• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

a teraz ............ chociaz powiedziałam ze nie chce miec juz wiecej dzieci ( za duze przezycie po stracie aniołka ) to chyba .............................
ale test zrobie za kilka dni
ale jaja ................ bo nie planowalismy
...................................... a @ sie spóznia ( co prawda dopiero jeden dzieN , no ale juz )

reklama
No właśnie coś wszystkie zamilkły:)
Jeśli któraś z was jest w podobnej sytuacji niech napisze jakie leki zalecił Wam lekarz na podtrzymanie od początków kolejnej ciąży??
Moja lekarka witaminki- feminatal i duphaston. Zastanawiam się tylko jaka dawka jest przewidziana w ciąży( jeszcze w niej nie jestem ale zamierzam być:))

pixelko wszystkiego naj naj,duzo milosci na nastepne lata.Twoj maz zrobil Ci niezla niespodzianke hiehie:tak:

Co do lekow w ciazy to nie mam pojecia ,wiec nie pomoge ale moje pytanie to czy nie boisz sie troszke 2 lekarzy?W ciazy tez bedziesz chodzic do dwoch?moze to i dobry pomysl ale podobno dublowane badania w ciazy nie sa wskazane

Dziękuję za wsparcie dziewczynki, zawsze można na Was liczyć. Już mi troszkę lepiej. Mam nadzieję, że przetrwam ten ciężki okres i że będę coraz bardziej się cieszyć z dzidzi, że ona będzie ze mną przez te kolejne 8 miesięcy i wszystko będzie ok.

Luiza, ja zaczęłam brać bromergon 2 miesiące temu 1/2 tbl. Mam hiperprolaktynemie czynnościową. Mój lekarz kazał mi na razie brać dalej ten lek i dołożył jeszcze duphaston 2x1 (biorę go od wczoraj). Czytałam na necie, że opinie na temat bromka są podzielone, jedni lekarze każą w ciąży go natychmiast odstawić, inni zalecają branie do chyba 13-14 tygodnia ciąży. Czytałam, że nie w żadnych badaniach nie stwierdzono wpływu tego leku na dziecko. I że zazwyczaj w przypadku poronień nie każą go gwałtownie odstawiać.

Ona 26 hhhmm dobre pytanie . Mam zamiar wybrać jednną z lekarek ale chciałam się przekonać jakie zaproponują leki i wogóle do której będe miała większe zaufanie... Wiem że musze wybrać jedną znich, szczególnie ze względu na USG, które przecież nie może być robione zbyt często, poza tym moja decyzja chyba będzie miała związek ze szpitalem w którym ewentualknie wolałabym się znaleźć . Jedna pracuje w szpitalu, w którym miałam zabieg i nastawienie lekarzy zrobiło na mnie pozytywne wrażenie. Do drugiego nie jestem przekonana - dużo złych opinii słyszałam,a ta DRUGA TAM WłAśNIE PRACUJE.
Katrin z tego co widze to ja mam takie same zalecenia jak Ty:)

reklama
ja tez sie zastanawialm czy nie chodzic do dwoch gin,ale poczytalam troche o tym i jest to w ciazy niewskazane bo:podwojnie robione usg a to juz za duzo,podwojnie badania palpacyjne a to juz nie wskazane.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry