gabinecie i jest specem od zabiegów operacyjnych, za każdą wizyte płacę, zawsze na wizycie mi robił króciutki przegląd usg...to on wykrył niestety puste jajo :-( i to przez brzuch, potem jak robiłam dowciapnie to potwierdzono diagnozę...co do badań usg Wice nic nie było a miałam usg często...
tez słyszalam, ze badania palcowe mogą zaszkodzić w pierwszym trymestrze i są nie wskazane w ostatnim trymestrze, co lekarz to palce, mi sie kilka razy tak zdarzylo u innych lekarzy, ze po badaniu mało co nie poroniłam z bólu, ostatnio jedna ginka tez mnie tak zbadała w 5tc, że ledwo siedzialam w pracy tak bolało podbrzusze...ale moi lekarze cud miód, delikatni bardzo...

Also więc zmykaj poodpoczywać. A jak się uda idź i pooddychaj tym wspaniałym powietrzem jakie jest nad morzem. Napewno dobrze Wam zrobi taki malutki wypad i rozpręży i dla zdrowia. Trzymaj się cieplutko i nie forsuj..

Luiza Jerzy Przybycień przyjmuje tylko prywtanie (to jedyny minus tego wszystkiego) a w Kraku przyjmuje w Klinice: www.klinikaivf.pl
Zobacz sobie na Jego opinie.

Słodziutka dziękuje, napewno się zapoznam z opiniami ale chyba pozostanę przy tym co już wybrałam i chyba w większości jak pisałam wcześniej na sam szpital w którym pracuje i podejście lekarzy tam pracujących...

Pewnie Luzia każda z nas ma swojego "promotora" Ja cieszę się ze koleżanka mojej siostry wkręciła mnie do niego. Bo na normalną wizytę pierwszą trzeba czekać prywtanie ok 6 miesięcy!! Czasami uda się wcześniej, ale wiadomo nie każdy ma to szczęście.
Nie znam osoby która po wyjściu od Niego z gabinetu nie powiedziałaby że inni lekarze przy nim to.......
Dobrze że są tacy ludzie i chcą nam pomóc.

moja kochana siostra po 3 nieudanych invitro powiedziała mi wczoraj, ze niedługo planuje znowu sie starać - czeka tylko na badania hormonalne bo cos jej sie pokomplikowało przez te wszystkie leki i czegos ma za mało....dlatego nie udaje jej się utrzymac zapłodnionego jajeczka...trzymam za nia kciuki, dzielna jest, nie poddaje się!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry